woman scratches her arm

Έκζεμα και Αντιμετώπιση

Σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο πως μπορείς να παρουσιάσετε ανά πάσα στιγμή μια έξαρση εκζέματος. Ωστόσο, όσο σοβαρή και αν είναι αυτή, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε το δέρμα σας και να ελαχιστοποιήσετε τη συχνότητα και την ένταση των εξάρσεων ώστε να συνεχίσετε ανεμπόδιστοι την καθημερινότητά σας.

 

Μάθετε τι πυροδοτεί το έκζεμά

Όπως θα γνωρίζετε, το έκζεμα πυροδοτείται από διάφορους παράγοντες όπως τα αλλεργιογόνα, οι ακραίες θερμοκρασίες ή η τριβή. Υπάρχουν κοινά ερεθίσματα, ωστόσο η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αν γνωρίσετε καλά τι το πυροδοτεί, τότε θα μπορέσετε να το αποφύγεται και να νιιώθετε αυτοπεποίθηση και κύριοι του δέρματός σας.

Και πώς θα καταλάβετε; Απλά παρατηρήστε τι βρίσκεται γύρω σας λίγο πριν την έξαρση. Έτσι, θα ταυτίσετε τον συγκεκριμένο παράγοντα με την κρίση εκζέματος.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα καινούρια ρούχα και τα νέα προϊόντα υγιεινής όπως απορρυπαντικά, σαπούνια και αποσμητικά.

 

Δημιουργήστε μια βάση προστασίας

Αν βελτιώσετε τη φυσική αντίσταση του δέρματός σας στο έκζεμα, τότε δεν θα σας προβληματίζει και τόσο μια ενδεχόμενη έξαρση. Πέρα από την αποφυγή των ερεθιστικών παραγόντων, υπάρχουν και κάποια έμμεσοι παράγοντες που μπορείτε να ελέγξετε. Προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος σας ώστε να μην λειτουργεί επιβαρυντικά.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

couple hug
Ψωρίαση: Συμπτώματα & Αντιμετώπιση

Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε τον φυσιολογικό φραγμό του δέρματος μειώνοντας την επίδραση των ερεθιστικών παραγόντων στο δέρμα σας. Η μαλακτική κρέμα Atoprel Emmolient Baume είναι το βάλσαμο αναλίπανσης και ενυδάτωσης που χρειάζεται το ατοπικό δέρμα σε φάση έξαρσης, αφού αναλιπαίνει, ενδυναμώνει τον δερματικό φραγμό και βελτιώνει την τραχύτητα και την αίσθηση τραβήγματος.

 

Αντιδράστε γρήγορα

Είναι καλό να είστε προετοιμασμένοι ώστε να αντιδράσετε γρήγορα.

Η αλοιφή εναλλακτικής στεροειδούς δράσης Anticort Ointment ανακουφίζει το ευαίσθητο δέρμα με ατοπική προδιάθεση ή έκζεμα, αποκαθιστά τον διαταραγμένο δερματικό φραγμό και μειώνει τον κνησμό που επιδεινώνει μηχανικά τα συμπτώματα του εκζέματος και της ατοπικής δερματίτιδας.

Εφαρμόστε την απλά στην πάσχουσα περιοχή 2-3 φορές την ημέρα στην πάσχουσα περιοχή και για 30 ημερών κατά την έξαρση των συμπτωμάτων.