blonde woman explains something in her CEO

Ένα Ωραίο Χαμόγελο Αυξάνει Την Αυτοπεποίθηση Σας

Το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα.

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε θετική εντύπωση στο πρώτο μας ερωτικό ραντεβού ή στη συνέντευξη για μια θέση εργασίας. Από τα ρούχα μέχρι τα μαλλιά, μια προσεγμένη εμφάνιση είναι συχνά καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας. Ωστόσο, η εμφάνιση εκτείνεται πέρα από την προετοιμασία και τη φροντίδα της τελευταίας στιγμής, αφού όπως αποδεικνύουν έρευνες, το χαμόγελο μας επηρεάζει εξίσου έντονα τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι θα μας αποδεχθούν και θα μας θυμούνται!

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Αμερικάνικης εταιρείας έρευνας, ιδεών και στρατηγικής Kelton, που διεξήγαγε μελέτη για τον προσδιορισμό της αξίας που έχει το χαμόγελο στη διαδικασία της συνέντευξης για μια θέση εργασίας, οι υποψήφιοι με ίσια, υγιή δόντια είχαν 45% περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν σε σχέση με εκείνους που είχαν στραβά και αποχρωματισμένα δόντια!

Ένα υγιές, ελκυστικό, φωτεινό χαμόγελο φαίνεται ότι δίνει στον υποψήφιο αυτοπεποίθηση και κάνει τους άλλους να τον αντιμετωπίζουν πιο “ζεστά” και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Αντίθετα, ένα θαμπό χαμόγελο που προδίδει κακή στοματική υγεία, μπορεί να κάνει πιο επιφυλακτικούς τους εν δυνάμει συντρόφους ή εργοδότες μας, αφήνοντας τους την εντύπωση ότι δε μας πολυενδιαφέρει η εμφάνισή μας.

Αν και κανένας υποψήφιος σύντροφος, υπεύθυνος προσλήψεων ή υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού εταιρείας δε θα το παραδεχθεί ποτέ, από σεβασμό ή φόβο μήπως κατηγορηθεί για διακρίσεις, οι μελέτες επιβεβαιώνουν ότι τα δόντια που είναι στραβά, ανομοιογενή, ή αποχρωματισμένα θα επηρεάσουν αρνητικά το συνομιλητή μας. Και στην περίπτωση της συνέντευξης αυτό μπορεί να κοστίσει ακόμη και τη θέση εργασίας, κυρίως αν αυτή είναι υψηλά στην ιεραρχία μιας εταιρείας, όπου απαιτείται συχνή επικοινωνία με άλλους ανθρώπους.

Σε πρόσφατο άρθρο του NBC, η Οδοντίατρος Susan Hyde ανέφερε ότι “Στην Αμερική, οι περισσότεροι άνθρωποι – συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτών – κάνουν στιγμιαίες κρίσεις με βάση την εμφάνιση, το χαμόγελου και τα δόντια κάποιου.”

Θα σου αρέσει σίγουρα:

mouthwash mistakes
Στοματικό Διάλυμα: 3 Λάθη Που Κάνουμε Στη Χρήση Του

Το άρθρο συμπεριελάμβανε επίσης τα συμπεράσματα της Dr. Lindsay Robinson, Προέδρου της Οδοντιατρικής Ένωσης Καλιφόρνιας σύμφωνα με τα οποία “Οι θέσεις εργασίας που απαιτούν αλληλεπίδραση με το κοινό είναι διαθέσιμες σε άτομα που έχουν τη βασική ικανότητα να χαμογελούν με αυτοπεποίθηση, καθώς ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο, επηρεάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων που το παρατηρούν. Επιπρόσθετα, ενισχύει την ελκυστικότητά μας και προσφέρει στον εγκέφαλο του συνομιλητή μας το σημαντικό μήνυμα να μας εμπιστευτεί!

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό της επιτυχίας; Πέρα από τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό μας, η καθημερινή χρήση εξειδικευμένων προϊόντων, οδοντόπαστας και στοματικού διαλύματος, κατάλληλων για κάθε ανάγκη φροντίδας της στοματικής μας κοιλότητας, σε συνδυασμό με τη λήψη προβιοτικών για τη βελτίωση και τη διατήρηση της στοματικής υγείας.

Γιατί απ’ ό,τι φαίνεται ένα όμορφο, υγιές χαμόγελο είναι επένδυση με προσωπικά και επαγγελματικά μερίσματα για πολλά χρόνια!