no need to hide

Ακμή; Δεν Έχεις Τίποτα Να Κρύψεις

«Η σωστή οπτική δημιουργεί σωστή προοπτική». Μία φράση που ισχύει απόλυτα στο θέμα της ακμής. Γιατί σημασία δεν έχει τι βλέπεις στον καθρέφτη αλλά τι κοιτάζεις μέσα από τον καθρέφτη…

«Για έλα στη θέση μου»

Εάν έχεις λιπαρό με τάση ακμής δέρμα, μπορεί να σκέφτηκες πολλές φορές ότι οι άλλοι δεν μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημά σου. Αν όμως μάθαινες ότι οι «άλλοι» είναι τελικά μία υπολογίσιμη πλειονότητα, σίγουρα θα έβλεπες τα πράγματα αλλιώς. Υπολογίζεται πως η ακμή εμφανίζεται στο 85% των εφήβων παγκοσμίως άρα δεν είσαι ο μόνος/η μόνη που εμφάνισε ατέλειες στο πρόσωπο και αυτοί που μπορούν να «μπουν στα παπούτσια σου» είναι πολλοί περισσότεροι από όσοι νόμιζες.

Τα στόματα δεν θα κλείσουν ποτέ. Ε και;

Όσους υποστηρικτές κι αν έχεις όμως, απέναντι σε ένα πρόσωπο με εμφανή συμπτώματα ακμής, πάντα θα υπάρχουν κάποια μυστήρια βλέμματα στον περίγυρο. Πάντα θα ακούγονται «ψου-ψου-ψου» πίσω απ’ την πλάτη σου. Πάντα θα γίνονται «περίεργα» σχόλια. Ο κόσμος δεν γίνεται να  αλλάξει μαγικά αλλά δεν χρειάζεται και να αλλάξει. Γιατί δεν έχει καμία σημασία τι λένε οι άλλοι για σένα, αν εσύ ξέρεις ποιος είσαι.

Τέλος το κρυφτούλι

Αν έχεις λιπαρό με τάση ακμής δέρμα, πιθανότατα προσπάθησες πολλές φορές να κρυφτείς, στη θέα περίεργων βλεμμάτων ή από φόβο μην τυχόν σχολιάσει κάποιος αρνητικά τις κοκκινίλες στο πρόσωπό σου. Τα χέρια σου, το βιβλίο σου, το καπέλο σου, η κορδέλα των μαλλιών σου, τα φίλτρα στις φωτογραφίες σου, τα προϊόντα μακιγιάζ για κάλυψη… οτιδήποτε μπορούσε να σου φανεί χρήσιμο το επιστράτευσες, για να κρύψεις σπυράκια και ατέλειες. Όλες λογικές αντιδράσεις, αν σκεφτεί κανείς πως η εικόνα μας πάντα μας νοιάζει σε κάποιο βαθμό. Θέλουμε να μιλούν οι άλλοι για μας γιατί έχουμε προσωπικότητα και όχι γιατί έχουμε δυο κοκκινίλες στο κούτελο και τα μάγουλα.

Η αυτοπεποίθηση θα νικήσει

Όσες και αν είναι οι ατέλειες στο πρόσωπό σου, όσο και αν η επιδερμίδα σου δεν έχει την ιδανική εικόνα που θα ήθελες να αντικρίζεις στον καθρέφτη, υπάρχει κάτι που υπερβαίνει τους φόβους και την αμηχανία σου: η μεστή και συναρπαστική προσωπικότητά σου. Η αυθεντική μοναδικότητά σου (ναι, αυτή με τα ελαττώματα και τα προτερήματά της) που σε κάνει… εσένα. Είσαι τα συναισθήματά σου, τα βιώματά σου, η γνώση σου, οι σκέψεις σου. Είσαι το γνήσιο αντίγραφο του εαυτού σου που δεν μπορεί να κοπιάρει κανείς. Και είναι αυτή η σιγουριά πως είσαι ξεχωριστός/η που σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και σε πλημμυρίζει δύναμη. Είναι αυτή η επίγνωση που σε κάνει να κατεβάσεις τα χέρια απ’ το πρόσωπο, να σηκώσεις το κεφάλι ψηλά και να αδιαφορήσεις για το πώς σχολιάζει ο περίγυρος τις ατέλειές σου. Είναι αυτή η φωνή που σου λέει: «δεν έχεις τίποτα να κρύψεις».

Θα σου αρέσει σίγουρα:

ακμή και ήλιος
Ακμή και Ήλιος: 2 Μύθοι Καταρρίπτονται

Περιποιήσου την επιδερμίδα σου και ανάδειξε τη μοναδικότητά σου

Καθαρή επιδερμίδα σημαίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και ευτυχώς, σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν είσαι μόνος/η.
Η FREZYDERM, με την σειρά εναλλακτικής προσέγγισης για το λιπαρό με ατέλειες δέρμα, Ac-Norm, είναι εδώ για να σου χαρίσει ξανά λείο, καθαρό και αψεγάδιαστο δέρμα. Μια ολοκληρωμένη σειρά από προϊόντα καθαρισμού, εξυγίανσης και περιποίησης του δέρματος, ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες της επιδερμίδας με τάση ακμής.
Ανακάλυψε σήμερα όλα όσα χρειάζεσαι για την καθημερινή φροντίδα του προσώπου σου και άσε τον πιο σίγουρο, δυναμικό,
αποφασιστικό εαυτό σου να βγει στην επιφάνεια.

Πάρε έμπνευση, γίνε έμπνευση

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Bullying στις 6 Μαρτίου, διάδωσε και εσύ το μήνυμα πως «ακμή σημαίνει δεν κρύβομαι». Μάθε τις ιστορίες και άλλων  ανθρώπων που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τα συμπτώματά της στο https://minkrivesai.frezyderm.gr/ και γίνετε όλοι μαζί το λαμπρό παράδειγμα που θα εμψυχώσει και άλλους, ώστε να κοιτάξουν μέσα από τον καθρέφτη τον μοναδικό, γεμάτο αυτοπεποίθηση εαυτό τους.