woman applying eye cream

Πεπτίδια: Τα χρυσά κλειδιά της νεότητας

Τα τελευταία χρόνια, τα πεπτίδια κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αντιγήρανση. Πού οφείλεται όμως αυτή η πανίσχυρη δύναμή τους και πώς μπορεί να αναστρέψει το γήρας; Για να καταλάβουμε τον ρόλο και τη χρησιμότητά τους, χρειάζεται να κατανοήσουμε πρώτα τη «ζημιά» που καλούνται να επιδιορθώσουν.

Όταν το «εργοστάσιο» μειώνει την παραγωγή του

Όσο μεγαλώνουμε, οι κυτταρικές διεργασίες στο δέρμα μας αλλάζουν. Έτσι, ενώ έως την ηλικία των 25-30 το δέρμα ανανεώνεται ταχύτατα, παράγοντας επαρκείς ποσότητες κολλαγόνου ώστε να παραμένει σφριγηλό και ελαστικό, στις μεγαλύτερες ηλικίες, οι ρυθμοί του δέρματος επιβραδύνονται. Η ανανεωτική του ικανότητα μειώνεται και η σύνθεση κολλαγόνου παρουσιάζει επίσης πτωτική πορεία. Προσθέστε σε όλα αυτά και την επιβάρυνση από εξωτερικούς παράγοντες που υφίσταται το δέρμα, όπως η έκθεση στους περιβαλλοντικούς ρύπους και την ηλιακή ακτινοβολία, το οξειδωτικό στρες από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες (κάπνισμα, αλκοόλ, κακή διατροφή, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, άγχος, έλλειψη ύπνου, υπερβολική άθληση, φαρμακευτικές αγωγές κ.λπ.) και θα καταλάβετε γιατί το δέρμα μας χρειάζεται έναν δραστικό «επιδιορθωτή».

Τα πεπτίδια στο μικροσκόπιο

Τα πεπτίδια είναι μικρά τμήματα πρωτεϊνών τα οποία σχηματίζονται από αμινοξέα και έχουν το σχήμα «κοντής αλυσίδας». Υπάρχουν από τη φύση μας στο σώμα μας και αποτελούν δομικές ουσίες του οργανισμού μας, αφού είναι βασικά συστατικά των κυττάρων και των μυών λειτουργώντας ως αγγελιαφόροι. Χωρίς πεπτίδια, το σώμα μας δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Το «λουκέτο» του γήρατος σπάει

Αυτά τα ισχυρά ενεργά συστατικά έχουν μία μοναδική ικανότητα να ξεκλειδώνουν τα γονίδια της νεότητας. Κάθε πεπτίδιο αναγνωρίζεται από συγκεκριμένες «κλειδαριές», δηλαδή ειδικά κύτταρα-υποδοχείς και τότε εκείνο δίνει την εντολή να ξεκινήσουν όλες οι μεταβολικές διεργασίες που θα επιδιορθώσουν τη φθορά του δέρματος. Μετά την εντολή αυτή:

  • τα κύτταρα του δέρματος παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ και ελαστίνη, δηλαδή τις πρωτεΐνες της νεότητας, με αποτέλεσμα τη μείωση των λεπτών γραμμών και την αύξηση της σφριγηλότητας του δέρματος
  • ο ιστός του δέρματος αρχίζει να αναπλάθεται από μόνος του
  • η σύνθεση της προγερίνης, της πρωτεΐνης δηλαδή που επιταχύνει τη διαδικασία της φυσικής γήρανσής σταματά
  • Η διαδικασία της γήρανσης ανακόπτεται

Δεν αρκούν τα πεπτίδια που έχει ήδη το σώμα μας, για να σταματήσει η γήρανση;

Δυστυχώς όχι. Με το πέρασμα του χρόνου, η δράση των φυσικών πεπτιδίων μειώνεται, λόγω γήρανσης. Μετά την ηλικία των 30 ετών, χάνουμε κάθε χρόνο 1% κολλαγόνο. Τότε είναι που χρειαζόμαστε τα «ενισχυτικά» πεπτίδια τα οποία θα μιμηθούν τη δράση των πεπτιδίων του οργανισμού μας, ανακόπτοντας τη φθορά που προκαλεί το γήρας, και μάλιστα με έναν ευρηματικό τρόπο: εφαρμόζοντας ένα καλλυντικό προϊόν με πεπτίδια, «ξεγελάμε» το δέρμα μας και το κάνουμε να εκκινεί  διαδικασίες  δερματικής  ανάπλασης. Τότε λοιπόν εκείνο, ξεκινά να ενεργοποιεί τη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου και άλλων πρωτεϊνών τοπικά στο σημείο, με αποτέλεσμα την «επούλωσή» του, τη λείανση των ρυτίδων, τη σύσφιγξή του και την επαναφορά της νεανικής του όψης. Το Peptides & Stems Cream Booster είναι αυτό ακριβώς το ερέθισμα που χρειάζεται το δέρμα μας για να ξεκινήσει τις αντιγηραντικές του διεργασίες. Εμπλουτίζει με ενεργοποιητές πεπτιδίων νεότητας και φυσικά βλαστοκύτταρα την καθημερινή κρέμα και ενισχύει την αναδόμηση του δέρματος, λειαίνοντάς το κατά 30%* και μειώνοντας το βάθος των ρυτίδων κατά 58%*. Αν μάλιστα αμέσως μετά, ακολουθήσει η εφαρμογή της αντιγηραντικής φροντίδας AntiWrinkle Rich Day Cream ή

AntiWrinkle Rich Night Cream, επίσης εμπλουτισμένης με πεπτίδια, τότε τα αποτελέσματα δερματικής αναδόμησης θα είναι ακόμη πιο έντονα.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

girl freezing
Προστατεύστε την Επιδερμίδα σας από Ακραίες Θερμοκρασίες

 

Ένα είναι σίγουρο: όσο υπάρχει η ανάγκη μας για ακόμη πιο σφριγηλό, ελαστικό, χωρίς ρυτίδες, αναδομημένο δέρμα, τα πεπτίδια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν το «σήμα νεότητας» που θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες μας. Κι εμείς, θα έχουμε κάθε λόγο να τα ευγνωμονούμε.

*DOR activators – Technical Data