summer stuff by the sea

Νεσεσέρ Διακοπών: Αντηλιακά και Προϊόντα Περιποίησης!

Ετοιμάζεσαι για ταξιδάκι και πλησιάζει η ώρα να πακετάρεις. Είναι η στιγμή που όλα σου φαίνονται απαραίτητα, αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν χωράνε ρούχα, αξεσουάρ και προσωπικά αντικείμενα στη περσινή βαλίτσα αλλά κάθε καλοκαίρι όλο και κάτι θα ξεχάσεις: τη μια φορά την οδοντόκρεμα, την άλλη τις πετσέτες ή τον φορτιστή σου.

Αυτά διορθώνονται εύκολα αν έχεις να δανειστείς από την παρέα σου! Τι γίνεται, όμως, με τα προσωπικά αντικείμενα που τα χρησιμοποιείς επειδή είναι «κομμένα και ραμμένα» για σένα και δεν τα αποχωρίζεσαι ποτέ;

Ετοιμάσαμε για σένα το checklist που θα σε βοηθήσει να ετοιμάσεις το νεσεσέρ των διακοπών σου και να αποφύγεις εκπλήξεις που δεν θα μπορείς να σώσεις τελευταία στιγμή!

  1. Αντηλιακό προσώπου

Ένα αντηλιακό σίγουρα θα το πάρεις μαζί σου – γιατί δεν ξεχνιέται και εύκολα – αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην επαναπαυτείς και να χρησιμοποιείς το ίδιο και για το πρόσωπό σου αν δεν είναι κατάλληλο. Το δέρμα του προσώπου σου έχει αυξημένες ανάγκες κάτω από τον ήλιο και γι’ αυτό χρειάζεται ειδικά προϊόντα που μπορούν να προλαμβάνουν τα σημάδια της φωτογήρανσης και να προστατεύουν από δυσχρωμίες που δημιουργούνται λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Προτίμησε ένα αντηλιακό προσώπου με μεγάλο δείκτη προστασίας που δεν αφήνει λευκή χροιά και προσφέρει βελούδινη αίσθηση και ματ όψη.

 

  1. Δύο σε ένα

Αν πάλι είσαι από τις γυναίκες που προτιμούν το «travel light» και θέλουν ένα αντηλιακό κατάλληλο και για πρόσωπο και για σώμα τότε δεν θα πρέπει να παραλείψεις από το νεσεσέρ σου το S με λεπτόρρευστη υφή και πρακτική βαλβίδα που προσφέρει ομοιόμορφο ψεκασμό και εφαρμόζει άριστα.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman in the beach with hat in her face
Πώς να Αντιμετωπίσετε το Έγκαυμα από τον Ήλιο
  1. Για μετά τον ήλιο

Όσες κρέμες σώματος και να έχεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι κατάλληλες για μετά την έκθεση στον ήλιο, όταν η καταπονημένη από τον ήλιο επιδερμίδα σου χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση. Ένα spray νερού  ή ένας ενυδατικός αφρός προσώπου και σώματος μπορεί να απαλύνει τους ερεθισμούς και να σε ανακουφίσει από την αίσθηση αφυδάτωσης που αφήνει ο ήλιος και η αλμύρα της θάλασσας στο δέρμα.

 

  1. Για τα τσιμπήματα

Το μόνο που μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση στην παραλία είναι τα τσιμπήματα εντόμων, η επαφή με τσούχτρες, μέδουσες ή ακόμα και με τσουκνίδες. Γι αυτό και το νεσεσέρ σου πρέπει απαραίτητα να περιέχει εντομοαπωθητικά προϊόντα που σε προστατεύουν και κρατούν τα ζωύφια της παραλίας μακριά από τα ακάλυπτα σημεία του σώματος είτε σε ανακουφίζουν από τα τσιμπήματα χάρη στην αντιφλεγμονώδη προστασία  που προσφέρουν. Αν πάλι χρειάζεσαι μια πιο εξειδικευμένη φροντίδα σε περίπτωση που συμβεί η «αναποδιά» τότε σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τρέχεις τελευταία στιγμή και να ψάχνεις κρέμα για το έκζεμα με καταπραϋντική και αντιβακτηριακή δράση.