kid at homeopath doctor

Ομοιοπαθητική για παιδιά & βρέφη

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο τίθεται αυτή η ερώτηση από γονείς οι οποίοι δεν επιθυμούν συνέχεια φάρμακα, για να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα (οξέα ή χρόνια) των παιδιών τους.

Σίγουρα τα φάρμακα (αντιβίωση, κορτιζόνη, εισπνεόμενα κ.ά.) σώζουν τους ανθρώπους και αυξάνουν το χρονικό όριο ζωής. Όσο όμως αυξάνει η ποιότητα του βιοτικού μας επιπέδου, τόσο περισσότερο ο άνθρωπος έρχεται πιο κοντά στη φύση και αναζητά φυσικές λύσεις ακόμα και για τα προβλήματα υγείας του.

Μια από αυτές τις εναλλακτικές λύσεις θεραπείας είναι και η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ η οποία διαφέρει από την Κλασική Ιατρική στην κατασκευή των φαρμάκων και στη φιλοσοφία ενώ απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας καθώς και στα παιδιά και στα βρέφη. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομοιοπαθητική Θεραπεία δεν αποτελεί «πανάκεια» για όλες τις παθήσεις και για όλους τους ανθρώπους. Σίγουρα όμως μπορεί να θεραπεύσει οργανισμούς χωρίς παθολογοανατομικές βλάβες σε όργανα ή συστήματα και βέβαια δεν μπορεί να παρακάμψει την χειρουργική παρέμβαση, όπου ενδείκνυται.

Στόχος της Ομοιοπαθητικής στα παιδιά και στα βρέφη, ΔΕΝ είναι η απλή αντιμετώπιση των οξέων περιστατικών και η αποφυγή λήψης χημικών φαρμάκων ΑΛΛΑ η βελτίωση της ισορροπίας και ομοιόστασης του παιδικού οργανισμού, ΩΣΤΕ να μην αρρωσταίνει.

ΑΙΤΙΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ:

    Α΄ ΟΜΑΔΑ: κρυολογήματα, λοιμώξεις κατώτερου αναπνευστικού, ωτίτιδες, δερματικά προβλήματα (ατοπική δερματίτιδα), πεπτικά προβλήματα και δυσκοιλιότητα.

Η Ομάδα αυτή αποτελεί το 70-80% των περιστατικών βρεφικής και παιδικής ηλικίας που καταφεύγουν στην Ομοιοπαθητική, ως λύση των γονιών οι οποίοι ίσως δεν βλέπουν  άμεση βελτίωση στην υγεία των παιδιών τους με τη χρήση κλασικών φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αποτελούν την πρώτη αιτία προσέλευσης των παιδιών στην Ομοιοπαθητική. Εδώ ο στόχος της θεραπείας είναι να σταματήσουν να εμφανίζονται  οι λοιμώξεις  στα παιδιά και όχι η απλή αντιμετώπιση της κάθε λοίμωξης. Αυτό επιτυγχάνεται με την χορήγηση  Ομοιοπαθητικής Αγωγής, σε συνδυασμό με προβιοτικά ειδικά για το αναπνευστικό, τα οποία είναι απαραίτητα για την διόρθωση της χλωρίδας του βλεννογόνου του αναπνευστικού συστήματος. Η χλωρίδα αυτή διαταράσσεται από τη συχνή χρήση αντιβιοτικών και εισπνεόμενων φαρμάκων.

Τα δερματικά και πεπτικά προβλήματα είναι η δεύτερη αιτία προσέλευσης των παιδιών στην Ομοιοπαθητική. Εδώ η Ομοιοπαθητική Θεραπεία στοχεύει στην αντιμετώπιση της αιτίας και όχι στην ύφεση των συμπτωμάτων. Για την ανακούφιση των δερματικών ενοχλήσεων συχνά συστήνουμε την αποφυγή κορτιζονούχων σκευασμάτων και προτείνουμε κρέμες με φυσικά συστατικά όπως Καλέντουλα, Πρόπολη, Υπέρικο, τα οποία δεν προκαλούν καταπίεση (εξαφάνιση) του εξανθήματος αλλά βοηθάνε στην αποκατάσταση της ελαστικότητας και της ενυδάτωσης του δέρματος.

  Β΄ ΟΜΑΔΑ: διαταραχές συμπεριφοράς, υπερκινητικότητα, σύνδρομο διάσπασης προσοχής.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

hay fever homeopathy
Αλλεργική ρινίτιδα: Θεραπεία με ομοιοπαθητική

Η Ομάδα αυτή αποτελεί το 20-30% των περιστατικών της παιδικής ηλικίας που καταφεύγουν στην Ομοιοπαθητική, όταν οι γονείς αναζητούν μία αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα του παιδιού τους που ενδεχομένως δεν τους δόθηκε ακόμη.

Τις περισσότερες φορές, αφού αποκλειστούν κληρονομικές προδιαθέσεις και γονιδιακές ανωμαλίες, οι αιτίες των προβλημάτων αυτών εστιάζονται στην ψυχοσύνθεση της μητέρας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, στις συνθήκες τοκετού και το οικογενειακό περιβάλλον στα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, στόχος της Ομοιοπαθητικής Θεραπείας είναι να επουλώσει τα ψυχικά τραύματα του παιδιού που δημιουργήθηκαν κατά την ενδομήτρια ζωή, λόγω κακής ψυχολογίας της μητέρας, καθώς και τα τραύματα που δημιουργούνται στο παιδί από τις δύσκολες συνθήκες τοκετού.

Αν όμως η αιτία των προβλημάτων συμπεριφοράς του παιδιού οφείλεται στο οικογενειακό περιβάλλον, τότε η βελτίωση του παιδιού δεν εξαρτάται μόνο από την Ομοιοπαθητική Θεραπεία αλλά και από την αλλαγή των συνθηκών του οικογενειακού περιβάλλοντος, καθώς και από την καλή συνεργασία του γιατρού με τους γονείς.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε, ότι στα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούνται προϊόντα με φυσικά συστατικά, που σέβονται τη φυσιολογία του βρεφικού και παιδικού δέρματος, για να αποφύγουμε τυχόν αντιδοτήσεις.

Συμπερασματικά, χρειάζεται να τονίσουμε με σιγουριά, ότι η Ομοιοπαθητική Θεραπεία δεν απευθύνεται μόνο στους ενήλικες, αλλά και στα παιδιά και στα βρέφη και μπορεί να λύσει αρκετά προβλήματα αυτής της ηλικίας.