friends cheering on the beach during sunset

Ενυδατικό γαλάκτωμα με εντομοαπωθητική δράση σε roll on!

Η βραδινή καλοκαιρινή χαλάρωση περνάει και… απ’ το στομάχι. Μπάρμπεκιου στη βεράντα ή στον κήπο με την παρέα, γεύμα στο ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, παγωτό χωνάκι ανά χείρας στη βόλτα… ό,τι και αν έχει το φετινό θερινό μενού μας, θα το απολαύσουμε σίγουρα στο έπακρο με χαλάρωση και ξεγνοιασιά.

Χέρια στα μαχαιροπίρουνα, όχι σε… εναέριες εκδιώξεις

Κουνούπια και σκνίπες δεν προσκαλούνται ποτέ στα βραδινά καλοκαιρινά μας τραπέζια. Βρίσκουν όμως πάντα τον τρόπο να καταφθάνουν ξαφνικά και να μας χαλούν με το βουητό τους και με την «απειλή» των τσιμπημάτων τους τις υπαίθριες γαστρονομικές εμπειρίες που περιμένουμε όλο τον χειμώνα για να χαρούμε.

Τι είναι αυτό που έλκει τα κουνούπια κοντά μας;

  • Το στάσιμο νερό που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από εκεί που καθόμαστε. Οι «λιμνούλες» στο μπαλκόνι, τις φραγμένες υδρορροές, τους μουσαμάδες, τα πλαστικά, κάτω από τον σωλήνα της αποχέτευσης του κλιματιστικού κ.λπ. είναι πηγές πρόσκλησης των φτερωτών επισκεπτών. Έτσι, αν σκοπεύουμε να χαρούμε το δείπνο μας στον κήπο, το μπαλκόνι ή τη βεράντα, χρειάζεται να θυμηθούμε να τις καθαρίσουμε. Σημαντικό να αλλάξουμε νερό και στο ανθοδοχείο που θα κοσμήσει το τραπέζι μας και βέβαια, καλό είναι να αναβάλλουμε το πότισμα των φυτών μας για το επόμενο πρωί.
  • Τα έντονα αρώματα επίσης προσελκύουν τα έντομα του καλοκαιριού κοντά μας, οπότε καλύτερα να τα αποφεύγουμε.
  • Οι λάμπες λευκού φωτός προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια απ’ ό,τι οι λάμπες κίτρινου φωτός. Προτιμάμε λοιπόν ιδανικά τις δεύτερες.
  • Το διοξείδιο του άνθρακα που συγκεντρώνεται στην ατμόσφαιρα από την εκπνοή μας είναι «μαγνήτης» για τα κουνούπια. Χρησιμοποιώντας ανεμιστήρα, δημιουργούμε ένα κύμα αέρα που θα διαλύσει τη συγκέντρωσή του.
  • Η απουσία «προστατευτικών φυτών» στο τραπέζι. Ένα γλαστράκι με βασιλικό ή μύρτιλλο μπορεί να απωθήσει σκνίπες και κουνούπια και να μας χαρίσει την ήρεμη βραδιά που αναζητάμε.
  • Η εκτεθειμένη επιδερμίδα μας. Γι’ αυτό, στα σημεία με τα ακάλυπτα μέρη του σώματος εφαρμόζουμε το κατάλληλο προϊόν που θα ασκήσει προστασία από την εξωγενή επίδραση των εντόμων.

Απευθείας εφαρμογή για μεγαλύτερη πρακτικότητα

Αν την ώρα του καλοκαιρινού μας δείπνου χρειαστεί να διακόψουμε το γεύμα μας, για να απλώσουμε στην επιδερμίδα μας το προϊόν που θα μας προστατεύσει από τα τσιμπήματα εντόμων, θα πρέπει να καθαρίσουμε τα χέρια μας πριν ξαναπιάσουμε το φαγητό μας. Όμως αυτό δεν είναι πάντα πρακτικό. Ειδικά δε, αν υπάρχουν στο τραπέζι μικρά παιδιά που χρειάζονται συνεχώς τα χέρια των μεγάλων να τα βοηθήσουν με την τροφή τους, είναι ακόμη πιο σημαντικό να διατηρήσουμε τα χέρια μας «άθικτα». Για αυτές τις στιγμές που χρειαζόμαστε μία βολική λύση, η FREZYDERM εμπλούτισε την αγαπημένη μας ενυδατική σειρά και με εντομοαπωθητική δράση Crilen με μία νέα πρακτική επιλογή, κατάλληλη για όλη την οικογένεια: το Crilen Roll Ball είναι το ενυδατικό, προστατευτικό γαλάκτωμα και με εντομοαπωθητική δράση σε μορφή Roll-Ball που απλώνεται απευθείας στην επιδερμίδα, χωρίς να έρχεται σε επαφή με τα χέρια. Κι αυτό γιατί διαθέτει ειδικά μελετημένη μπίλια μεγάλης διαμέτρου για εύκολη και γρήγορη εφαρμογή. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να το κυλίσουμε στα ακάλυπτα μέρη του σώματος, αποφεύγοντας την επαφή με τα μάτια και τα χείλη, ώστε να έχουμε ένα ενυδατωμένο δέρμα και να προστατευθούμε από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Προνοούμε με έξυπνες, πρακτικές λύσεις και απολαμβάνουμε τις summer dinner βραδιές μας χωρίς ενοχλήσεις. Είναι στο χέρι μας!

Θα σου αρέσει σίγουρα:

dish with turmeric
Κουρκουμάς και Υγεία: Τα Πλεονεκτήματά του!