opened figs

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ

Πόσο γενναιόδωρη είναι η φύση με την ομορφιά μας! Πόσα και πόσα «δώρα» δεν μας προσφέρει απλόχερα για να κάνουμε την επιδερμίδα μας να ακτινοβολεί! Αν όμως έπρεπε να διαλέξουμε ένα, αυτό θα ήταν σίγουρα το σύκο.

 

Το superfood που καταναλώνουν χιλιάδες χρόνια σ’ ολόκληρη τη γη, δεν είναι μόνο super στη γεύση αλλά και στη διατροφική του αξία. Και είναι τόσο πλούσιο σε φυτικές ίνες και βασικά μέταλλα, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, χαλκό, κάλιο και βιταμίνες K και B6, που σχεδόν σας κάνει ν’ απορείτε πώς γίνεται ένα μικρό φρούτο να έχει τόσο τεράστια οφέλη. Και δεν ακούσατε καν το καλύτερο: πως το σύκο δεν είναι μόνο υπερόπλο για καλή υγεία αλλά και για… λαμπερή επιδερμίδα. Το πώς και το γιατί, ακολουθούν παρακάτω.

 

Η επιστήμη μίλησε: το σύκο ωφελεί απίστευτα την επιδερμίδα.

 

Έρευνες έδειξαν πως το εκχύλισμα σύκου έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δράση κατά της κολλαγενάσης μειώνοντας έτσι τις ρυτίδες της επιδερμίδας σε μεγάλο βαθμό.

 

Σε μια άλλη έρευνα, ελέγχθηκαν τα αποτελέσματα μιας κρέμας που περιέχει εκχύλισμα του φυτού  Ficus carica L. -όπως είναι η επίσημη ονομασία του σύκου- στην επιδερμίδα και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: η έρευνα λοιπόν απέδειξε πως το εκχύλισμα σύκου μειώνει την παραγωγή μελανίνης (και άρα τις φακίδες και τις σκουρόχρωμες κηλίδες στην επιδερμίδα), περιορίζει τη διεπιδερμική απώλεια νερού (κι έτσι η επιδερμίδα διατηρεί την υγρασία για περισσότερο) και μειώνει το σμήγμα, κάνοντάς το έτσι ιδανικό σύμμαχο για λιπαρές επιδερμίδες. Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε πως τα σύκα είναι πλούσια πηγή βιταμίνης

Θα σου αρέσει σίγουρα:

new years eve dress
4 Έξυπνα Beauty Tips για το Φετινό Ρεβεγιόν!

C, και ως γνωστόν αντιοξειδωτική δράση σημαίνει λιγότερες ελεύθερες ρίζες και άρα λεία, ομοιόμορφη επιδερμίδα.

 

Με τόσα plus που έχει το σύκο στην επιδερμίδα, αποκλείεται να αναρωτιέστε γιατί η  FREZYDERM εμπλούτισε τη Moisturizing Plus Cream  με εκχύλισμά του. Τα ενεργά συστατικά του σύκου και άλλα φυτικά εκχυλίσματα ανακουφίζουν την ξηρή επιδερμίδα και την προστατεύουν από το οξειδωτικό stress. Και βέβαια, η πλούσια και απαλή αυτή κρέμα αυξάνει τη σύνθεση κολλαγόνου κατά 112%.

 

Ναι στο σύκο, λοιπόν! Και η φροντίδα ομορφιάς σας θα αποδώσει «καρπούς!»