HAIR LOSS WOMAN

Γυναικεία Τριχόπτωση: Αντιμετώπιση & Εμπόδια που Βάζουμε

Θέλουμε να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της τρίχας μας και να χαρούμε πυκνά, πλούσια, γερά μαλλιά αλλά χωρίς να το καταλαβαίνουμε εμποδίζουμε το να καταπολεμήσουμε τα σημάδια γυναικείας τριχόπτωσης; Ας δούμε όσα μπορούμε να αποφύγουμε, για να συνεχίσουμε την πορεία προς τον στόχο μας, χωρίς να αυτοπεριοριζόμαστε.

 

1.Υποτιμάμε ή υπερεκτιμάμε την επίδραση των συνηθειών μας στην πρόκληση αδύναμης τρίχας

Αν, για παράδειγμα, κάνουμε πολύ συχνά styling ή επιλέγουμε παρεμβατικές χημικές διεργασίες, μπορεί είτε να μην αξιολογήσουμε καν αυτές μας τις επιλογές ως πιθανές αιτίες για την τριχόπτωση είτε να τις θεωρήσουμε εξ ολοκλήρου υπεύθυνες. Όμως υπάρχει πάντα η πιθανότητα να συνυπάρχουν ή να είναι οι βασικοί «υπαίτιοι» για την απώλεια τριχών και άλλοι λόγοι (π.χ. έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό, έντονο στρες, κληρονομικότητα, φαρμακευτικές αγωγές). Αν δεν βρούμε συνολικά τη «ρίζα του προβλήματος», μπορεί να ακολουθήσουμε ένα λανθασμένο ή πλημμελές σύστημα αντιμετώπισης της τριχόπτωσης. Ο δερματολόγος μας είναι ο μόνος ειδικός να αξιολογήσει τα συμπτώματα της δικής μας τριχόπτωσης, να βρει τις αιτίες της και να μας καθοδηγήσει στη λύση (παραπέμποντάς μας, αν χρειαστεί και σε άλλη ειδικότητα, για ορμονικές π.χ. ή άλλες εξετάσεις). Γι’ αυτό, δεν παραλείπουμε την επίσκεψη στο ιατρείο του και δεν γινόμαστε μόνοι μας «οι γιατροί της κεφαλής μας».

 

2.Πιστεύουμε πως αν αρχίσει η απώλεια τριχών, δεν σταματά

Αυτή είναι μία γενίκευση που κρύβει τον κίνδυνο να «παραδώσουμε τα όπλα πριν καν μπούμε στη μάχη». Επίσης, μια τέτοια αντίληψη μας οδηγεί στο να ομαδοποιήσουμε αυθαίρετα όλες τις περιπτώσεις γυναικείας τριχόπτωσης ως μη αναστρέψιμες, κάτι που δεν ισχύει. Μπορεί φυσικά να υπάρχουν και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμα περιστατικά (π.χ. πιο μεγάλη έκταση αραίωσης στην κεφαλή, ανάλογα και με την αιτία που δημιουργεί την απώλεια τριχών), όμως υπάρχει και η δυνατότητα της «διορθωτικής ή ανασταλτικής οδού», μέσα από την ενίσχυση της δύναμης της τρίχας, για να διατηρήσουμε τα μαλλιά πυκνά και πλούσια.

 

3.Δεν δείχνουμε συνέπεια και υπομονή κατά την τήρηση της αγωγής

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman with dandruff
5 Πράγματα που Έμαθες Λάθος για την Πιτυρίδα

Η τριχόπτωση (γυναικεία ή ανδρική) είναι μία κατάσταση που χρειάζεται ένα επιμελές και στοχευμένο πλάνο αντιμετώπισης, για να προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι  θα χρειαστεί να ακολουθούμε συστηματικά κάποια βήματα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, κάτι που συχνά φαντάζει δύσκολο να τηρήσουμε μακροπρόθεσμα. Ο μόνος τρόπος να μη σαμποτάρουμε την προσπάθειά μας για γερά μαλλιά είναι να δείξουμε αφοσίωση στο απαιτούμενο χρονοδιάγραμμα και να μην παραλείπουμε καίρια βήματα της διαδικασίας.

 

4.Βασιζόμαστε μόνο στο σαμπουάν

Φυσικά, είναι «κλειδί» το να επιλέξουμε ένα σαμπουάν ειδικά μελετημένο να αντιμετωπίζει τους παράγοντες που προκαλούν συγκεκριμένα τη γυναικεία τριχόπτωση, όπως το Hair Force Shampoo Women που προστατεύει την τρίχα από τη φθορά, αυξάνει τη λάμψη της και την ενδυναμώνει. Ωστόσο, ακόμα και ένα εξειδικευμένο τριχοτονωτικό σαμπουάν δεν είναι αρκετό από μόνο του, αν οι ανάγκες της κεφαλής απαιτούν ένα πιο πλήρες σχήμα ενδυνάμωσης της τρίχας. Η σειρά Hair Force, διαθέτει μία πλήρη γκάμα προϊόντων με εξειδικευμένες συνθέσεις, βασισμένες στη δύναμη βιομιμητικών πεπτιδίων και ενεργών συστατικών φαρμακευτικής καθαρότητας, που ενισχύουν τη δύναμη της τρίχας και τον κύκλο ζωής της, χαρίζοντάς μας πυκνά και πλούσια μαλλιά. Συνδυαστικά με το εξειδικευμένο σαμπουάν πρόληψης και αντιμετώπισης των συμπτωμάτων γυναικείας τριχόπτωσης, έχουμε στη διάθεσή μας τη  Hair Force Mask που προστατεύει την τρίχα απ’ το σπάσιμο και την αναδομεί και συμβάλλει στην ανάπτυξη της τριχοφυΐας, τη Hair Force Lotion Extra που ενδυναμώνει τους θύλακες και οξυγονώνει τα κύτταρα και την ειδική αγωγή μονοδόσεων Hair Force Tabs που υποστηρίζει την αγκίστρωση της ρίζας στο τριχωτό και ενισχύει την τριχοφυΐα.

Αποφεύγουμε ό,τι φρενάρει ή μπλοκάρει την προσπάθειά μας για γερή, λαμπερή τρίχα και πλούσια μαλλιά και διαχειριζόμαστε το κεφάλαιο «γυναικεία τριχόπτωση: αντιμετώπιση και πρόληψη» με τρόπο ωφέλιμο για την κεφαλή μας αλλά και… για την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της αυτοπεποίθησής μας.