young woman in the snow

Αντιμετώπιση Ξηροδερμίας τον Χειμώνα

Ο συνδυασμός κρύου καιρού με αέρα σε εξωτερικούς χώρους και θέρμανσης σε εσωτερικούς ταλαιπωρεί το δέρμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προκαλώντας του αφυδάτωση και ξηροδερμία.

Προκειμένου να διασφαλίσετε πως το δέρμα σας θα παραμείνει υγιές και το χειμώνα, σας συστήνουμε να προσαρμόσετε την καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης του δέρματος ούτως ώστε το δέρμα σας να λαμβάνει την απαραίτητη θρέψη.

 

Ενυδατώστε περισσότερο

Αν το δέρμα σας έχει τάσεις ξηροδερμίας ή ξηραίνεται το χειμώνα, τότε ίσως θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσετε ένα πλουσιότερο ενυδατικό προϊόν. Μάλιστα, για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματά του, απλώστε το σε νωπό δέρμα μετά το μπάνιο σας προκειμένου να εγκλωβίσετε την υγρασία στο δέρμα. Η σειρά μας με πλούσια ενυδατικά γαλακτώματα σώματος και κρέμες είναι σχεδιασμένη για να θρέφει απαλά και να ενυδατώνει άμεσα το δέρμα.

 

Αναβαθμίστε το ενυδατικό προϊόν προσώπου σας

Αν το δέρμα σας ξηραίνεται και χρησιμοποιείται κάποια ενυδατική λοσιόν ή τζελ, τότε η λύση είναι μια κρέμα με πλουσιότερη σύνθεση. Η πλούσια και απαλή κρέμα Moisturizing Plus Cream ενυδατώνει και τα τρία επίπεδα της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα μειώνει τις συνέπειες της γήρανσης και παρέχει αντιοξειδωτική προστασία.

 

Κάνετε σύντομα ντουζ

Αν και όλοι θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ ζεστό ντουζ όταν έξω έχει κρύο, κάτι τέτοιο μπορεί να ξηράνει ακόμα περισσότερο το δέρμα. Χρησιμοποιήστε χλιαρό προς ζεστό νερό, αλλά όχι καυτό, και περιορίστε το μπάνιο σας στα δέκα λεπτά ώστε να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman with scar under her neck
Επούλωση Oυλών και Tρόποι να την Eπιταχύνετε

Προστατεύστε τα χέρια σας

Το δέρμα των χεριών παρουσιάζει συχνά ξηροδερμία το χειμώνα επειδή είναι λεπτότερο από άλλα σημεία του σώματος και διαθέτει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες. Θα σας προτείναμε την εφαρμογή μιας λεπτόρρευστης κρέμας χεριών κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως και τη χρήση γαντιών.

 

Να πίνετε νερό

Αν και το χειμώνα έχει κρύο, είναι εξίσου σημαντικό να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο. Η κατανάλωση οκτώ ποτηριών νερού την ημέρα θα έχει θεαματικά αποτελέσματα στο δέρμα και τη γενικότερή σας υγεία.

 

Μην παραμελείτε την ηλιοπροστασία

Αν και ίσως φαίνεται περιττή η ηλιοπροστασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το δέρμα σας είναι συνεχώς εκτεθειμένο στις υπεριώδεις ακτίνες. Βεβαιωθείτε πως συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα με δείκτη ηλιοπροστασίας, ειδικά όταν πρόκειται να βγείτε έξω.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη σειρά με τις κρέμες μας, συμπεριλαμβανομένων όσων παρέχουν ηλιοπροστασία εδώ