mens care

Συμβουλές για Ανδρικό Καθαρισμό Προσώπου

Ο καθαρισμός του προσώπου αποτελεί το πρώτο βήμα για την καθημερινή περιποίηση του δέρματος. Σας παρουσιάζουμε τα οφέλη και ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τον καθαρισμό ώστε να προσεγγίσετε το δέρμα σας εύκολα και αποτελεσματικά.

Γιατί να κάνω καθαρισμό

Το δέρμα είναι συνεχώς εκτεθειμένο σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως σκόνη, ρύποι και ο καπνός του τσιγάρου, τα οποία το αφυδατώνουν και του προσδίδουν μη υγιή όψη. Το αφυδατωμένο δέρμα συμβάλλει στην εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης όπως οι λεπτές γραμμές. Ο καθημερινός καθαρισμός είναι μία πολύ καλή μέθοδος καταπολέμησης αυτών των προβλημάτων. Με αυτό τον τρόπο, το δέρμα είναι και φαίνεται υγιές. Ο καθαρισμός προστατεύει επίσης από τις τρίχες που μεγαλώνουν εσωτερικά του δέρματος, τους ερεθισμούς και το τσούξιμο μετά το ξύρισμα.

Πότε να κάνω καθαρισμό

Καθαρίστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ. Ο πρωινός καθαρισμός αφαιρεί την παραπανίσια λιπαρότητα, τον ιδρώτα και τα νεκρά κύτταρα ενώ ο βραδινός αφαιρεί τους ρύπους της ημέρας από το δέρμα σας.

Το πρωί, είναι σημαντικό να πλυθείτε πριν ξυριστείτε, καθώς παραπανίσια λιπαρότητα και ρύποι ενδέχεται να δυσκολέψουν το ξύρισμά σας.

Κρατώ τα γένια μου καθαρά

Αν δεν ξυρίζεστε και έχετε γένια, πλύνετε τα γένια σας, όπως ακριβώς και τα μαλλιά σας με ένα ήπιο καθαριστικό δέρματος. Ξεβγάλτε καλά και επαναλάβετε αν χρειαστεί.

Πώς να κάνω καθαρισμό

Κάντε μασάζ με το καθαριστικό στο δέρμα σας και ξεβγάλτε απαλά με ζεστό νερό. Ολοκληρώστε ρίχνοντας κρύο νερό στο πρόσωπό σας.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

man with cream underneath his left eye
Είναι Απαραίτητη Η Ενυδατική Κρέμα για τους Αντρές;

Προτεινόμενα καθαριστικά

Το ανδρικό δέρμα έχει συνήθως μεγαλύτερους πόρους με ενεργούς σμηγματογόνους αδένες. Συνεπώς, θα πρέπει να επιλέξετε ένα καθαριστικό που θα εξισορροπήσει το δέρμα σας και δεν θα αφαιρέσει την απαραίτητη λιπαρότητά του. Το καθαριστικό μας Ac-Norm Active Foam Plus είναι κατάλληλο για όλους του τύπους δέρματος.

Μετά τον καθαρισμό

Μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποιείστε ένα ενυδατικό προϊόν κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας. Αν το δέρμα σας πρόκειται να εκτεθεί σε εξωτερικούς παράγοντες όλη την ημέρα, συστήνουμε τη χρήση ενός προϊόντος που προσφέρει ηλιοπροστασία. Η εφαρμογή ενός ήπιο ενυδατικού προϊόντος είναι ιδιαίτερα σημαντική μετά το ξύρισμα, καθώς θα αποτρέψει το τσούξιμο και το μεγάλωμα των τριχών εσωτερικά του δέρματος.

Απολέπιση

Για βαθύτερο καθαρισμό που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και διεγείρει τη δημιουργία νέων, κάνετε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα. Προτείνουμε το προϊόν Facial Scrub.

Ο καθαρισμός δύο φορές την ημέρα και η απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα θα κάνει τη μεγάλη διαφορά στο δέρμα σας, αφήνοντάς το ενυδατωμένο και ανανεωμένο. Μάθετε περισσότερα για τη σειρά καθαριστικών προσώπου μας εδώ.