blonde woman with hat smiles

Make-up Tips: Μακιγιάζ που «δεν λιώνει» στη ζέστη

«Το καλοκαίρι δεν βαφόμαστε», «ό,τι και να κάνω, το μέτωπό μου θα γυαλίζει», «Κραγιόν; Μπα! Θα “τρέχει” και θα μουντζουρωθώ», «θα κάνει “γραμμές” η σκιά στα βλέφαρά μου». Οι πιο διαδεδομένοι μύθοι του καλοκαιρινού μακιγιάζ καταρρίπτονται, για να μην κάνουμε κανένα συμβιβασμό στην προσεγμένη εικόνα που θέλουμε να διατηρήσουμε ακόμα και όταν ο υδράργυρος σκαρφαλώνει. Γιατί κόντρα σε ό, τι ακούμε ή έχουμε μάθει ως τώρα, το μακιγιάζ είναι και εφικτό και όμορφο αισθητικά κάθε εποχή, αρκεί να επιλέξουμε τις σωστές εντάσεις, υφές και τεχνικές και να κάνουμε τις κατάλληλες τροποποιήσεις σε σχέση με το χειμερινό μας make up look. Ας δούμε αναλυτικά τα μυστικά για αναλλοίωτο μακιγιάζ σε μάτια, ζυγωματικά, χείλη και, φυσικά, στην πρωταγωνίστρια, επιδερμίδα.

Σκιά, μολύβι, eyeliner, όλα σταθερά

Η ζέστη αυξάνει τη λιπαρότητα γενικά στο δέρμα, άρα τα βλέφαρα δεν θα μπορούσαν να «γλιτώσουν». Αν όμως πριν τη σκιά, το μολύβι ή το eyeliner απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια του άνω βλεφάρου μία βάση ματιών, θα συγκρατήσει την υπερβολική λιπαρότητα χωρίς να «σπάει» η σκιά ακόμα και στη ζέστη. Extra tip: επιλέγουμε ιδανικά μία βάση ματιών με χρώμα για να αποχρωματίσει το βλέφαρο (αν είναι από τη φύση του πιο σκούρο λόγω ευρειαγγειών κ.λπ. ή αν σκούρυνε ειδικά τώρα το καλοκαίρι από τον ήλιο) και να «γράψει» το χρώμα της σκιάς αυτούσιο. Ιδανικά, αποφεύγουμε τις σκιές σε κρεμώδη, υγρή υφή που είναι πιο επιρρεπείς στο «σπάσιμο» και επιλέγουμε υφή πούδρας.

Μascara χωρίς μουντζούρες

Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Αρκεί να επιλέξουμε ένα προϊόν με αδιάβροχη σύνθεση για μακριές ή πιο πλούσιες ακαταμάχητες βλεφαρίδες. Αν μουντζουρωθούμε την ώρα της εφαρμογής, περιμένουμε λίγα λεπτά να στεγνώσει το σημείο, πριν το καθαρίσουμε.

Ζυγωματικά λαμπερά αλλά όχι κολλώδη

Τα μήλα είναι από τα σημεία όπου συνήθως η λάμψη όχι μόνο δεν είναι πρόβλημα αλλά είναι και ζητούμενο, όμως προσοχή: λέμε ναι στο glowy effect των λαμπερών ρουζ, μπρόνζερ και highlighter αλλά δεν μπερδεύουμε τις υφές. Αν εφαρμόσουμε κρεμώδες ή υγρό ρουζ δεν απλώνουμε από πάνω μπρόνζερ ή highlighter σε υφή πούδρας γιατί θα δημιουργηθεί μια παχιά κολλώδης στρώση που με την αύξηση της λιπαρότητας στη ζέστη του καλοκαιριού θα επιδεινωθεί. Το ίδιο θα συμβεί και αν εφαρμόσουμε κρεμώδεις/υγρές υφές επάνω σε πουδρένιες.

