Έκζεμα και Αντιμετώπιση

Σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο πως μπορείς να παρουσιάσετε ανά πάσα στιγμή μια έξαρση εκζέματος. Ωστόσο, όσο σοβαρή και αν είναι αυτή, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε το δέρμα σας και να ελαχιστοποιήσετε τη συχνότητα και την ένταση των εξάρσεων ώστε να συνεχίσετε ανεμπόδιστοι την καθημερινότητά σας.

 

Μάθετε τι πυροδοτεί το έκζεμά

Όπως θα γνωρίζετε, το έκζεμα πυροδοτείται από διάφορους παράγοντες όπως τα αλλεργιογόνα, οι ακραίες θερμοκρασίες ή η τριβή. Υπάρχουν κοινά ερεθίσματα, ωστόσο η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αν γνωρίσετε καλά τι το πυροδοτεί, τότε θα μπορέσετε να το αποφύγεται και να νιιώθετε αυτοπεποίθηση και κύριοι του δέρματός σας.

Και πώς θα καταλάβετε; Απλά παρατηρήστε τι βρίσκεται γύρω σας λίγο πριν την έξαρση. Έτσι, θα ταυτίσετε τον συγκεκριμένο παράγοντα με την κρίση εκζέματος.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα καινούρια ρούχα και τα νέα προϊόντα υγιεινής όπως απορρυπαντικά, σαπούνια και αποσμητικά.

 

Δημιουργήστε μια βάση προστασίας

Αν βελτιώσετε τη φυσική αντίσταση του δέρματός σας στο έκζεμα, τότε δεν θα σας προβληματίζει και τόσο μια ενδεχόμενη έξαρση. Πέρα από την αποφυγή των ερεθιστικών παραγόντων, υπάρχουν και κάποια έμμεσοι παράγοντες που μπορείτε να ελέγξετε. Προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος σας ώστε να μην λειτουργεί επιβαρυντικά.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

hand spots
Κηλίδες στα Χέρια: Tips για ομοιόμορφη χρωματική όψη (infographic)

Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε τον φυσιολογικό φραγμό του δέρματος μειώνοντας την επίδραση των ερεθιστικών παραγόντων στο δέρμα σας. Η μαλακτική κρέμα Atoprel Emollient Cream περιέχει ένα σύμπλεγμα φυστοστερόλων με βιομιμητική δράση για την αποκατάσταση του υδρολιπιδικού μανδύα του δέρματος. Ο μανδύας αυτός αποτελεί φραγμό έναντι των ερεθιστικών παραγόντων οπότε η διατήρησή του θα σας κάνει να αισθανθείτε εμφανώς καλυτέρα.

 

Αντιδράστε γρήγορα

Είναι καλό να είστε προετοιμασμένοι ώστε να αντιδράσετε γρήγορα.

Η κρέμα για χρήση αντί κορτιζόνης Anticort Cream αποτελεί την ιδανική εναλλακτική στις κρέμες στεροειδών για παρατεταμένη χρήση. Μειώνει τον ερεθισμό, καταπολεμά την ερυθρότητα και αποκαθιστά τον φυσιολογικό φραγμό.

Εφαρμόστε την απλά στην πάσχουσα περιοχή κατά την έξαρση του εκζέματος και θα σας βοηθήσει να το καταπραΰνετε και να αποφύγετε μελλοντικές εξάρσεις.