woman smiling

Η ζωή στη Πόλη και η Προστασία του Δέρματός σας

Όσοι ζουν σε μεγάλες πόλεις (και είναι αρκετοί) γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Τα καυσαέρια και οι ρύποι των εργοστασίων δημιουργούν εχθρική ατμόσφαιρα. Και αν κάνουν κακό στο περιβάλλον, κάνουν σίγουρα κακό και στο δέρμα σας.

Για να καταπολεμήσετε τις συνέπειες στην υγεία του δέρματός σας, σας παραθέτουμε έξυπνους τρόπους για να θωρακίσετε το δέρμα σας από την ατμόσφαιρα της πόλης.

 

Τι είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση;

Η ατμοσφαιρική ρύπανση εκδηλώνεται όταν καυσαέρια, σωματίδια σκόνης, καπνοί και οσμές εισέρχονται στην ατμόσφαιρα (τα περισσότερα προέρχονται από την κίνηση των αυτοκινήτων) και αποτελούνται από οξείδιο του αζώτου, μονοξείδιο του άνθρακα, υδρογονάνθρακες, οξείδιο του θείου (συνήθως από εργοστάσια), σωματίδια άμμου και σκόνης καθώς και οργανικές ενώσεις.

 

Πώς επηρεάζει το δέρμα;

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σχηματίζεται από εκατομμύρια μικροσκοπικά σωματίδια που εισέρχονται στο δέρμα φράζοντας τους πόρους και δυσκολεύοντας την αναπνοή του δέρματός σας. Οι φραγμένοι πόροι συχνά εξελίσσονται σε στίγματα και θαμπό δέρμα το οποίο και δεν θέλει κανείς.

Άλλες συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο δέρμα περιλαμβάνουν μειωμένη υγρασία και ελαστικότητα, ακμή, ξηροδερμία, ατοπικό δέρμα, δερματικές αλλεργίες, εξανθήματα και ρυτίδες.

Μάλιστα πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως η ρύπανση που προέρχεται από την κίνηση των αυτοκινήτων συμβάλλει στα σημεία γήρανσης του δέρματος και ειδικότερα στην εμφάνιση καφέ σημαδιών (αυτά που οι επιστήμονες αποκαλούν φακίδες).

 

Πώς να προστατευθείτε;

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους είναι η αποφυγή έκθεσης στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό όταν ζείτε και εργάζεστε σε μια μεγάλη πόλη. Το επόμενο βήμα είναι ο βαθύς καθημερινός καθαρισμός πριν βγείτε έξω.

 

Πώς να διορθώσετε τις συνέπειες της ρύπανσης στο δέρμα σας;

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman touches her chin
Ποιος είναι ο Καλύτερος Ορός Προσώπου για Εμένα;

Το γαλάκτωμα καθαρισμού μας De-make up 4 in 1 αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο να ανοίξετε τους πόρους σας. Καθαρίζει, τονώνει, ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα ενώ αφαιρεί το μακιγιάζ και τους καθημερινούς ρύπους χωρίς να αφήνει υπολείμματα.

 

Το gel απολέπισης Facial Scrub καθαρίζει το δέρμα από τους ρύπους μετά από μια μέρα έκθεσης στο νέφος της πόλης. Η δροσερή του σύνθεση περιέχει κόκκους jojoba σε ένα απόλυτα σφαιρικό περίβλημα. Έτσι, το gel δεν ερεθίζει το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε το 2-3 φορές την εβδομάδα.

 

Καθαρισμός με ατμό στον σπίτι

Ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε το δέρμα σας είναι η θεραπεία με ατμούς στο σπίτι. Βάλτε λίγα από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια σε ένα μπολ με καυτό νερό. Αν δεν έχετε αιθέρια έλαια, χρησιμοποιήσετε μέντα ή χαμομήλι.

Αφήστε το μπολ πάνω στο τραπέζι και σκύψτε από πάνω του τοποθετώντας μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας. Βεβαιωθείτε πως είστε όσο κοντά πρέπει στο καυτό νερό ώστε να νιώθετε τον ατμό στο πρόσωπό σας χωρίς να κινδυνεύετε να καείτε. Μείνετε έτσι για 10 λεπτά αλλά όχι παραπάνω καθώς ο ατμός μπορεί να επιδεινώσει την ακμή ή άλλα δερματικά προβλήματα. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Ο ατμός θα ανοίξει τους πόρους σας απαλλάσσοντάς σας από τους ρύπους.

Πέρα από πολύ καλή μέθοδο καθαρισμού του προσώπου αποτελεί και χαλαρωτική θεραπεία σπα στο σπίτι.

 

Ενυδατωθείτε και προστατευθείτε

Μετά τον ατμό μπορείτε να καθαρίσετε και να τονώσετε το δέρμα σας. Συνεχίστε με την 24ωρη ενυδατική κρέμα Moisturizing 24h Cream, μια απαλή και πλούσια κρέμα για παρατεταμένη ενυδάτωση και ενίσχυση του κολλαγόνου.

Για να ολοκληρώσετε την περιποίηση του προσώπου σας, εφαρμόστε την αντηλιακή μας κρέμα Sun Screen Velvet Face SPF 30 προκειμένου να προστατευθείτε από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου χαρίζοντας απαλή και βελούδινη αίσθηση στην επιδερμίδα σας.