pedicure and beaute

Περιποίηση ποδιών για τέλεια άκρα πριν το καλοκαίρι

Φτιάξατε ήδη ντουλάπες και πολύ χαίρεστε που βγάλατε την ανοιξιάτικη χρωματιστή και «χαρούμενη» γκαρνταρόμπα σας σε πρώτο πλάνο. Αέρινες φούστες, θηλυκά φορέματα, πρακτικά σορτς και φυσικά τα κομψά σας πέδιλα και σανδάλια θα είναι οι επιλογές σας και γι’ αυτή τη σεζόν. Όχι όμως χωρίς σχέδιο προετοιμασίας. Εάν θέλετε να «σπάσετε την χειμωνιάτικη ασπρίλα» του δέρματός σας ή να κάνετε κάτι για τις ξηρές γάμπες που ξεφλουδίζουν ή να περιποιηθείτε τις σκληρές και σκασμένες φτέρνες, τώρα είναι η ώρα.

Φροντίδα για όλο το πόδι

  • Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Βάλτε τις βάσεις για λεία, ανανεωμένη επιδερμίδα με το απαραίτητο βούρτσισμα-μασάζ. Επιλέξτε μία βούρτσα σώματος ή μία λούφα και με κινήσεις ανοδικές και κυκλικές «περάστε» τις γάμπες και τους μηρούς φτάνοντας ως τους γλουτούς. Με το μασάζ αυτό, αφενός θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα αφετέρου θα τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος βελτιώνοντας και την εικόνα της επιδερμίδας των ποδιών σας.
  • Συνεχίστε τη διαδικασία της απολέπισης για τουλάχιστον 7 μέρες συνεχόμενα με ένα ειδικά σχεδιασμένο γαλάκτωμα. Απλώνοντας μετά το ντους το Volpaderm AHA Milk θα ανανεώσετε την επιδερμίδα των ποδιών σας μοναδικά. Τα οξέα φρούτα που περιέχει θα επιταχύνουν την ανανέωση των κυττάρων ενώ οι ενυδατικοί και μαλακτικοί παράγοντες θα χαρίσουν την απαραίτητη θρέψη. Για λίγες μέρες μετά την απολέπιση με Volpaderm AHA Milk, μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό στα πόδια σας, αν τα εκθέτετε στον ήλιο.
  • Σειρά έχει το «κεφάλαιο» αποτρίχωση. Αν χρησιμοποιήσετε κερί ή χαλάουα, κάνετε την αποτρίχωση σε αυτό το στάδιο. Εάν χρησιμοποιήσετε ξυραφάκι, το αφήνετε για τη μέρα που θα φορέσετε τη φούστα ή το φόρεμα, γιατί έχει μικρότερη διάρκεια το αποτέλεσμά του. Θυμηθείτε: ξυρίζουμε τα πόδια ακολουθώντας τη φορά της τρίχας, δηλαδή από πάνω προς τα κάτω, για να αποφύγουμε ερεθισμούς.
  • Τη φετινή άνοιξη, ίσως δεν χαρήκατε τον ήλιο όσο θα θέλατε. Ούτε χαρήκατε το μπρονζέ χρώμα που αφήνουν στα πόδια σας τα πρώτα χάδια του. Αναπληρώστε αυτό το κενό με το Self Tan Body Shape. Ξεκινήστε απλώνοντάς το στα πόδια σας 2 φορές την ημέρα επί τουλάχιστον μία βδομάδα, ώστε να ενεργοποιήσει τη μελανίνη και να μαυρίσετε σταδιακά και με ασφάλεια, χωρίς να σας «δει» καν ο ήλιος. Επιπλέον, το αυτομαυριστικό αυτό γαλάκτωμα έχει και συσφιγκτική δράση και θα μειώσει τα σημάδια χαλάρωσης και την όψη φλοιού πορτοκαλιού που θέλατε να απομακρύνετε από τους γλουτούς. Όσο ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία αυτομαυρίσματος όμως, μην αμελείτε το αντηλιακό σας όταν βρίσκεστε κάτω απ’ τον ήλιο.

Περιποίηση για τα πέλματα

  • Πριν από την καλή εικόνα, καλή υγεία. Προνοήστε για τυχόν μολύνσεις και μυκητιάσεις, αποφεύγοντας αυτό το διάστημα να περπατάτε ξυπόλητες.
  • Ακολουθεί η απαραίτητη ενυδάτωση και μαλακτική δράση. Ενυδατώστε τα πέλματα με μία θρεπτική κρέμα ποδιών αμέσως μετά το μπάνιο για να απορροφηθεί καλύτερα. Σκουπίστε όμως με προσοχή την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα γιατί η υγρασία ευνοεί μολύνσεις. Στη συνέχεια, αν αντέχετε τη ζέστη, τυλίξτε τα πόδια σας με μία πλαστική μεμβράνη και φορέστε κάλτσες για λίγες ώρες, ώστε να «κλειδώσετε» την ενυδάτωση στο δέρμα και να έχετε μεταξένια, βελούδινα πέλματα. Εάν πάλι, θέλετε να απαλλαγείτε από τους κάλους που σχηματίστηκαν στα πόδια σας από τα κλειστά, στενά παπούτσια του χειμώνα, η απολεπιστική κρέμα ποδιών Frezyfeet Keractive Cream είναι ιδανική για προβλήματα σκληρύνσεων και παράλληλα, ενυδατώνει το ξηρό δέρμα.
  • Και τώρα, ολοκληρώστε το παζλ των καλοφροντισμένων σας άκρων με λίγο χρώμα στα νύχια σας ακολουθώντας τα βήματα για το τέλειο πεντικιούρ.
  • Για να διατηρήσετε τα πέλματά σας όχι μόνο όμορφα αισθητικά αλλά και προστατευμένα από την καταπόνηση, προτιμήστε ιδανικά ανοιχτά παπούτσια με το κατάλληλο ύψος. Ούτε πολύ ψηλά αλλά ούτε και εντελώς επίπεδα που δεν παρέχουν καθόλου στήριξη και καταπονούν τους τένοντες, Σύμφωνα με τους ορθοπαιδικούς και ποδολόγους, 2 με 5 εκατοστά τακούνι είναι ό, τι πρέπει, για άνετο βάδισμα και καλή στήριξη.

Βάλτε από σήμερα μπρος το σχέδιο «περιποίηση ποδιών» και στην πρεμιέρα με την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σας δεν θα κλέψουν τις εντυπώσεις μόνο τα υπέροχα κομμάτια σας αλλά και η «πρώτη ύλη» που τα συνοδεύει: τα υπέροχα, φροντισμένα πόδια σας.