make up bag

Νεσεσέρ Καλλυντικών: Ώρα για ξεσκαρτάρισμα!

«Θέλω να τακτοποιήσω τα καλλυντικά μου». Η φράση που ξεστομίσατε τόσες και τόσες φορές και τώρα που βρήκατε τον πολυπόθητο χρόνο αλλά και την… έξυπνη στρατηγική, θα γίνει, επιτέλους, πραγματικότητα.

Εκκαθάριση

  • Αδειάστε το περιεχόμενο του νεσεσέρ πάνω σε μία καθαρή πετσέτα και ελέγξτε αρχικά την ημερομηνία λήξης των προϊόντων.
  • Πετάξτε ή ανακυκλώστε ή όσα έχουν τελειώσει ή λήξει και ελέγξτε τη σύσταση των υπολοίπων. Ακόμη και αν δεν έχουν λήξει, εάν παρατηρείτε κάποια αλλοίωση στην υφή ή το χρώμα ή την οσμή τους, απαλλαγείτε και από αυτά, για να προφυλαχθείτε από τυχόν μολύνσεις.
  • Πετάξτε τυχόν σπασμένα προϊόντα. Σημειώστε μόνο σε ένα χαρτί το είδος, τη μάρκα τους, σε περίπτωση που θέλετε να τα αντικαταστήσετε με ίδια, καινούργια.

Έλεγχος

Για να αποφασίσετε πιο εύκολα τι θα κρατήσετε και τι όχι, απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Ποια από αυτά τα προϊόντα χρειάζομαι πραγματικά;
  • Ποια μου προκαλούν ευχαρίστηση όταν τα χρησιμοποιώ;
  • Πόσα είδη από κάθε κατηγορία είναι υπέρ-αρκετά για το μακιγιάζ ή τον καλλωπισμό μου;
  • Ποια από αυτά τα απέκτησα γιατί πραγματικά μου άρεσαν και ποια γιατί με επηρέασε μία φίλη, μία διαφήμιση, ένα social media trend;

 

 

Καθαρισμός

Για να απομακρύνετε από τα πινέλα/σφουγγαράκια σας τα υπολείμματα μακιγιάζ, σκόνης κ.λπ. ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι το πλύσιμo:

  • Σε καθαρό χέρι, ρίχνετε 1/2 σταγόνες καθαριστικού με μικροβιακή προστασία και βουτάτε μέσα το πινέλο ή το σφουγγαράκι σχηματίζοντας σαπουνάδα.
  • Ξεπλένετε καλά.
  • Στραγγίζετε το σφουγγαράκι και ξαναδίνετε σχήμα στο πινέλο, κατεβάζοντας με τα χέρια σας τις τρίχες του.
  • Αφήνετε είτε το πινέλο είτε το σφουγγαράκι να στεγνώσει σε επίπεδη θέση, τοποθετημένο σε μια καθαρή πετσέτα (σε εσωτερικό χώρο). Μην αφήνετε το πινέλο να στεγνώσει κάθετα σε μία θήκη, γιατί δεν θέλετε να μεταφερθεί το νερό στο εσωτερικό του και να διαλύσει την κόλλα ή όποιο στερεωτικό υλικό συγκρατεί τις τρίχες.
  • Σφουγγάρια και πινέλα πρέπει να στεγνώσουν καλά, πριν τα ξαναχρησιμοποιήσετε.

 

Μην ξεχνάτε και τον καθαρισμό του νεσεσέρ. Εάν το υλικό του το επιτρέπει πλύντε το στο χέρι ή το πλυντήριο. Εάν διαθέτει μη πλενόμενο υλικό, π.χ. δέρμα, καθαρίστε τουλάχιστον το εσωτερικό του με μία βρεγμένη πετσέτα με σαπούνι και καθαρίστε το εξωτερικά με ειδικά προϊόντα κατάλληλα για το υλικό κατασκευής του. Αφήστε το να στεγνώσει καλά.

 

 

Επανατοποθέτηση ή αλλαγή νεσεσέρ

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman with roses
Beauty Resolutions για το Νέο Έτος!

Πριν ξαναγεμίσετε το νεσεσέρ σας, σκεφτείτε αν έχει το ιδανικό μέγεθος για τον όγκο των καλλυντικών σας.  Εάν είναι πολύ μεγαλύτερο, μπορεί να χάνονται τα προϊόντα στο εσωτερικό του, εάν πάλι είναι πολύ μικρό, τα προϊόντα μπορεί να σπάσουν από την πίεση. Σε περίπτωση που συμβαίνει ένα από τα δύο, ίσως χρειάζεστε ένα άλλο πιο κατάλληλο νεσεσέρ.

 

Πρακτικότητα

Το ξεσκαρτάρισμα στο νεσεσέρ σας είναι μια καλή αφορμή για να επανεξετάσετε τις ανάγκες σας στο θέμα των καλλυντικών. Εάν διαπιστώσατε πως τα περισσότερα προϊόντα που είχατε συγκεντρώσει στο νεσεσέρ,  σας είναι στην πραγματικότητα περιττά, μπορείτε να επενδύσετε από δω και πέρα σε πολυχρηστικά 2 σε 1 προϊόντα που καλύπτουν πάνω από μία ανάγκες σας. Εφόσον για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιείτε συχνά κονσίλερ, μπορείτε να προτιμήσετε μία έγχρωμη κρέμα ματιών που θα σας δώσει την ελαφριά κάλυψη που ζητάτε, παρέα φυσικά με την απαραίτητη δράση κατά των μαύρων κύκλων και των οιδημάτων. Αντίστοιχα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον συνδυασμό foundation + ηλιοπροστασία με ένα αντηλιακό προσώπου με χρώμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

 

Οργάνωση, μεθοδικότητα, καθαριότητα και έτοιμο το νεσεσέρ σας!