attractive woman brushing her hair

Εποχική τριχόπτωση: Η σφαιρική αντιμετώπιση η μοναδική λύση

Το φθινόπωρο είναι, μαζί με την άνοιξη, οι δύο εποχές που παρατηρείται πιο συχνά η τριχόπτωση. Καθώς πρόκειται για ένα πρόβλημα πολυπαραγοντικό που επηρεάζεται τόσο από εσωτερικούς (π.χ. θύλακας τρίχας, ορμονολογικές διαταραχές, γονίδια) όσο και από εξωτερικούς παράγοντες (στρες, αλλαγή εποχής, υπερβολική ταλαιπωρία μαλλιών με τεχνικές διεργασίες, προϊόντα styling κ.λπ.), για να δράσουμε εναντίον του στοχευμένα και επιτυχημένα, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντιμετώπισης αλλά και μία γενικότερη φιλοσοφία στην καθημερινότητά μας που θα διατηρήσει την τρίχα μας γερή και τα μαλλιά μας στη θέση τους.

Γενική φιλοσοφία προστασίας της τρίχας από τη φθορά

Styling με φειδώ, βούρτσισμα με τρόπο

Κανείς δεν λέει όχι στο χτένισμα με στιλ και χαρακτήρα. Όμως η εκτεταμένη χρήση προϊόντων hair styling και σεσουάρ μπορεί να αποδυναμώσει και να φθείρει την τρίχα. Μπορεί η συνήθεια αυτή να μην αποτελεί per se αιτία τριχόπτωσης (αφού η τριχόπτωση σχετίζεται άμεσα με τον θύλακα της τρίχας), ωστόσο μπορεί να βάλει ένα ζημιογόνο λιθαράκι στην επιβάρυνση των μαλλιών σας, αν συνεχίζεται για μεγάλο διάστημα. Έτσι, όσο μπορείτε πιο συχνά, αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά. Σημαντικό και το να βουρτσίζετε χωρίς να κάνετε βίαιες κινήσεις, ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι μπερδεμένα κατά τόπους. Η επιλογή βούρτσας από φυσική τρίχα αντί συνθετικής, είναι μία ακόμη έξυπνη επιλογή κατά της τριχόπτωσης ενώ αν έχετε μακριά μαλλιά και τα πιάνετε, θυμηθείτε να μην τα δένετε σφικτά γιατί αποδυναμώνεται η τρίχα.

Νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία

Το καυτό νερό αφυδατώνει την τρίχα και την κάνει πιο εύθραυστη. Για να μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας, προτιμήστε να τα λούζετε με χλιαρό νερό και να ξεβγάζετε ιδανικά με κρύο.

Πρωτεΐνούχο μενού

Ως πρόβλημα με πολλές αιτίες, η τριχόπτωση συνδέεται άρρηκτα και με τη διατροφή μας. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως αβγά, λιπαρά ψάρια, όσπρια, ξηροί καρποί, βοηθούν τα μαλλιά να παραμένουν γερά. Άρα, το να υπάρχουν σταθερά στη διατροφή μας -όχι μόνο όταν εμφανίσουμε τριχόπτωση αλλά και καθημερινά, ως μέσο πρόληψης- έχει μεγάλη αξία.

Συνδυαστική λογική

Αν η έκταση του προβλήματος δεν είναι μεγάλη, τότε το να χρησιμοποιήσετε  μόνο ένα εξειδικευμένο τριχοτονωτικό σαμπουάν μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε την πλούσια κόμη σας. Θυμηθείτε βέβαια πως οι παράγοντες που προκαλούν την τριχόπτωση διαφέρουν από άνδρα σε γυναίκα, γι’ αυτό το σαμπουάν που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες του τριχωτού της κεφάλης του δικού σας φύλου. Στην περίπτωση όμως που το φαινόμενο είναι πιο έντονο ή επιδεινώνεται ή επανεμφανίζεται συχνά, ένα σαμπουάν ίσως δεν αρκεί. Τότε θα χρειαστείτε ένα πλάνο συνδυαστικής ενισχυμένης αγωγής, επιλέγοντας τα προϊόντα που καλύπτουν αποκλειστικά τις δικές σας ανάγκες. Η σειρά Hair Force αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρόληψης και αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της τριχόπτωσης. Λοσιόν, ειδική αγωγή μονοδόσεων, διαφορετικό σαμπουάν για τη γυναικεία και την ανδρική τριχόπτωση, μάσκα και συμπλήρωμα διατροφής*… η σειρά είναι πλήρης, για να καλύψει ακόμη και τις πιο απαιτητικές ανάγκες μαλλιών και τριχωτού. Επιλέγοντας τις λύσεις Hair Force που σας ταιριάζουν, δημιουργείτε ένα εξατομικευμένο δραστικό πλάνο συστηματικής αγωγής που θα σας χαρίσει ξανά πίσω τα γερά πλούσια μαλλιά σας. Θυμηθείτε βέβαια η τριχόπτωση δεν λύνεται από τη μέρα στην άλλη. Πιθανότατα θα χρειαστεί μία συνεχής αγωγή για ένα εύλογο διάστημα, πριν δείτε ορατά αποτελέσματα.

Επίσκεψη στον δερματολόγο

Αν εμφανίζετε εποχική τριχόπτωση, η σημαντικότερη κίνηση πριν κάνετε οτιδήποτε είναι να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας. Είναι ο μόνος αρμόδιος να διαγνώσει αν όντως πρόκειται για εποχική τριχόπτωση με τις κατάλληλες εξετάσεις (τριχοριζόγραμμα κ.λπ.) και να σας κατευθύνει στην  κατάλληλη αγωγή. Αν εμφανίζετε συχνά εποχικά προβλήματα με την αραίωση των μαλλιών σας, η προσέγγιση «συμβουλεύομαι τον ειδικό» είναι μία γενικότερη στάση που χρειάζεται να υιοθετήσετε, για να έχετε μία αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

hair force frezyderm
Τριχόπτωση: οι Αιτίες που Ευθύνονται

Και κάπως έτσι, έχοντας μία φιλοσοφία συνολικής δράσης στο θέμα τριχόπτωση, θα μπορέσετε να προστατεύσετε τα αδύναμα μαλλιά, να ενισχύσετε την τριχοφυΐα και να προλάβετε τυχόν μελλοντικές απώλειες από το τριχωτό της κεφαλής.

 

* Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μία ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν από τη λήψη τους και κυρίως αν είστε έγκυος, θηλάζουσα ή υπό φαρμακευτική αγωγή. Πριν τη χρήση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάθε συσκευασία.