woman applies cream on her leg

Περιποίηση σώματος στο σπίτι: Tips για ενυδατωμένη επιδερμίδα

Ειδικά τα φετινά Χριστούγεννα, οι γιορτινές έξοδοι που σας είχαν λείψει θα έχουν την τιμητική τους. Ακόμα και αν μείνετε στο σπίτι όμως, σε μοναδικές festive στιγμές με τους αγαπημένους σας, όλο και κάτι από τα γιορτινά σας θα επιλέξετε από την ντουλάπα. Για να αναδείξετε το λαμπερό αμάνικο τοπ ή το κοντό βελούδινο φόρεμα όμως, χρειάζεστε και μία κατάλληλα περιποιημένη επιδερμίδα. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι το δέρμα σας δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του μέσα στο κρύο του χειμώνα. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας χαρίσουν ξανά την ενυδατωμένη, ελαστική λεία, μεταξένια επιδερμίδα που ταιριάζει σε κάθε Christmas outfit αλλά και στο γενικότερο πνεύμα ανανέωσης και περιποίησης των Χριστουγέννων είτε βάλουμε τα καλά μας είτε όχι.

Προστασία από διαδερμική απώλεια υγρασίας:  

Μάλλινο πουλόβερ+ πλεκτή ζακέτα + πουπουλένιο μπουφάν… ή μήπως όχι;

Στην προσπάθειά μας να προστατευθούμε από το βαρύ κρύο του χειμώνα, αρκετές φορές καταφεύγουμε σε πολύ χοντρά ρούχα, γεγονός που μας κάνει να ιδρώνουμε, συχνά χωρίς καν να το καταλάβουμε. Η εφίδρωση όμως αφενός αυξάνει την πιθανότητα να κρυολογήσουμε αφετέρου αφυδατώνει την επιδερμίδα μας διατάσσοντας τον φραγμό της και στερώντας την ελαστικότητά της, μια εικόνα όχι ιδανική, ειδικά εν όψει των γιορτινών μας εμφανίσεων. Σίγουρα η λύση δεν είναι να βγούμε «ανοχύρωτοι ενδυματολογικά» στο κρύο όμως αντί για λίγες βαριές στρώσεις ρουχισμού που θα μας κάνουν να ιδρώσουμε πιο εύκολα, μπορούμε να κάνουμε το λεγόμενο layering, με περισσότερες ελαφριές στρώσεις ρούχων που θα προσθαφαιρούμε, όπως επιτάσσουν οι συνθήκες θερμοκρασίας. Ακολουθώντας τουλάχιστον την περίοδο αυτή τον συνετό αυτό κανόνα, θα έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα θωράκισης της επιδερμίδας μας από σημάδια ξηρότητας και αφυδάτωσης.

Πρόληψη αφυδάτωσης:  

Το καυτό νερό ανακουφίζει το πνεύμα. Άλλα όχι το δέρμα.   

Τις ημέρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό και απολαυστικό να κυλά στο σώμα μας πολύ ζεστό νερό. Όμως αυτή η ανακούφιση δεν έρχεται χωρίς «τίμημα». Κι αυτό γιατί το καυτό νερό  αφυδατώνει το δέρμα. Πολλώ δε μάλλον αν μείνουμε πολλή ώρα κάτω απ’ αυτό. Για να θωρακίσουμε την επιδερμίδα μας από την αφυδάτωση -γενικά τον χειμώνα αλλά κυρίως την προ-εορταστική περίοδο που αποζητάμε την πιο silky εκδοχή του δέρματός μας- είναι σημαντικό να επιλέγουμε ζεστό αντί για καυτό νερό και να μειώνουμε κατά λίγα λεπτά τον χρόνο του μπάνιου μας.

Εξωτερική ενυδατική φροντίδα:

Η ώρα εφαρμογής κάνει όλη τη διαφορά

Οι δύο προηγούμενες συμβουλές αφορούσαν το πώς θα διατηρήσετε το δέρμα προστατευμένο από την απώλεια υγρασίας και την αφυδάτωση. Και τώρα, θα μάθετε πώς θα «εφοδιάσετε» την επιδερμίδα σας με την απαραίτητη επιπλέον ενυδάτωση για δέρμα γεμάτο ζωντάνια στις Γιορτές: θυμηθείτε πως η σωστή ενυδάτωση σώματος ξεκινά με το που βγείτε από το ντους, επάνω σε νωπή επιδερμίδα, με ανοιχτούς ακόμα πόρους, διαπερατούς στα ενεργά συστατικά της καλλυντικής περιποίησης που θα ακολουθήσει, άρα η υγρασία «κλειδώνει» ακόμα πιο αποτελεσματικά. Φροντίστε μόνο να επιλέξετε μια πραγματικά ενυδατική φροντίδα που θα αποκαταστήσει το υδατικό ισοζύγιο στο δέρμα σας. Το ενυδατικό γαλάκτωμα ChristialenEmulsion εξασφαλίζει 28%* πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα από την πρώτη μισή ώρα μετά την εφαρμογή. Όμως η βαθιά και άμεση ενυδατική του δράση δεν είναι το μόνο του πλεονέκτημα αφού, επιπλέον, θρέφει μοναδικά το δέρμα και αποτελεί μια ασπίδα προστασίας από δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες (π.χ. ξηρότητα λόγω κρύου). Απορροφάται εύκολα χάρη στη λεπτόρρευστη, μη λιπαρή υφή του και σας επιτρέπει να ντυθείτε αμέσως. Για να προετοιμάσετε ενυδατικά την επιδερμίδα σας στο κατώφλι των Γιορτών, απλώστε καθημερινά μετά το ντους μια γενναία ποσότητα σε όλο το σώμα και κάντε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις, από πάνω προς τα κάτω.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

beautiful woman hands with cream
Σκασμένα Χέρια από το Κρύο; Όχι πια!

Cheers to smooth hands

Καλά ενυδατωμένα και μεταξένια, θα κρατήσουν με περηφάνια το ποτήρι για το τσούγκρισμα στο ρεβεγιόν. Η ειδικά σχεδιασμένη προστατευτική κρέμα χεριών δημιουργεί έναν αποτελεσματικό φραγμό προστασίας στην επιδερμίδα των χεριών χωρίς να κλείνει τους πόρους, ενυδατώνει σε βάθος και αναπλάθει την επιδερμίδα, αποκαθιστώντας την ελαστικότητά της. Ξεκινώντας από σήμερα τη χρήση της, θα σας βρει το «εις υγείαν» με ήδη τέλεια φροντισμένα χέρια.

Με τα σωστά tips θωράκισης της υγρασίας στο εσωτερικό του δέρματος, το κεφάλαιο «περιποίηση σώματος στο σπίτι: tips για ενυδάτωση επιδερμίδας, πριν και κατά τις Γιορτές, γίνεται εύκολη υπόθεση και τα αγαπημένα σας γιορτινά ενδύματα λάμπουν περισσότερο συνοδεύοντας την ενυδατωμένη, λαμπερή επιδερμίδα σας!

 

Καλές Γιορτές!

 

*Filagrin Activator-Technical Data.