Κραγιόν εντός των γραμμών

Αγαπάμε όλο τον χρόνο τα ενυδατικά, ζουμερά κραγιόν περισσότερο από τα ματ αλλά πιστεύουμε ότι αντενδείκνυνται για το καλοκαίρι; Όχι αν πράξουμε έξυπνα. Kατ’ αρχάς φυλάσσουμε το ενυδατικό κραγιόν στο ψυγείο τους καλοκαιρινούς μήνες, για να μη μαλακώσει υπερβολικά.  Επίσης, αν φοβόμαστε πως με την εφίδρωση στην περιοχή γύρω από τα χείλη, το κραγιόν θα αρχίσει να «τρέχει», μπορούμε να οριοθετήσουμε το περίγραμμα των χειλιών με ένα μολύβι (ουδέτερης απόχρωσης, δεν χρειάζεται να ταιριάξει με το κραγιόν, αν είναι πιο σκούρο) περνώντας το και πάνω στα χείλη για ακόμα πιο πολλή σταθερότητα και ομαλό «ξεθώριασμα» του κραγιόν στο πέρασμα της ώρας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman smiling
Η ζωή στη Πόλη και η Προστασία του Δέρματός σας

 

Η βάση αλλοιώνεται όταν την αφήσουμε να αλλοιωθεί

Πριν ξεκινήσουμε οποιοδήποτε μακιγιάζ (πάντα αλλά ειδικά το καλοκαίρι) βεβαιωνόμαστε πως η επιδερμίδα μας είναι καθαρή, απαλλαγμένη από ρύπους, υπερβολική λιπαρότητα ή κατάλοιπα από το προηγούμενο μακιγιάζ, ώστε να μη διαταράξει τίποτα τη συνοχή της βάσης που θα ακολουθήσει. Την καθαρίζουμε πρώτα απαλά με λίγο βαμβάκι και το ενεργό μικκυλιακό νερό για πολύ βαθύ καθαρισμό, ενυδάτωση και αντιγήρανση και συνεχίζουμε με την ενυδατική μας κρέμα για ελαστικό, «ζωντανό» δέρμα. Από δω και πέρα, είτε απλώνουμε το αντηλιακό μας και συνεχίζουμε με το foundation είτε επιλέγουμε κατευθείαν ένα έγχρωμο αντηλιακό προσώπου. Δύο πράγματα χρειάζεται να θυμόμαστε εδώ: ειδικά το καλοκαίρι, δεν θέλουμε: α) το εφέ μάσκας και τη βαριά υφή και αίσθηση των υπερκαλυπτικών foundation που «μπουκώνουν» το δέρμα και β) την ανάγκη να ταμπονάρουμε κάθε τόσο τη γυαλάδα του Τ με πούδρα, γιατί έτσι το δέρμα «σπάει» κατά τόπους και μοιάζει ξηρό και αφυδατωμένο. Η λύση ενός ανάλαφρου και πολυλειτουργικού έγχρωμου αντηλιακού καλύπτει και τα 2 ζητούμενα. Η Sun Screen Color Velvet πολύ υψηλής ή υψηλής προστασίας είναι ιδανική επιλογή για προστατευμένη, ομοιόμορφη και ανθεκτική χρωματικά, μη γυαλιστερή επιδερμίδα, αφού καλύπτει αποτελεσματικά δυσχρωμίες, σημάδια και ατέλειες με χρώμα σταθερό και αναλλοίωτο για πολλές ώρες, χαρίζει ματ όψη με απορρόφηση λιπαρότητας και σμήγματος για έως 6 ώρες και απαλύνει την όψη των ρυτίδων. Και όλα αυτά με τη γνώριμη ανάλαφρη και βελούδινη αίσθηση που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει.

Τελικά, με τα σωστά make-up tips για όλες στις επιδερμίδες το καλοκαιρινό μακιγιάζ δεν είναι μία περιττή ή μη λειτουργική συνήθεια αλλά μία «best-self-expression» που θέλει απλώς τον σωστό τρόπο διαχείρισης.