woman in bathtub with healthy wet hair

Βιταμίνες για Μαλλιά που Πέφτουν: Πώς Επωφελούμαστε από Αυτές

Γνωρίζετε ποιες βιταμίνες έχουν ιδιαίτερα ευεργετική δράση στην ανθεκτικότητα της τρίχας και συμβάλλουν στο να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας πυκνά και δυνατά; Ας τις γνωρίσουμε και ας ανακαλύψουμε το «πολύτιμο έργο» τους στο τριχωτό της κεφαλής μας.

 

Σύμπλεγμα Bιταμινών B

Είναι οι βιταμίνες που ενισχύουν την καλή υγεία της τρίχας, βοηθώντας στην καλή οξυγόνωση των κυττάρων και τη μεταφορά των αναγκαίων θρεπτικών συστατικών στο δέρμα του τριχωτού. Ουσιαστικά, είναι οι βιταμίνες που φροντίζουν για την «τροφή» της τρίχας, ώστε να διατηρείται γερή, να μεγαλώνει γρήγορα και να μη σπάει. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει η βιταμίνη B7, γνωστή και ως βιοτίνη που ευνοεί την παραγωγή κερατίνης της βασικής δηλαδή πρωτεΐνης των μαλλιών μας.

Κρέας, αβγά, ξηροί καρποί, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και σιτηρά ολικής άλεσης είναι πολύ καλές πηγές πρόσληψής της, ωστόσο επειδή η βιταμίνη B είναι υδατοδιαλυτή, δηλαδή αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω της διούρησης, για να επωφεληθούμε από την ευεργετική δράση της στα μαλλιά μας, είναι αναγκαίο να καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση τις τροφές που την περιέχουν ή να την αντλούμε μέσα από συμπληρώματα διατροφής*, όταν η διατροφή μας δεν επαρκεί.

 

Βιταμίνη C

Άλλη μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη με πολλαπλά οφέλη για το τριχωτό της κεφαλής χάρη στον 3πλό ρόλο της: 1) καταπολεμά το οξειδωτικό στρες που φθείρει τις πρωτεΐνες των μαλλιών 2) λειτουργεί ως «διαμεσολαβητής» για την παραγωγή ινών κολλαγόνου που συμβάλλει σε όμορφα και γερά μαλλιά και 3) βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, διευκολύνοντας τη δράση κατά της τριχόπτωσης.

Θα τη βρείτε σε αφθονία στα εσπεριδοειδή, τις φράουλες, τις πιπεριές κάθε χρώματος, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα μούρα/βατόμουρα/σμέουρα /μύρτιλλα.

 

Βιταμίνη E

Ή αλλιώς ένα «δυνατό όπλο» ενάντια στις «μη φιλικές» για την υγεία της τρίχας ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, η βιταμίνη E βοηθά στην καλή ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής ενισχύοντας τον δερματικό φραγμό και «θωρακίζοντας» την υγρασία στο δέρμα.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

men hair
Ανδρική Τριχόπτωση: 3 Μύθοι για τα αραιά μαλλιά

 

Ένα μενού πλούσιο σε κρέας, ξηρούς καρπούς, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ελαιόλαδο και ηλιέλαιο, είναι ιδανικό για να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας γερά και δυνατά.

 

Πώς απολαμβάνουμε τα hair οφέλη των βιταμινών B,C,E, πέραν του πιάτου μας;

Όταν  η διατροφή μας δεν επαρκεί για την πρόσληψη των παραπάνω βιταμινών ή όταν εμφανίζουμε συμπτώματα τριχόπτωσης και χρειαζόμαστε μία ενισχυτική τριχοτονωτική φροντίδα, υπάρχει πάντοτε η επιλογή του ειδικού συμπληρώματος διατροφής* για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος και τις λειτουργίας του Ανοσοποιητικού Συστήματος. Εμπλουτισμένα με Αμινοξέα –– Ιχνοστοιχεία – Συνένζυμο  Q10 αλλά και τις ευεργετικές Βιταμίνες B,C,E τα Hair Force Tabs ενισχύουν τη αντοχή του στελέχους της τρίχας, εξυγιαίνουν τον τριχοθύλακα και τον προστατεύουν από γήρανση, βελτιώνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης της τρίχας, ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος και προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες. Συνδυαστικά με μία ολοκληρωμένη φροντίδα πρόληψης και αντιμετώπισης των συμπτωμάτων τριχόπτωσης συντελούν στο να έχουμε ξανά δυνατά, πλούσια μαλλιά.

 

Και τώρα που εμπλουτίσατε τις γνώσεις σας στο κεφάλαιο «βιταμίνες για μαλλιά που πέφτουν» και ξέρετε ποιες από αυτές «αγαπούν» τα αδύναμα μαλλιά, μπορείτε με την κατάλληλη διατροφική ή και συμπληρωματική οδό, να ενισχύσετε τη δύναμη των μαλλιών σας δραστικά και αποτελεσματικά.

Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 128089/02.12.2020. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας.*Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.
Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Δεν χρησιμοποιείται μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας.