epidermida xoris ateleies

Κάντε την Επιδερμίδα του Προσώπου σας Τέλεια!

Καθημερινό τρέξιμο μέσα στο καυσαέριο της πόλης. Ζέστη και ιδρώτας που κάνουν το δέρμα να γυαλίζει και να ασφυκτιά. Ολοήμερο μακιγιάζ που «φορτώνει» τους πόρους σας για τα καλά. Το ξέρετε και εσείς πως η επιδερμίδα σας δεν καλοπερνά. Υπάρχουν όμως τρόποι να τη διατηρήσετε πεντακάθαρη και φρέσκια με έξυπνες καθημερινές συνήθειες που μπορούν να φέρουν θεαματικές αλλαγές.

 

Τηλε-φονική συνομιλία

Κάθε φορά που μιλάτε με το κινητό ακουμπισμένο στο μάγουλο, «σκοτώνετε» την ευκαιρία για καθαρό δέρμα. Εάν δεν το γνωρίζετε, το κινητό είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και όλα αυτά τα μικρόβια και τα βακτήρια που συσσωρεύονται στην επιφάνειά του,  μολύνουν ανενόχλητα το πρόσωπό σας, προκαλώντας από προβλήματα ακμής μέχρι σοβαρές φλεγμονές. Βάλτε στην τσάντα σας handsfree ή bluetooth και μην ξεχνάτε να τα χρησιμοποιείτε για κανένα λόγο.

 

Τοξίνες; Ποιες τοξίνες;

Όσο κινείστε στην πόλη, σίγουρα δεν μπορείτε να αποφύγετε τους περιβαλλοντικούς ρύπους που επιβαρύνουν και τον οργανισμό αλλά και την επιδερμίδα σας δημιουργώντας ελεύθερες ρίζες και προκαλώντας το γνωστό πια οξειδωτικό στρες. Μπορείτε όμως να έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρό μπουκάλι νερό που με τις θαυματουργές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες θα απομακρύνει τις τοξίνες μέσα-έξω αφήνοντας την επιδερμίδα σας πιο ενυδατωμένη, πιο καθαρή, πιο αναζωογονημένη.

 

Το πρόβλημα που σας «καίει»

Σμήγμα και λιπαρότητα. Η δυσάρεστη εικόνα που αντικρίζετε καθημερινά στον καθρέφτη, μετά από μια ατέλειωτη μέρα δραστηριοτήτων. Ο τύπος της επιδερμίδας σας παίζει σίγουρα τον σημαντικότερο ρόλο για αυτήν την εικόνα, μήπως όμως βάζετε κι εσείς το χεράκι σας ή καλύτερα… το πιρουνάκι σας; Τα καυτερά, πικάντικα φαγητά, όσο λαχταριστά και αν είναι, προκαλούν έντονη εφίδρωση που με τη σειρά της προκαλεί πιο έντονη έκκριση σμήγματος. Ινδικό και μεξικάνικο λοιπόν ή καθαρό δέρμα; Η επιλογή δική σας.

 

Όπου υπάρχει καπνός…

…υπάρχει και επιβάρυνση του δέρματος. Κόβοντας το κάπνισμα, πέρα από το σημαντικότερο και προφανές όφελος του ότι προστατεύετε την υγεία σας, θωρακίζετε και το δέρμα σας. Αναρωτηθήκατε ποτέ πού πάει όλο αυτό το σύννεφο καπνού που ξεφυσάτε σε κάθε ρουφηξιά τσιγάρου; Στην πραγματικότητα, κατακάθεται στο πρόσωπό σας, προσθέτοντάς βλαβερές τοξίνες στο δέρμα σας και εμποδίζοντας τα κύτταρά σας να οξυγονωθούν και τους ιστούς να αναπλαστούν. Θυμηθείτε! Μια απόφαση είναι η διακοπή του καπνίσματος και χιλιάδες τα οφέλη για σώμα και δέρμα.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

μύθοι για την ακμή
Ακμή Ενηλίκων: 5 Μύθοι και Αλήθειες!

Το τέλος της πετσέτας για μια καινούργια αρχή

Καιρός να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα πάνω από μία-δύο φορές, μετά το πλύσιμο του προσώπου σας. Τα μικρόβια που συγκεντρώνονται στην επιφάνειά της μεταφέρονται ξανά στο δέρμα σας μετά από κάθε χρήση και έτσι οι ατέλειες δεν αργούν να φανούν. Προτιμήστε καλύτερα χαρτομάντιλα μιας χρήσης.

 

Μαξιλάρι ασφαλείας

Μία σίγουρη λύση για να μην ερεθίζετε το δέρμα σας όταν κοιμάστε και να το διατηρείτε προστατευμένο, είναι να χρησιμοποιείτε μια μαξιλαροθήκη φτιαγμένη όχι από συνθετικά αλλά από φυσικά υλικά π.χ. βαμβάκι και να την πλένετε κάθε 2-3 μέρες.

 

Καθαρισμός με όλη τη σημασία της λέξης

Τίποτα από όλα τα παραπάνω όμως δεν είναι η τέλεια λύση, αν δεν καθαρίσετε σωστά και σε βάθος την επιδερμίδα σας από τις ατέλειες. Απλώστε την acnorm peeloff mask με απαλές κινήσεις από μέσα προς τα έξω, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αφήστε τη να στεγνώσει για 15-20 λεπτά και όταν την τραβήξετε, θα απομακρύνει μέχρι και το τελευταίο ίχνος σμήγματος, ρύπων και μαύρου στίγματος, θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα και θα συσφίγξει τους πόρους, χαρίζοντας την τέλεια ματ όψη. Και όλα αυτά, παρέχοντας δερμοπροστατευτική και εξισορροπιστική δράση και δερματική άνεση με αντιερεθιστικά συστατικά. Και αν τυχόν μείνουν ελάχιστα υπολείμματα όταν αφαιρέσετε τη μάσκα, ρίξτε λίγες σταγόνες acnorm micellar water σε ένα κομμάτι βαμβάκι και θα φύγουν κι αυτά, αφήνοντας πίσω ένα δέρμα, γεμάτο ευεξία.

 

Ακολουθήστε τις πρακτικές συμβουλές μας και χαρείτε μια επιδερμίδα όχι με  ατέλεια αλλά… απλώς τέλεια.