Homeopathy flowers

Πως Λειτουργεί η Ομοιοπαθητική στο Πεπτικό Σύστημα

Η Ομοιοπαθητική ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας, που έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, ώστε να αποκατασταθεί στο μέτρο του δυνατού, η ψυχοδιανοητική και σωματική ισορροπία του.

Ένα σύστημα που αν διαταραχθεί, μπορεί να είναι η αιτία πολλών προβλημάτων υγείας είναι και το γαστρεντερολογικό / πεπτικό και ειδικότερα το έντερο μας.

Ακολουθούν ορισμένα ζωτικής σημασίας γεγονότα που μπορεί να μη γνωρίζετε για το έντερο σας.

Το έντερο είναι η πηγή νευροδιαβιβαστών για τον εγκέφαλο. Οι νευροδιαβιβαστές είναι οι χημικές ενώσεις που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος, για να λειτουργήσει. Το έντερο παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν δεν είναι υγιέςη ανοσολογική σας λειτουργία είναι στην καλύτερη περίπτωση σε κίνδυνο και στη χειρότερη σε σοβαρή μειονεκτική θέση.

Σε αντίθεση με την αποδεκτή σοφία, «δεν είσαι μόνο αυτό» που τρως αλλά και αυτό που απορροφάς! Ένα υγιές έντερο απορροφά θρεπτικά συστατικά αποτελεσματικά ενώ ένα υποβαθμισμένο έντερο δεν μπορεί να απορροφήσει οποιαδήποτε υγιεινή τροφή που θα περάσει από αυτό.

Το έντερο φιλοξενεί μια ευαίσθητη ισορροπία βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών. Αυτά τα βακτήρια μπορούν να ζυγίσουν έως και 2  κιλά! Οι παρακάτω είναι σημαντικές πληροφορίες για να περιγράψουμε τις βασικές λειτουργίες του εντέρου μία προς μία:

ΠΕΨΗ: Η χλωρίδα του εντέρου παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενζύμων που προκαλούν  την πέψη και την απελευθέρωση θρεπτικών συστατικών.

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Το βακτηριακό στρώμα στο τοίχωμα του εντέρου μάς προστατεύει από επιβλαβή παθογόνα που εισέρχονται στο πεπτικό μας σύστημα, τοξίνες και άλλους μικροοργανισμούς.

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ: Τα βακτήρια του εντέρου δημιουργούν υποπροϊόντα που παίζουν ζωτικό ρόλο στη μεταφορά μετάλλων, βιταμινών νερού και αερίων, μέσω του τοιχώματος του εντέρου αλλά και στην κυκλοφορία του αίματος, μέσα από την οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman on the grass
Η Ομοιοπαθητική στην καθημερινότητά μας

ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ: Οι διαιτητικές ίνες μπορούν να αφομοιωθούν με την παρουσία υγιών βακτηρίων του εντέρου και οι φυτικές ίνες παίζουν ρόλο στην υγεία του εντέρου.

 

 

ΣΥΝΘΕΣΗ: Τα βακτήρια του εντέρου συνθέτουν διάφορα ζωτικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Κ, φολικό οξύ, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β6, και αμινοξέα. Είναι σαν το δικό μας «εργοστάσιο» θρεπτικών συστατικών!

 

Τα βασικά σημάδια που μπορείτε να αναζητήσετε σε ένα έντερο που χρειάζεται κάποια ομοιοπαθητική υποστήριξη είναι τα παρακάτω:

  • Χρόνια διάρροια
  • Χρόνια δυσκοιλιότητα
  • Άπεπτη τροφή στα κόπρανα
  • Έντονη μυρωδιά στα κόπρανα
  • Φούσκωμα
  • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
  • Καούρα
  • Γαστρίτιδα
  • Κωλικοί ή κράμπες
  • Οξεία πεπτική διαταραχή
  • Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
  • Αιμορροΐδες

Στην ομοιοπαθητική το ενδιαφέρον δεν είναι στραμμένο μόνο στην ανακούφιση των παρόντων συμπτωμάτων του ασθενή αλλά και στη μόνιμη αποκατάσταση της υγείας του. Όταν έχουμε πρόβλημα με το έντερο μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά η συνολική αίσθηση υγείας και ευεξίας.

Συχνά χρησιμοποιούμε τις φράσεις «ένστικτο του εντέρου» ή «εντερική αντίδραση» και δεν είναι τυχαίο καθώς η φυσική δύναμη που επηρεάζει τόσα πολλά από τα συστήματα του σώματός μας βρίσκεται στον φυσικό μας πυρήνα, το έντερο.

Ο στόχος της ομοιοπαθητικής είναι η εφαρμογή των ομοιοπαθητικών θεραπειών με βάση ολόκληρο το σύστημα μάς για την επίτευξη μακροχρόνιας επούλωσης.