mani pedi

Περιποίηση νυχιών στο σπίτι

Δεν ξεκουραζόμαστε μόνο εμείς μένοντας στο σπίτι αλλά και τα νύχια μας. Μετά από αλλεπάλληλα βαψίματα, χρήση αφαιρετικών βερνικιού με ασετόν που προκαλεί φθορά και ενδεχομένως μετά και από άλλες πιο παρεμβατικές διεργασίες, τα νύχια μας μπορούν να αναπνεύσουν πια με ανακούφιση.

Φροντίδα ενδυνάμωσης

Έχετε εύθραυστα νύχια που σπάνε εύκολα ή νύχια που εμφάνισαν λευκές κηλίδες ή σκισίματα στην επιφάνειά τους; Τώρα που έχετε όλο τον χρόνο στη διάθεσή σας για μία εντατική αγωγή περιποίησης, είναι η καλύτερη ώρα να αποκαταστήσετε τη φθορά στα νύχια και τις παρωνυχίδες σας. Το Volpaderm Nails Treating Gel είναι αυτή η «χείρα βοηθείας» που επαναφέρει τα νύχια σας στην υγιή τους κατάσταση, αφού περιέχει μαλακτικά πρόσθετα και ενυδατικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην καλή ανάπτυξη και , ενδυνάμωσή τους και τη μείωση των χρωματικών κηλίδων. Απλώστε το πρωί και το βράδυ, κάνοντας λίγο μασάζ στα σημεία για όσο διάστημα παραμένετε σπίτι.

Όρεξη για μανικιούρ;

Δεν έχουν όλοι όμως τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες προτιμήσεις. Για εσάς, που διατηρείτε τα νύχια σας σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύετε πως το να τα βάψετε με ένα όμορφο βερνίκι δεν θα τα επιβαρύνει σημαντικά, υπάρχουν οι κατάλληλες οδηγίες  μανικιούρ και πεντικιούρ. Με τα μίνιμουμ εργαλεία που έχετε ήδη στο σπίτι και τα σωστά βήματα μπορείτε να περιποιηθείτε τα άκρα σας, ακόμη και αν δεν έχετε την τεχνική ενός επαγγελματία.

Βήματα Μανικιούρ

  • Δώστε σχήμα στα νύχια σας με μία χάρτινη λίμα. Λιμάρετε προς μια μόνο κατεύθυνση, για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα και δώστε στα νύχια σχήμα οβάλ ή τετράγωνο.
  • Βυθίστε τα νύχια σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξεις σταγόνες ελαίου ή λίγο γάλα που δυναμώνει τα νύχια. Αφήστε τα να μαλακώσουν για λίγα λεπτά και μετά σκουπίστε τα ελαφρά.
  • Πριν ασχοληθείτε με τις παρωνυχίδες, είναι σημαντικό να είναι καλά ενυδατωμένες, για να αποφύγετε τραυματισμούς. Απλώστε στα χέρια μία πλούσια πρoστατευτική ενυδατική κρέμα και κάντε απαλό μασάζ στα πετσάκια, προσέχοντας όσο γίνεται, να μην εφαρμόσετε την κρέμα πάνω στο νύχι το οποίο πρέπει να είναι στεγνό για το βάψιμο.
  • Σπρώξτε ελαφρά τις παρωνυχίδες με ένα ξυλάκι προς τα πίσω. Μην τις κόβετε για να αποφύγετε τραυματισμούς και μολύνσεις αλλά και για να μη βγουν νέα πετσάκια.
  • Τώρα, τα νύχια πρέπει να είναι τελείως στεγνά και καθαρά για να υποδεχθούν το βερνίκι. Βουρτσίστε την επιφάνειά τους με ένα μικρό βουρτσάκι ή buffer ή αν δεν έχετε κάτι από αυτά, περάστε από πάνω τους λίγο βαμβάκι με ένα αφαιρετικό βερνικιού (ιδανικά χωρίς ασετόν).
  • Ξεκινήστε το βάψιμο περνώντας μία διάφανη βάση, ώστε να προστατευθούν τα νύχια και να διατηρηθεί περισσότερο το βερνίκι, κυρίως τώρα που πλένετε πολύ συχνά τα χέρια σας.
  • Περάστε την πρώτη στρώση βερνικιού, «κλείνοντας» πρώτα τις άκρες που είναι το σημείο που ξεφτίζει πιο εύκολα. Περάστε κάθε νύχι με τρεις κάθετες κινήσεις: μία στο κέντρο και μία για τις δύο πλαϊνές πλευρές. Μη βάζετε μεγάλη ποσότητα στο βουρτσάκι, μόνο όση χρειάζεται για να καλυφθεί το νύχι με τις τρεις κινήσεις.
  • Μετά από 1-2 λεπτά, απλώστε και τη δεύτερη στρώση που πρέπει να είναι επίσης λεπτή.
  • «Κλειδώστε» το χρώμα με το διάφανο top coat.
  • Καθαρίστε με απαλές κινήσεις τα πετσάκια που λερώθηκαν με βερνίκι με μία μπατονέτα βουτηγμένη σε αφαιρετικό βερνικιού (ιδανικά χωρίς ασετόν).
  • Αφήστε τα νύχια να στεγνώσουν για 1-2 λεπτά και βουτήξτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό για να στεγνώσει ακόμη πιο γρήγορα το βερνίκι.

Βήματα Πεντικιούρ

  • Γεμίστε μία λεκάνη με ζεστό νερό και αφρόλουτρο και αφήστε μέσα τα πόδια σας να μουλιάσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  • Αφήνοντας το ένα πόδι στη λεκάνη με το νερό, καθαρίστε τα πετσάκια στο άλλο. Εάν γνωρίζετε πώς να τα κόψετε, χρησιμοποιήστε την ειδική πένσα με μεγάλη προσοχή μην προκαλέσετε πληγή και μολύνσεις. Διαφορετικά, απλώς σπρώξτε τα προς τα μέσα με ένα ξυλάκι.
  • Βγάλτε και το άλλο πόδι από τη λεκάνη και φροντίστε τα πετσάκια κατά τον ίδιο τρόπο.
  • Ώρα για τις φτέρνες. Τρίψτε τες με μία ελαφρόπετρα ή ιδανικά με μία ράσπα, για να απομακρύνετε τα σκληρά σημεία. Μη βάζετε όμως πολλή δύναμη, για να μην τραυματίσετε τα πέλματα.
  • Απλώστε μία θρεπτική αναπλαστική κρέμα πλούσια σε ενυδατικά συστατικά και κάντε μασάζ για πέλματα μεταξένια και βελούδινα.
  • Εάν συνεχίσετε με βάψιμο των νυχιών, στεγνώστε καλά τα νύχια απομακρύνοντας τα υπολείμματα της κρέμας με ένα αφαιρετικό νυχιών ή buffer ή με ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο σε αφαιρετικό βερνικιού (ιδανικά χωρίς ασετόν).
  • Εφαρμόστε το χρώμα σύμφωνα με τις οδηγίες που συνιστώνται για το μανικιούρ.

Και κάπως έτσι, έχετε άκρα φροντισμένα στα… άκρα!

Θα σου αρέσει σίγουρα:

beautiful blonde woman
Ελεύθερες Ρίζες: πώς Βλάπτουν το Δέρμα και πώς να τις Προλάβετε