woman checking her hair

Πώς να σταματήσω την τριχόπτωση;

Τρίχες στη βούρτσα, στον γιακά, στο μαξιλάρι, στο σιφόνι της μπανιέρας… είτε εποχική είτε μόνιμη, η τριχόπτωση δεν αποτελεί   ιδεατό σενάριo ούτε για τα μαλλιά μας ούτε για την καθημερινότητά μας ούτε για την αυτοπεποίθησή μας. Ωστόσο είναι μία κατάσταση πολύ συχνή που καλούνται να αντιμετωπίσουν εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες σε όλο τον πλανήτη, για διάφορους λόγους (κληρονομικούς, ορμονικούς, λήψη φαρμάκων, πολύ αυστηρές δίαιτες, έλλειψη σιδήρου, έντονο στρες, έκθεση σε ακτινοβολία, υπερβολικές τεχνικές διεργασίες στα μαλλιά κ.λπ.). Ευτυχώς, με αλλαγές και προσαρμογές στις καθημερινές συνήθειες και την κατάλληλη ενισχυτική βοήθεια μπορούμε να ελέγξουμε τελικά την τριχόπτωση και να προλάβουμε την επανεμφάνισή της.

Ποιες είναι ο τρόπος για πυκνά μαλλιά και γερή τρίχα;

Δεν υπάρχει ένας τρόπος. Όπως δεν υπάρχουν και μαγικές λύσεις. Ακριβώς επειδή η τριχόπτωση είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, χρειάζεται ένα συστηματικό πλάνο νέων καλών συνηθειών που μπορούμε να υιοθετήσουμε προς όφελος της κόμης μας. Και βέβαια, η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος, όταν θέλουμε να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας στη θέση τους. Το να ενισχυθεί η τριχοφυΐα και να ενδυναμώσει ο θύλακας της τρίχας δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα βράδυ. Όσο πιο νωρίς το αντιληφθούμε τόσο πιο συνειδητοποιημένα και στοχευμένα θα μπορέσουμε να δράσουμε. Τι κάνουμε λοιπόν, για να απαλλαγούμε από τριχόπτωση και αραίωση;

Φερόμαστε στα μαλλιά μας ευγενικά

Αποφεύγουμε όσο το δυνατόν έντονες τεχνικές διεργασίες (συχνές βαφές, ντεκαπάζ κ.λπ.) και το υπερβολικό styling για να «αναπνεύσουν» τα μαλλιά μας και περιορίζουμε ιδανικά τη χρήση σεσουάρ ή ηλεκτρικού ψαλιδιού. Αν δεν μπορούμε να αποχωριστούμε την αγαπημένη μας πρέσα, επιλέγουμε μία με την κατάλληλη επίστρωση ώστε να μην «καεί» η τρίχα και αυτό οδηγήσει σε περαιτέρω φθορά της αντοχής της. Επίσης, δεν βουρτσίζουμε «βίαια» τα μαλλιά από πάνω προς τα κάτω αλλά αρχικά από τη μέση προς τα κάτω (κρατώντας με τα χέρια τις μπερδεμένες τούφες για αντίσταση) και στη συνέχεια, αφού ξεμπερδέψουμε τους κόμπους, βουρτσίζουμε από το πάνω μέρος με καθοδικές κινήσεις. Θυμόμαστε πως η βούρτσα από φυσική και όχι συνθετική τρίχα, είναι ιδανικότερη επιλογή. Επίσης, σε βρεγμένα μαλλιά καλύτερα να προτιμάμε χτένα αντί για βούρτσα.

Κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Με τον τρόπο αυτό, τονώνουμε την μικροκυκλοφορία στο σημείο και ευνοούμε την ανάπτυξη της τριχοφυΐας. Μία έρευνα* μάλιστα του 2016 σε άνδρες συμμετέχοντες έδειξε πως 4 λεπτά μασάζ την ημέρα για 24 εβδομάδες αύξησε την πυκνότητα των μαλλιών τους. Φυσικά, μένει να διερευνηθεί περισσότερο από τους ειδικούς η σχέση μασάζ-ενίσχυσης τριχοφυΐας αλλά τα πρώτα ευρήματα ήταν ενθαρρυντικά.

