blue eyed woman on the dentist

Στοματική Υγιεινή & Τρόποι Λεύκανσης Των Δοντιών

Ένα λευκό, φωτεινό χαμόγελο αποτελεί σίγουρα τη σωστή αφετηρία για μια καλή πρώτη εντύπωση. Εδώ λοιπόν θα βρείτε έναν χρήσιμο οδηγό για ένα λευκότερο και πιο φωτεινό χαμόγελο.

Η σημασία της σωστής φροντίδας των δοντιών

Καταρχάς, δεν πρέπει να παραβλέψουμε το ρόλο της σωστής φροντίδας των δοντιών αφού ένα λαμπερό χαμόγελο είναι πρώτα απ’ όλα, ένα υγιές χαμόγελο.

 Σωστή Στοματική Υγιεινή

1. Τακτικό βούρτσισμα

2. Καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος

3. Προγραμματισμένες επισκέψεις στον οδοντίατρο

Η καθημερινή πρακτική της καλής στοματικής υγιεινής ξεκινά με το τακτικό βούρτσισμα με μία σωστά σχεδιασμένη οδοντόβουρτσα. Απαραίτητη, βέβαια, είναι και μία κατάλληλη οδοντόκρεμα που δεν καταστρέφει το σμάλτο, όπως και η καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος και στοματικού διαλύματος.

Φυσικά δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τις προγραμματισμένες οδοντιατρικές εξετάσεις. Είναι σημαντικό τα δόντια που σκοπεύουμε να λευκάνουμε να είναι ίσια, δυνατά και υγιή!

Δείτε τα προϊόντα για την λεύκανση δοντιών της FREZYDERM.

 Γιατί όμως αποχρωματίζονται τα δόντια;

Τα κύρια αίτια του επιφανειακού αποχρωματισμού του σμάλτου των δοντιών είναι πολλά, με κύριο τη χρήση προϊόντων καπνού. Λεκέδες στα δόντια προκαλούν επίσης διάφορα τρόφιμα και ποτά: καφές, τσάι, κρασί, ποτά τύπου κόλα, ενεργειακά ποτά, οι σκληρές καραμέλες, τα μούρα, όπως και η σάλτσα τομάτας. Ακόμη όμως και όσοι καταφέρνουν να αποφεύγουν όλες αυτές τις πιθανές αιτίες αποχρωματισμού, δεν μπορούν να αποφύγουν το πέρασμα των χρόνων και τα γονίδια, που επίσης παίζουν ρόλο στο κιτρίνισμα των δοντιών.

 Αιτίες Αποχρωματισμού Δοντιών

1. Κατανάλωση καπνού

2. Καφές &Τσάι

3. Κρασί

4. Αναψυκτικά & Ενεργειακά ποτά

5. Μούρα

6. Σάλτσα Ντομάτας

 Οι διάφοροι τρόποι λεύκανσης των δοντιών

Θα σου αρέσει σίγουρα:

white teeth
Λεύκανση δοντιών & tips για αστραφτερό χαμόγελο

Οι δίσκοι λεύκανσης υιοθετήθηκαν για πρώτη φορά στα οδοντιατρεία στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Από εκείνη τη στιγμή, η λεύκανση των δοντιών έγινε βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ας ρίξουμε μια ματιά στα υπέρ και τα κατά των διαφόρων μεθόδων και προιόντων λεύκανσης, για να διαχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα:

 Προϊόντα Λεύκανσης στο σπίτι

 1. Οδοντόκρεμες

Eφόσον βουρτσίζουμε τα δόντια μας πολλές φορές την ημέρα, καλό είναι να προτιμούμε οδοντόκρεμες που περιέχουν συστατικά λεύκανσης

Για πιο λευκά δόντια και φυσικό λαμπερό χαμόγελο, είνα καλό να προτιμούμε οδοντόκρεμες λεύκανσης με ειδικά λειαντικά και χημικές ουσίες. Αυτά τα συστατικά εξαλείφουν τα υπολείμματα τροφής και αντιμετωπίζουν τις δυσχρωμίες. Προτιμήστε οδοντόπαστες με σύνθεση στηριγμένη στη σύγχρονη τεχνολογία micro-silica των πατενταρισμένων κόκκων πυριτίου. Η τεχνολογία αυτή εξασφαλίζει τη μέγιστη λευκαντική και καθαριστική δράση χωρίς να διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών. Πιο άμεσο αποτέλεσμα φέρνουν οι οδοντόκρεμες που περιέχουν το χημικό blue covasorb, το οποίο καλύπτει την επιφάνεια του δοντιού για να δώσει στα δόντια λευκότερη εμφάνιση.

Δείτε τα προϊόντα για την λεύκανση δοντιών της FREZYDERM.

 2. Ταινίες ή δίσκοι λεύκανσης

Τοποθετούμε τη λευκαντική ουσία μέσα στην ταινία ή το δίσκο και το “φοράμε” στα δόντια μας. Τα χημικά διαλύουν τις χρωστικές και τις απομακρύνουν από τα δόντια

H μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική μόνο στους επιφανειακούς λεκέδες. Το επίπεδο της αποτελεσματικότητας εξαρτάται από τον λευκαντικό παράγοντα που χρησιμοποιούμε. Το κύριο πάντως πλεονέκτημα της λεύκανσης με ταινίες και δίσκους είναι ότι πρόκειται για μια φθηνή μέθοδο.

Επαγγελματική Λεύκανση

Ο οδοντίατρος είναι σε θέση να αξιολογήσει με ακρίβεια τις ανάγκες των δοντιών μας, και να μας παρέχει μια σειρά από επιλογές που ταιριάζουν ατομικά στην περίπτωσή μας. Ας δούμε λοιπόν τις δύο διαθέσιμες θεραπείες για εκείνους που θα ήθελαν επαγγελματική βοήθεια στην απόκτηση του τέλειου χαμόγελου:

1. Λεύκανση στο οδοντιατρείο

Παρά το γεγονός ότι οι οδοντίατροι μπορεί να ακολουθούν κάποιες διαδικασίες που μοιάζουν με εκείνες που χρησιμοποιούνται στο σπίτι, έχουν τη δυνατότητα να επιβλέπουν στενότερα τη διαδικασία λεύκανσης κι έτσι διασφαλίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό την αποτελεσματικότητά της. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ένα πολύ πιο πυκνό χημικό διάλυμα για ταχύτερα και πιο αισθητά αποτελέσματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, γίνεται χρήση ειδικά εστιασμένου φωτός για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία λεύκανσης.

2. Λεύκανση με Laser

Αφού εφαρμοστεί η δραστική ουσία λεύκανσης στα δόντια, ο οδοντίατρος χρησιμοποιεί ένα μικρό στυλό λέιζερ για την ενεργοποίηση της σε κάθε δόντι ξεχωριστά. Αυτό καθιστά δυνατή την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβληματικών περιοχών. Η λεύκανση με Laser είναι η πιο αποτελεσματική διαδικασία που υπάρχει σήμερα. Δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσει λοιπόν ότι είναι και η πιο ακριβή.

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε πάντα, είναι ότι σε κάθε περιπτωση το φωτεινό χαμόγελο δεν επιτυγχάνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Ακόμα και οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες μερικές φορές χρειάζονται χρόνο για να αναδείξουν τα αποτελέσματα που υπόσχονται.

Δείτε τα προϊόντα για την λεύκανση δοντιών της FREZYDERM.