white teeth

Λεύκανση δοντιών & tips για αστραφτερό χαμόγελο

Aν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, το χαμόγελο είναι ο καθρέφτης της γοητείας μας. Πόσο εύκολo είναι όμως τελικά να διατηρήσουμε μία γερή και λευκή οδοντοστοιχία; Εύκολο, αν ακολουθήσουμε σύστημα και μέθοδο.

Αποφεύγουμε τις τροφές που «λεκιάζουν»

Tροφές πλούσιες σε χρωστικές ουσίες, αν καταναλώνονται μάλιστα συχνά, μπορεί να αποχρωματίσουν τα δόντια σταδιακά. Αυτές είναι:

Οι όξινες τροφές:

  • Σκουρόχρωμα ποτά και αναψυκτικά
  • Αθλητικά ποτά
  • Μπαλσάμικο ξίδι
  • Πίκλες
  • Χυμός ντομάτας
  • Ο καφές και το τσάι
  • Το κόκκινο κρασί
  • Το κάρι
  • Τα σακχαρώδη σνακ και οι γρανίτες
  • Τα σκουρόχρωμα φρούτα όπως κεράσια, βατόμουρα, μύρτιλλα κ.λπ.

 

Tip! Όταν καταναλώνουμε ροφήματα που δημιουργούν δυσχρωμίες και κηλίδες στα δόντια, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ένα ανακυκλώσιμο καλαμάκι, ώστε το υγρό να ¨παρακάμπτει¨ τα μπροστινά μας δόντια.

Προτιμάμε τις τροφές που «καθαρίζουν»

Εμπλουτίζοντας το καθημερινό μας διατροφολόγιο με τροφές που «καθαρίζουν» τα δόντια, μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση ενισχύοντας έτσι και τη φυσική τους λάμψη. Τα μήλα, για παράδειγμα, προκαλούν αυξημένη έκκριση σάλιου το οποίο «ξεπλένει» τους λεκέδες από τα δόντια.

Κόβουμε το κάπνισμα

Κατ’ αρχάς γιατί βλάπτει συνολικά την υγεία μας και βέβαια γιατί λειτουργεί επιβαρυντικά και για τη διατήρηση της λευκής οδοντοστοιχίας, αφού ο καπνός δημιουργεί μία κίτρινη χροιά στα δόντια που δεν κολακεύει το χαμόγελό μας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman on the carpet with christmas decorations
Τα Λευκά Χριστούγεννα Θέλουν Και Λευκά Δόντια!

Χρησιμοποιούμε εξειδικευμένη λευκαντική οδοντόκρεμα

Πέρα από το προφανές βασικό -το να φροντίζουμε καθημερινά τη στοματική μας υγιεινή- για να επιτύχουμε τον στόχο μιας αστραφτερής  οδοντοστοιχίας είναι σημαντικό και να επιλέγουμε μία οδοντόπαστα με λευκαντική δράση που δεν διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών. Η Whitening Toothpaste με καινοτόμο σύνθεση, είναι ειδικά σχεδιασμένη να λευκαίνει τα δόντια και να αφαιρεί δυσχρωμίες και κηλίδες ενώ παράλληλα καταπολεμά τη μικροβιακή πλάκα και προστατεύει από την τερηδόνα. Αν, από την άλλη, ο στόχος μας είναι ένα πιο γρήγορο αποτέλεσμα φυσικού, λαμπερού χαμόγελου, η Instant Whitening Blue Τoothpaste είναι η ιδανική επιλογή, καθώς λευκαίνει άμεσα τα δόντια με συνδυαστική φροντίδα κατά της τερηδόνας και της πλάκας. Τέλος, αν πέρα από φυσική λεύκανση δοντιών επιθυμούμε και στίλβωση, δεν έχουμε παρά να εμπιστευτούμε τη δύναμη της οδοντόπαστας Black & Polish με μοναδικό συνδυασμό Ενεργού Άνθρακα που απομακρύνει αποτελεσματικά δυσχρωμίες και κηλίδες και κόκκων Περλίτη που προσφέρουν extra καθαρισμό και λάμψη, χωρίς να καταστρέφουν το σμάλτο.

Δεν αμελούμε το ραντεβού μας με τον οδοντίατρο

Όποια και αν είναι η καθημερινή προσπάθειά μας στο σπίτι, για να εξασφαλίσουμε ένα φυσικά λαμπερό χαμόγελο, δεν ξεχνάμε ποτέ να τηρούμε τα προγραμματισμένα ραντεβού μας με τον οδοντίατρο τόσο για έναν τυπικό έλεγχο όσο και για τον αναγκαίο καθαρισμό που θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το υπέροχο χαμόγελό μας.

Και κάπως έτσι, με σωστές κινήσεις και συνήθειες, μπορούμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα λεύκανσης δοντιών, για ένα πραγματικά γοητευτικό χαμόγελο. Υπάρχει, στ’ αλήθεια, τίποτα πιο ακαταμάχητο;