woman holding orange

Πώς να Φύγει η Κυτταρίτιδα: 4 Αιτίες και Συμβουλές!

Όση προσπάθεια και αν καταβάλλετε, όσο χρόνο και αν αφιερώσετε, όσες λύσεις και αν εφαρμόσετε, αν δεν δώσετε βάση σε 4 συγκεκριμένες στρατηγικές κινήσεις κατά της κυτταρίτιδας, δύσκολα θα δείτε την όψη φλοιού πορτοκαλιού να εξαφανίζεται από τους γλουτούς σας.

 

  • Δεν περιέχει ζάχαρη ή αλάτι; Μην παίρνετε όρκο!

Γνωρίζετε καλά ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική, για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα. Γι’ αυτό, εξάλλου, αποφεύγετε συστηματικά τρόφιμα, ποτά και αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη ή αλάτι και προκαλούν κατακράτηση, επιβαρύνοντας την ανάγλυφη, ανομοιόμορφη επιδερμίδα. Τι γίνεται όμως όταν τα «ένοχα» συστατικά κρύβονται ακόμη κι εκεί που δεν σας περνάει απ’ το μυαλό; Να θυμάστε ότι πολύ συχνά η ζάχαρη και το αλάτι κρύβονται ακόμη και σε τρόφιμα που δεν φαντάζεστε (ναι, ακόμη και αυτά που θεωρούνται σούπερ υγιεινά), γι’ αυτό, αν θέλετε να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα, αξίζει να αφιερώσετε λίγα παραπάνω δευτερόλεπτα μπροστά στο ράφι του σούπερ μάρκετ, για να διαβάσετε λεπτομερώς τις ετικέτες των τροφίμων, δίνοντας έμφαση στα συστατικά που αναγράφονται κάτω-κάτω.

 

  • Το «ένα με τον καναπέ» βλάπτει σοβαρά την κυτταρίτιδα

Αν αγαπάτε την καθιστική ζωή, η κυτταρίτιδα θα συνεχίσει να «κάθεται» στο σώμα σας, μέχρι να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας. Πολύ απλά γιατί η άθληση: α) τονώνει την κυκλοφορία του αίματος (η οποία δυσχεραίνεται από τα διογκωμένα λιποκύτταρα που έχουν παραγεμίσει με νερό και λίπος και συμπιέζουν τα αγγεία στην περιοχή) και β) θέτει σε λειτουργία τον μεταβολισμό μας, για να

αποβάλλει το συσσωρευμένο υγρό από τους ιστούς και να λειανθεί η επιδερμίδα στα σημεία όπου παρουσιάζεται η κυτταρίτιδα. Κι αν αυτό δεν είναι ικανό να σας πείσει να αποχωριστείτε τον αγαπημένο σας καναπέ, ας αφήσουμε τους αριθμούς να μιλήσουν: σύμφωνα με έρευνες, ακόμη και αν καθίσουμε για 20 μόνο λεπτά, η παραγωγή των ενζύμων που βοηθούν στη διάσπαση του λίπους πέφτει στο 90%! Όμως, χαλαρώστε! Για να αποφύγετε αυτή την κατακόρυφη πτώση του μεταβολισμού σας, δεν χρειάζεται να λιώσετε στο γυμναστήριο και να προμηθευτείτε ειδικό εξοπλισμό. Πρέπει απλώς να επιλέξετε (σε συνεννόηση με κάποιον ειδικό) ένα είδος γυμναστικής που θα σας βοηθήσει να κάψετε πολλές θερμίδες και να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας στο μάξιμουμ, ώστε να αποβάλλει το συσσωρευμένο λίπος.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

anti-ageing body cream
Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Αντιγηραντική Κρέμα Σώματος;
  • Η μισή αλήθεια κρύβει «κινδύνους»

«Η καφεΐνη αυξάνει την κυτταρίτιδα». Αυτό γνωρίζατε έως τώρα και έτσι φροντίζατε να περιορίσετε την κατανάλωση καφέ, για να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών. Κάνατε καλά ως εδώ. Μόνο που δεν σας είπε κανείς πως το νόμισμα έχει δύο όψεις και η καφεΐνη δύο πρόσωπα! Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα συστατικό που όταν χρησιμοποιείται σε δερμοκαλλυντικές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας, ξεδιπλώνει όλο του το «ταλέντο» στη λιποδιάλυση και την αύξηση σφριγηλότητας. Η κρέμα σύσφιξης Trippleffect Cream-gel είναι ακριβώς μία τέτοια κρέμα: διαθέτει μία σύνθεση πλούσια σε καφεΐνη, ώστε να ενεργοποιεί τον μηχανισμό λιποδιάλυσης, να συσφίγγει τον δερματικό ιστό και να σας χαρίζει πίσω την ομοιογενή σφριγηλή επιδερμίδα σας. Aν πάλι, πέρα από αψεγάδιαστη όψη χωρίς αναγλυφότητα θέλετε και φυσικό μαύρισμα χειμώνα-καλοκαίρι, και πάλι οι «υπηρεσίες της καφεΐνης» είναι στις υπηρεσίες της ομορφιά σας. Μια επάλειψη δυο φορές την ημέρα με το συσφιγκτικό αυτομαυριστικό γαλάκτωμα Self Tan Body Shape θα μειώσει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και θα σκουρύνει σταδιακά το χρώμα της επιδερμίδας σας. Μην ξεχνάτε, εξάλλου, πως το μαυρισμένο δέρμα πάντα λειτουργεί τέλεια και ως «οπτικό εφέ», μειώνοντας την όψη της κυτταρίτιδας και δημιουργώντας την εικόνα μιας λείας ομοιόμορφης επιδερμίδας.

 

  • Περιμένετε το θαύμα;

Δεν θα ‘ρθει! Αν δεν βλέπετε στον καθρέφτη απ’ τη μια μέρα στην άλλη τη λεία όψη επιδερμίδας που ονειρεύεστε, μάλλον δεν φταίει ούτε ο καθρέφτης ούτε η ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείτε, για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα αλλά οι εξωπραγματικές σας προσδοκίες, Θυμηθείτε πως η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δυο παράγοντες (κληρονομικότητα, ορμονικές αιτίες, φυλή, lifestyle, διατροφή, κάπνισμα, στρες, έλλειψη φυσικής δραστηριότητας κ.λπ.) και η αντιμετώπισή της δεν γίνεται απ’ τη μια μέρα στην άλλη.  Χρειάζεται να εφαρμόζετε συστηματικά και χωρίς διαλείμματα την αντικυτταριδική αγωγή σας, να τροποποιήσετε τον συνολικότερο τρόπο ζωής σας προς όφελος μιας σφριγηλής επιδερμίδας, να έχετε υπομονή και επιμονή και να στοχεύετε σε μία ορατή ή θεαματική βελτίωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού (ανάλογα με την έκταση του προβλήματος στο σώμα σας) και όχι σε μια μαγική εξαφάνισή της. Όσο οι στόχοι σας μένουν «γειωμένοι» και η προσπάθειά σας συντονισμένη τόσο πιο ξεκάθαρα θα μπορείτε να αναγνωρίσετε και να εκτιμήσετε τη βελτίωση της εικόνας του δέρματός σας.

Τα μάτια σας λοιπόν δεκατέσσερα στα τέσσερα αυτά λάθη και ό,τι καταφέρατε μέχρι τώρα στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας δεν θα πάει χαμένο. Είναι στο χέρι σας, για να μην είναι πια… στο πόδι σας, στο μπράτσο σας ή όπου αλλού!