moisturizing feet

Ενυδάτωση ποδιών: Tips για όλο τον χρόνο

Οι ξηρές, «σκασμένες» φτέρνες και τα πέλματα με σκλήρυνση δεν έχουν θέση στα πόδια σας. Άλλωστε, το να διατηρείτε τα άκρα σας καλοφροντισμένα χειμώνα-καλοκαίρι, είτε εκτίθενται είτε όχι, είναι κάτι που σας κάνει να νιώθετε ακόμη καλύτερα με την εικόνα σας και σας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Για να ενυδατώσετε βαθιά την επιδερμίδα στην περιοχή και να αποκαταστήσετε την όψη της, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Αποφυγή ζέστης και υγρασίας

Πέρα από το γεγονός ότι οι συνθήκες αυτές ευνοούν την ανάπτυξη μυκητιάσεων στα πόδια, το ζεστό και υγρό κλίμα που δημιουργείται όταν φοράτε στενά και σφιχτά παπούτσια, κάνει τα πόδια σας να ιδρώνουν με αποτέλεσμα το δέρμα να ξηραίνεται και να αφυδατώνεται. Προτιμάτε υποδήματα που εφαρμόζουν σωστά στο πόδι και δεν το «εγκλωβίζουν».

Απολέπιση

Όσο πιο τραχύ και «σκασμένο» είναι το δέρμα στις φτέρνες σας τόσο πιο δύσκολο είναι να απορροφήσει την ενυδατική κρέμα και να ανακτήσει τη μεταξένια του υφή. Γι’ αυτό, χρειάζεται τακτική απολέπιση με μία ελαφρόπετρα, ώστε να απομακρυνθούν νεκρά κύτταρα και σκληρύνσεις και να προετοιμάσετε τέλεια το έδαφος για τη μαλακτική σας περιποίηση. Η Frezyfeet Keractive Cream, εφαρμοσμένη σε καθαρό και στεγνό δέρμα, θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις σκληρύνσεις και την ξηροδερμία στο σημείο και να περιποιηθείτε τους κάλους.

Ποδόλουτρο και ντους στη σωστή θερμοκρασία

Μπορεί το πολύ ζεστό νερό στα άκρα να σας φαίνεται ανακουφιστικό -ειδικά μετά από μία κουραστική μέρα για τα πόδια σας- όμως οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν το δέρμα και επιδεινώνουν τα σημάδια ξηρότητας. Το ιδανικό είναι να επιλέγετε χλιαρό νερό.

Ενυδάτωση την κατάλληλη στιγμή

Αμέσως μετά το μπάνιο. Τότε είναι η καλύτερη ώρα, για να απλώσετε την κρέμα σας, αφού το δέρμα είναι πιο δεκτικό στο να την απορροφήσει σωστά. Προσοχή όμως! Οι περιοχές ανάμεσα στα δάκτυλα πρέπει να είναι τελείως στεγνές, για να αποφύγετε μυκητιάσεις. Η Frezyfeet Revital Cream θα ενυδατώσει βαθιά τα πέλματά σας μετά το μπάνιο και θα αναδομήσει την επιδερμίδα σας αφήνοντάς τη μαλακή και ελαστική.

Ενυδάτωση καθημερινά

Θυμηθείτε ότι η επαναληψιμότητα είναι-κλειδί για να παραμείνουν τα πόδια σας βελούδινα. Η ενυδάτωση της περιοχής, χρειάζεται να είναι καθημερινή συνήθεια, για είναι αποτελεσματική.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

pedicure and beaute
Περιποίηση ποδιών για τέλεια άκρα πριν το καλοκαίρι

Θωράκιση της ενυδάτωσης

Ένας πολύ καλός τρόπος, για να «κλειδώσετε» την ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας είναι, αφού απλώσετε την ενυδατική σας κρέμα, να τυλίξετε τα πόδια σας με μία μεμβράνη και να φορέσετε κάλτσες για λίγες ώρες, δημιουργώντας έτσι ένα ενυδατικό «κουκούλι».

Ακολουθήστε και εσείς τα tips για ενυδάτωση ποδιών και χαρείτε τα μεταξένια πόδια που τόσο αγαπάτε κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε εποχή.