woman smiling applies cream on her face

Αντιγήρανση Προσώπου: 10 Χρήσιμες Συμβουλές

Κάθε δεκαετία που περνά “γράφει” στο δέρμα τα αντίστοιχα σημεία ωριμότητας και ενεργοποιεί τον απόλυτα φυσιολογικό μηχανισμό της γήρανσης. Όλοι αναρωτιόμαστε, υπάρχει τελικά τρόπος να ξεγελάσουμε τον χρόνο και να καθυστερήσουμε ή ακόμη και να αντιστρέψουμε τα σημάδια της γήρανσης;

Κι όμως, υπάρχει! Αρκεί να υιοθετήσετε κάποιες στρατηγικές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες, για να δείτε ρυτίδες και λεπτές γραμμές, κηλίδες και θαμπάδα του δέρματος να εξαφανίζονται.

Πώς; Ακολουθώντας αυτά τα 10 χρήσιμα tips αντιγήρανσης!

 

  1. Βάλτε χρώμα στη διατροφή σας

Η υγιεινή διατροφή αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πιο σημαντικές πρακτικές αντιγήρανσης. Αναπόσπαστο τμήμα μιας τέτοιας διατροφής είναι οι τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά. Ο κανόνας εδώ είναι απλός: Βάλτε στο πιάτο σας φρούτα και λαχανικά όλων των χρωμάτων! Η επιδερμίδα του προσώπου αλλά και του σώματός σας θα αρχίσει σταδιακά να λάμπει και να αποκτά και πάλι τη χαμένη ελαστικότητά της.

 

  1. Γυμναστική για ευεξία

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά μυστικά αντιγήρανσης είναι η συστηματική γυμναστική, αφού αυξάνει τις αντοχές και τη μυϊκή μάζα, ισορροπεί την οστική πυκνότητα και συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων. Χαρίζει επίσης ζωντάνια και ευεξία.

 

  1. Ύπνος, ο ευεργετικός

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας και την επιδερμίδα σας είναι να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε μέρα.

Μην το ξεχνάτε, ο ύπνος είναι ευεργετικός και αποτελεί πηγή νεότητας!

 

  1. Νερό, το θαυματουργό

Ένα άλλο σημαντικό ‘’όπλο’’ που επιβραδύνει τη γήρανση, είναι το νερό, το βασικό μέσο ενυδάτωσης όχι μόνο του δέρματός σας, αλλά και ολόκληρου του οργανισμού σας. Συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών και κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό, προλαμβάνοντας τις λεπτές γραμμές. Θυμηθείτε να πίνετε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα.

 

  1. Αντηλιακό, ο σύμμαχος της αντιγήρανσης
    Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Ο ήλιος προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος και του δίνει ξηρή και άτονη όψη – είναι άλλωστε γνωστό πως οι περισσότερες ρυτίδες προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο. Η αντηλιακή κρέμα Sun Screen Velvet Face SPF 50+ με τη διάφανη, μη λιπαρή υφή της, προσφέρει πρωτοποριακή αντηλιακή προστασία και βελούδινη υφή με ένα άγγιγμα. Για τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στο πρόσωπό σας, προτιμήστε την Sun Screen Color Velvet Face SPF 50+ και απολαύστε προστασία και αψεγάδιαστη επιδερμίδα με ματ, ομοιογενή και φρέσκια όψη.

 

  1. Ενυδάτωση πρωί και βράδυ
    Η ενυδάτωση της επιδερμίδας μόνο θετικά μπορεί να συντελέσει στη διαδικασία της αντιγήρανσης. Οι αντιγηραντικές κρέμες ενυδατώνουν την επιδερμίδα, μειώνουν ορατά τις ρυτίδες και καταπολεμούν τα πρώτα σημάδια της γήρανσης, προσφέροντας λεία, σφριγηλή και νεανική επιδερμίδα.

Πλούσια σε ενυδατικά συστατικά, αντηλιακά φίλτρα UVA και UVB, υαλουρονικό οξύ και αντιγηραντικούς παράγοντες, η κρέμα ημέρας Active Block SPF 25 έχει μοναδική τριπλή δράση ενυδάτωσης, αντιγήρανσης και ηλιοπροστασίας, αποτελώντας την απόλυτα ολοκληρωμένη περιποίηση ενάντια στα πρώτα σημάδια γήρανσης.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Woman applying cream on her shoulder
Ατοπική Δερματίτιδα: Αντιμετώπιση & Ανακούφιση από τα Συμπτώματα

Και επειδή η φροντίδα του δέρματος δεν πρέπει να σταματά ούτε κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, μην ξεχνάτε να βάλετε στην καθημερινότητά σας και μία κρέμα νυκτός. Πριν τον ύπνο, εφαρμόστε την αντιγηραντική κρέμα νυκτός Night Force A + E Cream με βιταμίνη Ε και ρετινόλη και αποκαταστήστε το υποτονικό σας δέρμα, προλαμβάνοντας τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Είναι σχεδιασμένη για να ρυθμίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων για σφικτή, λαμπερή και αναζωογονημένη επιδερμίδα.

 

  1. Πείτε όχι στο αλκοόλ

Όχι μόνο βλάπτει σοβαρά το συκώτι σας, αλλά η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος που προκαλεί έχει ως άμεση συνέπεια την αφυδάτωση της επιδερμίδας σας.

 

  1. Κόψτε το τσιγάρο

Το κάπνισμα, πέρα από τις ρυτίδες που προκαλεί στο δέρμα, συχνά κάνει το χρώμα του να δείχνει κίτρινο και θαμπό, τονίζοντας παράλληλα τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια. Βάλτε λοιπόν στόχο να σταματήσετε αυτή την κακή συνήθεια, χωρίς άλλη αναβολή!

 

  1. «Εξασκείστε» το μυαλό σας

Εξασκείστε το μυαλό σας! Διαβάστε βιβλία ή εφημερίδες, ξεκινήστε μια ξένη γλώσσα ή ένα μουσικό όργανο, πηγαίνετε σινεμά και θέατρο, αφιερώστε χρόνο τόσο στον εαυτό σας, όσο και στην κοινωνική σας ζωή. Με αυτό τον τρόπο αισθάνεστε καλύτερα, καταπολεμάτε το άγχος και…φαίνεται!

 

  1. Αποφύγετε τη ζάχαρη

Σίγουρα ξέρετε την επίδραση της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης στο βάρος σας, γνωρίζετε όμως τι προκαλεί στην επιδερμίδα σας;

Η αυξημένη πρόσληψη ζάχαρης προκαλεί απότομη αύξηση στα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα. Σαν αποτέλεσμα, ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση “συναγερμού”, θέτοντας σε λειτουργία ένα γενικευμένο μηχανισμό φλεγμονής, με ταυτόχρονη έκκριση “αμυντικών” ουσιών που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος. Μακροπρόθεσμες συνέπειες είναι οι ρυτίδες και η δημιουργία πανάδων και καφέ κηλίδων.

 

Συνεπώς, είναι προφανές πως η τήρηση της κατανάλωσης ζάχαρης σε λογικά επίπεδα ενέχει πολλαπλά οφέλη!
Σταματήστε το χρόνο με τα αντιγηραντικά προϊόντα της FREZYDERM Active Block SPF 25 και Night Force A + E Cream και.. συνεχίστε να χαμογελάτε, χωρίς να ανησυχείτε για τις ρυτίδες έκφρασης!

#StopTheTimeNotTheSmile