woman touching hair

7+1 Χρήσιμες συμβουλές προστασίας μαλλιών για το καλοκαίρι

Απαλά, ενυδατωμένα, ξεμπερδεμένα, με λαμπερό χρώμα και υγιή όψη. Ονειρεύεστε έτσι τα μαλλιά σας αυτό το καλοκαίρι αλλά η σκέψη πως ζέστη, ήλιος και αλάτι έχουν άλλα σχέδια για την τρίχα σας, σας αποθαρρύνει; Μην ανησυχείτε. Όσο ακολουθείτε τις μικρές αλλά στρατηγικές κινήσεις που χρειάζονται οι summer hair days σας, μπορείτε να προλάβετε τη φθορά.

Πώς θα «σώσετε» την τρίχα σας από τις καλοκαιρινές «επιθέσεις»

  • Φορέστε το καπέλο σας. Εκτός του ότι θα προστατεύσει το κεφάλι σας από την ηλίαση, θα βοηθήσει και τα μαλλιά σας να αποφύγουν την ξηρότητα και την αφυδάτωση που προκαλεί η εκτενής έκθεσή στον ήλιο. Γιατί κάποιες φορές τα πιο απλά και αυτονόητα είναι και τα πιο σημαντικά.
  • Σωστά λαστιχάκια, σωστό σφίξιμο. Αν βρίσκετε ανακουφιστικές τις αλογοουρές και τους κότσους, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει (λογικό!) φροντίστε τουλάχιστον, να πιάνετε τα μαλλιά χαλαρά, ώστε να μη σπάει η τρίχα. Ιδανικά, αντί για τα κλασικά λαστιχάκια, προτιμήστε υφασμάτινα πιαστράκια με σούρες (scrunchies) ή τα λαστιχάκια-σπιράλ.
  • Καλός καθαρισμός στο τριχωτό. Ειδικά το καλοκαίρι, το τριχωτό της κεφαλής συγκεντρώνει ακόμη περισσότερο σμήγμα και ιδρώτα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Κυρίως αυτήν την εποχή λοιπόν, καλύτερα να αφιερώνετε στο λούσιμο λίγα παραπάνω δευτερόλεπτα, για να κάνετε καλό μασάζ στο κρανίο, ώστε να καθαρίσει αποτελεσματικά και να εξυγιανθεί.
  • Βαθιά ενυδάτωση. Μετά την αγαπημένη σας μαλακτική κρέμα που θα αφήσει τα ξηρά μαλλιά ευκολοχτένιστα και απαλά, θυμηθείτε να εφαρμόσετε και μία μάσκα εντατικής θρέψης και ενυδάτωσης. Η HairRepair Mask με έλαιο Jojoba, εκχύλισμα Ανθού Βαμβακιού και Ceramides αναδομεί την τρίχα σε βάθος, αυξάνει την ελαστικότητά της και μειώνει το φριζάρισμα, για απαλά, μεταξένια μαλλιά που σφύζουν από  ζωντάνια. Απλώστε σε νωπά μαλλιά μια γενναία ποσότητα και εφαρμόστε τη μάσκα από τη ρίζα, δίνοντας έμφαση σε όλο το μήκος της τρίχας και τις άκρες. Αφήστε να δράσει για 5 λεπτά, χτενίστε τα μαλλιά με μια χτένα με αραιά δόντια και ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

womanconditioning her hair

  • Κρύο νερό στο τελείωμα. Τώρα που ο καιρός το επιτρέπει, λίγο πριν τελειώσετε το ξέβγαλμα της μάσκας, χρησιμοποιήστε κρύο νερό, ώστε να κλείσουν τα «λέπια» της τρίχας και να έχετε ακόμη πιο λαμπερό αποτέλεσμα. Αν δεν αντέχετε στο σώμα σας αυτή τη θερμοκρασία, μπορείτε να βγείτε από το μπάνιο και να ξεβγάλετε μόνο τα μαλλιά σας.
  • Φυσικό στέγνωμα. Ένα ακόμη προνόμιο που σας προσφέρουν οι υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες: η δυνατότητα να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν 100% φυσικά, αποφεύγοντας την θερμότητα που επιβαρύνει την τρίχα.
  • Λίγο τριμάρισμα προληπτικά. Αν οι άκρες των μαλλιών σας είναι ταλαιπωρημένες, συνδυαστικά με τη καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης, επωφεληθείτε και από ένα «καθάρισμα» στο κομμωτήριο. Δεν χρειάζεται να κόψετε πολύ μήκος, ίσα-ίσα τις «σπασμένες» άκρες.
  • Όχι στο ξεθωριασμένο χρώμα. Ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας μπορούν να αλλοιώσουν το χρώμα των μαλλιών, είτε φυσικό είτε βαμμένο. Μία από τις πιο χρήσιμες συμβουλές προστασίας μαλλιών το καλοκαίρι, είναι να επιλέξετε προϊόντα που προστατεύουν την αντοχή της τρίχας και το χρώμα των μαλλιών από όλα τα παραπάνω. Το Color Protect Shampoo προστατεύει το χρώμα των βαμμένων και των φυσικών μαλλιών από το ξεθώριασμα που προκαλεί η UV ακτινοβολία και περιέχει εξειδικευμένα για τα μαλλιά αντηλιακά φίλτρα προστασίας που προλαμβάνουν τη φθορά και δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας από την καταστροφική δράση του ήλιου. Συνδυάζοντάς τα στην καλοκαιρινή περιποίηση των μαλλιών σας, θα διατηρήσετε το χρώμα τους λαμπερό και ζωντανό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και την τρίχα προστατευμένη από τον ήλιο.

Εφαρμόστε και τις 8 πρακτικές ήδη από τώρα και χαρείτε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού μαλλιά γερά, λαμπερά και προστατευμένα.