man cleaning his teeth

5 Tips Προστασίας Από Τα Βακτήρια Στο Στόμα

To ξέρατε ότι το στόμα μας υπάρχουν από 10 έως 50 δισεκατομμύρια βακτήρια στα δόντια, τα ούλα, τη γλώσσα, τα εσωτερικά μάγουλα και τα χείλη; Ένα και μόνο δόντι μπορεί φιλοξενεί από 100 εκατομμύρια έως και 1 δισεκατομμύριο βακτήρια. Ακόμη κι αν ανήκετε στους μανιακούς της στοματικής υγιεινής, τα βακτήρια δεν πέφτουν σχεδόν ποτέ κάτω από 1.000 έως 100.000, σε κάθε δόντι. Ευτυχώς όμως, δεν είναι όλα τους βλαβερά.

Λίγα μόλις λεπτά μετά το βούρτσισμα, ένα πολύ λεπτό στρώμα αποτελούμενο από σάλιο, πρωτεΐνες, και βακτήρια, σχηματίζεται στην επιφάνεια των δοντιών και δρα ως βάση για την βακτηριακή προσκόλληση και ανάπτυξη. Μέσα σε λίγες ώρες σχηματίζεται η οδοντική πλάκα από τη συσσώρευση διαφόρων ειδών βακτηρίων, μαζί με τη ζάχαρη από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε.

Τα οξέα και οι τοξίνες που παράγονται από τα βακτήρια στην πλάκα ερεθίζουν τα ούλα και προκαλούν ουλίτιδα. Επίσης, είναι υπεύθυνα για τη δυσάρεστη αναπνοή και την καταστροφή του σμάλτου των δοντιών.

Δες τα προϊόντα για την  στοματική υγιεινή  της FREZYDERM.

ΚΑΝΟΝΑΣ 1ος: Βουρτσίζουμε ανελλιπώς.

Για να καταστρέψουμε τα κακά βακτήρια στο στόμα μας βουρτσίζουμε τα δόντια μας τακτικά, χρησιμοποιώντας οδοντόκρεμα με καινοτόμο τεχνολογία ενεργού πολυμερούς, που εγκλωβίζει τα ενεργά συστατικά της και προσκολλάται στη στοματική κοιλότητα, ώστε να ενισχύει αλλά και να παρατείνει τη διάρκεια δράσης τους. Ως βέλτιστη πρακτική, βουρτσίζουμε πριν τον ύπνο και αφού ξυπνήσουμε, καθώς και μετά από κάθε γεύμα, αν είναι εφικτό. Όταν δεν είναι, μασάμε τσίχλα χωρίς ζάχαρη.

ΚΑΝΟΝΑΣ 2ος: Δεν ξεχνάμε το οδοντικό νήμα.

Ενώ το βούρτσισμα βοηθά να καθαρίσουμε την επιφάνεια των δοντιών, το οδοντικό νήμα βοηθά στην απομάκρυνση των τροφίμων και των βακτηρίων που υπάρχουν ανάμεσα στα δόντια. Η χρήση του πρέπει να γίνεται με απαλές κινήσεις. Διαφορετικά, μπορεί να προκαλέσει πόνο στα ούλα, ερεθισμό, οίδημα και αιμορραγία. Για να απαλλαγούμε από την πλάκα χωρίς να κάνουμε κακό στο υπόλοιπο στόμα μας, σπρώχνουμε απαλά το νήμα μπρος πίσω, ακολουθώντας τις καμπύλες του κάθε δοντιού.

ΚΑΝΟΝΑΣ 3ος: Γαργάρες με στοματικό διάλυμα.

Το στοματικό διάλυμα μπορεί να φτάσει όχι μόνο σε όλες τις επιφάνειες και τα μικροσκοπικά κενά των δοντιών μας, αλλά και στα ούλα, τη γλώσσα, τα εσωτερικά μάγουλα και τα χείλη. Επιλέγουμε φθοριούχο στοματικό διάλυμα με συνδυασμό ενεργών συστατικών και φυτικών εκχυλισμάτων, που προστατεύει από το σχηματισμό πλάκας και πέτρας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

blonde woman brushes her teeth
Στοματική Υγιεινή Με 8 Καλές Συνήθειες

Οι πλύσεις με στοματικό διάλυμα βοηθούν να αποκολλήσουμε και να απαλλαγούμε από τα υπολείμματα των τροφίμων στο στόμα. Τα ενεργά συστατικά του διεισδύουν στη μεμβράνη και περιορίζουν τα επίπεδα βακτηριδίων στο στόμα. Το αλκοόλ διαπερνά τα κυτταρικά τοιχώματα των βακτηρίων και τα καθιστά ανενεργά ή τα σκοτώνει. Η χλωρεξιδίνη έχει άμεση καταστροφική δράση κατά των βακτηρίων και μια παρατεταμένη ανασταλτική δράση στην ανάπτυξη τους. Τα στοματικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ περιέχουν συνήθως χλώριο του κετυλοπυριδινίου, το οποίο διαλύει τη μεμβράνη των βακτηριακών κυττάρων. Τα αιθέρια έλαια επίσης σκοτώνουν εκατομμύρια μικρόβια.

ΚΑΝΟΝΑΣ 4ος: Ένα δισκίο προϊόντων καλλιέργειας μικροοργανισμών την ημέρα.

Τα συμπληρώματα διατροφής με καλλιέργειες μικροοργανισμών έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη των παθογόνων μικροοργανισμών που συνδέονται με την οδοντική τερηδόνα, ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα, και επαναφέρουν τη μικροβιακή χλωρίδα του στόματος.

ΚΑΝΟΝΑΣ 5ος: Δεν ξεχνούμε το ραντεβού μας με τον οδοντίατρο.

Επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Οι τακτικοί καθαρισμοί είναι ο καλύτερος σύμμαχος της στοματικής υγείας. Μη ξεχνάτε ποτέ πως η πρόληψη είναι πάντοτε λιγότερο δαπανηρή από τη θεραπεία.

Δες τα προϊόντα για την στοματική υγιεινή της FREZYDERM.