Αντικαθιστούμε το κοινό σαμπουάν μας με την κατάλληλη τριχοτονωτική φροντίδα

Μόνο ένα εξειδικευμένο προϊόν με ειδικά σχεδιασμένη σύνθεση κατά της τριχόπτωσης, θα μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας για γερή, ανθεκτική τρίχα. Στην επιλογή μας όμως, λαμβάνουμε υπόψη και το φύλο μας. Καθώς είναι διαφορετικές οι αιτίες που προκαλούν τη γυναικεία και την ανδρική τριχόπτωση, χρειάζεται να επιλέξουμε ένα σαμπουάν που τις αντιμετωπίζει ξεχωριστά. Το Hair Force Shampoo Women για γυναίκες καταπολεμά τόσο την εποχική όσο και τη χρόνια αντιδραστική τριχόπτωση, ενδυναμώνοντας τους θύλακες και ισχυροποιώντας το αγκίστρωμα της ρίζας στο τριχωτό της κεφαλής για πυκνά, γερά μαλλιά. Όσο για τους άνδρες που εμφανίζουν ή θέλουν να προλάβουν την αραίωση, υπάρχει το Hair Force Shampoo Men με ενεργά συστατικά του αντιμετωπίζουν τη χρόνια και εποχική αντιδραστική τριχόπτωση, την αραίωση, την αλωπεκία (φαλάκρα) και τα αδύναμα μαλλιά και προσφέρουν ενδυνάμωση των θυλάκων και ενίσχυση της τριχοφυΐας. Για τις έντονες όμως περιπτώσεις τριχόπτωσης, ένα σαμπουάν ακόμη και εξειδικευμένο δεν αρκεί. Μετά το λούσιμο, εφαρμόζουμε σε νωπά μαλλιά στο τριχωτό της κεφαλής τη λοσιόν πρόληψης και αντιμετώπισης, για να αυξήσουμε την ανάπτυξη της τρίχας. Το εφαρμόζουμε με ελαφρύ μασάζ ώστε να απορροφηθεί καλύτερα και να ενισχύσει τη μικροκυκλοφορία στην περιοχή. Τέλος, για τα μεσοδιαστήματα ανάμεσα στις τριχοτονωτικές αγωγές μας, το απαλό σαμπουάν Every Day Use Shampoo είναι ιδανικό για να φροντίζει τα αδύναμα και ευαίσθητα μαλλιά και να ενισχύει τη δύναμη της τρίχας, προσφέροντας όγκο.

Βελτιώνουμε τη διατροφή μας

Βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία είναι αναγκαία στο καθημερινό μενού μας για την ενδυνάμωση της τρίχας μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε ή να αποτρέψουμε την τριχόπτωση. Σε περίπτωση όμως που για οποιονδήποτε λόγο δεν ακολουθούμε μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή, η ενισχυτική βοήθεια των Hair Force Tabs (Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: 128089/02.12.2020. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας. Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: FREZYDERM ABEE, Μενάνδρου 75, 10437, Αθήνα, 2105246900), ως ειδικού συμπληρώματος διατροφής για τα μαλλιά, θα ενισχύσει την αντοχή του στελέχους της τρίχας. Εμπλουτισμένες με  Αμινοξέα – Βιταμίνες B,C,E  – Ιχνοστοιχεία – Συνένζυμο  Q10, οι ταμπλέτες Hair Force εξυγιαίνουν τον τριχοθύλακα και τον προστατεύoυν από γήρανση, βελτιώνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης της τρίχας, ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος κεφαλής και προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες.

Με μεθοδικότητα, στοχευμένες κινήσεις και προσαρμογή της καθημερινής μας ρουτίνας. Έτσι λοιπόν δίνουμε στο «πώς να σταματήσω την τριχόπτωση» μία σαφή απάντηση και καταφέρνουμε να αποκαταστήσουμε την ισορροπία στον κύκλο ζωής της τρίχας μας ,ώστε να χαρούμε ξανά γερά και πλούσια μαλλιά.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

beautiful woman
Πώς να αποκτήσω πυκνά μαλλιά;

*https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4740347/

 

**Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν από τη λήψη τους και κυρίως αν είστε έγκυος, θηλάζουσα ή υπό φαρμακευτική αγωγή. Πριν τη χρήση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε συσκευασία.