Woman in a bikini drinks cocktail in the sea

Πώς θα Διαλέξεις Τα Καλύτερα Αντηλιακά για Εσένα;

Κάθε καλοκαίρι αυτή η «μάστιγα»! Πας στο κοντινότερο φαρμακείο και κοιτάζεις: μπροστά σου υψώνονται ράφια με δεκάδες αντηλιακά, σε διάφορους δείκτες ηλιοπροστασίας, άλλα για το σώμα, άλλα για το πρόσωπο, άλλα για τα μαλλιά, κρέμες για μετά τον ήλιο, λάδια σώματος και ο κατάλογος μπορεί να συνεχίσει, όπως μπορεί να συνεχίσει και η φωνή μέσα στο κεφάλι σου που αναρωτιέται «ποιο είναι το σωστό αντηλιακό για μένα;».

Ο παρακάτω οδηγός μπορεί να σου «λύσει τα χέρια» και να κάνει τη φωνή μέσα στο κεφάλι σου να … «σωπάσει».

 

Κάτι απλό, καθημερινό

Αντιηλιακό προσώπου που καλύπτει ατέλειες και έχει δείκτη SPF 30 ή μεγαλύτερο, είναι τα δυο βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για να διαλέξεις το αντηλιακό που θα εφαρμόζεις καθημερινά και μπορεί ταυτόχρονα να αντικαταστήσει το foundation σου. Ακόμα και όταν οδηγείς από και προς τη δουλειά, για παράδειγμα, το δέρμα σου είναι εκτεθειμένο σε υπεριώδεις ακτίνες (UV) γι’ αυτό και  η χρήση αντηλιακού με δείκτη τουλάχιστον 30 θα σε κρατά προστατευμένη.

 

Ο δείκτης ο …σωστός!

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία τα αντιηλιακά SPF 15 φιλτράρουν περίπου το 93% των ακτινών UVB, αυτά με δείκτη SPF 30 φιλτράρουν περίπου το 97% ενώ τα αντιηλιακά SPF 50 φτάνουν 98% ποσοστό απορρόφησης. Συνεπώς, όταν κάθεσαι στην παραλία για πολλές ώρες (εκτός από το τρίωρο 12:00-15:00) ο «δείκτης ο …σωστός» πρέπει να είναι ο μέγιστος δυνατός.

 

Τα δικά του, δικά του!

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman smiles under the sun
Φωτογήρανση & Προστασία από τον Ήλιο

Όπως κάθε τι έχει τη χρήση του, έτσι και τα παιδικά αντηλιακά είναι ειδικά φτιαγμένα για μωρά και παιδιά και όχι για σένα! Οι ανάγκες ενός παιδικού δέρματος δε σημαίνει ότι είναι λιγότερο αυξημένες από τις δικές σου κάτω από τον ήλιο, αλλά είναι σίγουρα διαφορετικές.  Αν ωστόσο, θέλεις να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια, τότε ένα αντηλιακό σε μορφή spray μπορεί να σε κάνει να νοσταλγήσεις εκείνες τις στιγμές.

 

Λάμπεις, αλλά όχι από τη χαρά σου;

Κάθε φορά που κοιτάζεσαι στο καθρέφτη παίζει στο background το κλασσικό τραγούδι αλλά λόγω της λιπαρής σου επιδερμίδας; Πάτα το stop και επίλεξε αντί για βαριές κρέμες ένα αντηλιακό με λεπτόρρευστη υφή, σε μορφή mousse ή εναλλακτικά δοκίμασε αντηλιακό με ματ φινίρισμα που θα σε κάνει να δείχνεις λαμπερή αλλά για τους σωστούς λόγους!

 

Ξερά και… διψασμένα!

Αν πάλι είσαι στο άλλο άκρο, με ένα δέρμα ξηρό που χρειάζεται extra ενυδάτωση αλλά και ταυτόχρονα προστασία τότε πρέπει να επιλέξεις ένα αντηλιακό που θα βελτιώσει τους μηχανισμούς ενυδάτωσης. Extra tip: Διάβασε και καμία ταμπελίτσα! Αν συναντήσεις το εκχύλισμα λευκής παιώνιας στην ετικέτα τότε να ξέρεις ότι έχει φτιαχτεί μόνο για σένα και το ξηρό σου δέρμα!