girl with pimples

Ανάπλαση & ενυδάτωση δέρματος: Όλες οι χρήσιμες συμβουλές

Ουλές που προέρχονται συχνότερα από ακμή αλλά και από άλλες αιτίες, όπως: μετά από εγχείρηση, τραυματισμό, χημικό ή ηλιακό έγκαυμα… όπου και να οφείλονται τα σημάδια στην επιδερμίδα σας, υπάρχουν τρόποι να της προσφέρετε την αναπλαστική φροντίδα που χρειάζεται, για να αποκτήσει βελτιωμένη όψη.

Μα δεν αναπλάθεται από μόνο του το δέρμα;

Ναι μεν αλλά. Όταν το δέρμα σας «χωρίζεται στα δύο», το σώμα σας λειτουργεί βιαστικά, για να «κλείσει» το κατεστραμμένο δέρμα, πριν εισέλθουν στο σώμα βακτήρια και προκαλέσουν φλεγμονή. Όμως καθώς δεν έχει τον χρόνο να επιστρατεύσει το κολλαγόνο, την «καλή» δηλαδή «κόλλα» του οργανισμού που θα «συνδέσει» τα χωρισμένα τμήματα και θα επουλώσει σωστά την περιοχή, χρησιμοποιεί μία «κόλλα άμεσης ανάγκης», έναν ινώδη ιστό που «κλείνει» όπως-όπως το δέρμα, προκειμένου να το προστατεύσει άμεσα.  Η γρήγορη αυτή επούλωση είναι ορατή στην εικόνα του δέρματος που δεν έχει και την καλύτερη όψη. Ποιες είναι οι κινήσεις που χρειάζεται να κάνετε από εδώ και πέρα, για να αποκαταστήσετε και τη φθορά της επιδερμίδας αλλά και το εξίσου σημαντικό αισθητικό κομμάτι;

Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Είναι ο μόνος αρμόδιος να σας κατευθύνει στην κατάλληλη αγωγή, ανάλογα με την αιτία που προκάλεσε τη βλάβη αλλά και την έκτασή της.  Σε κάποιες περιπτώσεις χορηγείται τοπική αγωγή και σε άλλες (ειδικά αν τα σημάδια είναι «παλιά») μπορεί να χρειαστούν πιο επεμβατικές μέθοδοι, όπως δερμοαπόξεση, λέιζερ κ.λπ.

Κινηθείτε άμεσα.

Ο χρόνος είναι κλειδί στο να επουλωθούν τα σημάδια σωστά και αποτελεσματικά. Όσο πιο μεγάλο διάστημα περάσει, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αποκατασταθεί η ομοιόμορφη όψη του δέρματος. Εφαρμόζοντας τοπικά μία απαλή κρέμα βελτίωσης ουλών που προκαλούνται από τραυματισμό, εγχείρηση ή ακόμη και από σοβαρή ακμή, κάνετε ένα καίριο βήμα προς την ανάπλαση του δέρματος. Η Frezykeld Cream δρα προληπτικά για την αποφυγή σχηματισμού ουλών και βελτιώνει όσες έχουν ήδη δημιουργηθεί. Είναι ειδικά σχεδιασμένη να ευνοεί την αναγέννηση δερματικών κυττάρων και να αναδομεί τους κατεστραμμένους και γηρασμένους ιστούς της επιδερμίδας, προσφέροντας ταυτόχρονα ισχυρή ενυδάτωση και αντιοξειδωτική / αντιερεθιστική προστασία. Ανάλογα με τον τύπο της ουλής, το βάθος της και τις ανάγκες του, την εφαρμόζετε με τον ενδεδειγμένο τρόπο χρήσης.

Αποφύγετε τον ήλιο χωρίς προστασία.

Πολύ συχνά, τα σημάδια από ουλές σκουραίνουν κάτω από τον ήλιο επειδή το ουλοποιημένο δέρμα  δεν παράγει μελανίνη, για να προστατευτεί και «καίγεται». Θυμηθείτε λοιπόν να εφαρμόζετε αντηλιακό τουλάχιστον 30΄ πριν βγείτε στον ήλιο και να αποφεύγετε ιδανικά την ηλιοέκθεση τις επικίνδυνες ώρες, 11-16:00.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman faces hershelf in the mirror
Εσωτερική Ακμή: Πως Εμφανίζεται & Τρόποι Αντιμετώπισης

Ηλιοπροστασία με χρωματική κάλυψη.

Εάν πέρα από την αντηλιακή προστασία επιθυμείτε και να καλύψετε χρωματικά τα σημάδια ουλών στο πρόσωπο και ανήκετε σε μεσαίο ή σκούρο φωτότυπο, δεν έχετε παρά να εμπιστευθείτε το ενεργό αντηλιακό make-up Active Sun Screen Face Foundation SPF 30 που διαθέτει τεχνολογία Color Adapt Pigments, ώστε να προσαρμόζεται στον τόνο κάθε επιδερμίδας, για να προσφέρει τέλεια χρωματική ομοιογένεια και να καλύπτει ουλές και σημάδια, παράλληλα με ενυδατική και αντιγηραντική φροντίδα.

Ακολουθώντας τις χρήσιμες συμβουλές για ανάπλαση και ενυδάτωση δέρματος, θα καταφέρετε να βελτιώσετε ή να αποκαταστήσετε την ανομοιόμορφη όψη της επιδερμίδας, αναδομώντας το δέρμα και… την αυτοπεποίθησή σας.