woman sneezing

Κρυολόγημα: Αντιμετώπιση & Ποια τα Λάθη που την Καθυστερούν

Κρύωμα: 4 λάθη που καθυστερούν την ανακούφισή μας και «χαλαρώνουν» την άμυνά μας

Δεν είναι μόνο πως το κρύωμα μάς «επισκέπτεται» τακτικά την περίοδο αυτή. Είναι και που, συχνά, εμείς οι ίδιοι, δεν βοηθάμε στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του. Ας δούμε παρακάτω 5 συνήθειες που καθυστερούν την ανακούφισή μας, ώστε να τις αποφύγουμε την επόμενη φορά που θα κρυολογήσουμε.

1.Κάνουμε διάγνωση μόνοι μας

Ο γιατρός μας είναι ο μόνος αρμόδιος, για να μας απαντήσει στο αν πρόκειται όντως για απλό κρύωμα ή κάτι άλλο και για το τι μέτρα χρειάζεται να ακολουθήσουμε, για να ανακουφιστούμε και να θεραπευτούμε.

2.Υποτιμάμε τα συμπτώματα

«Δεν έχω τίποτα», «ένα απλό συνάχι είναι», «με “γαργαλάει” λίγο ο λαιμός μου αλλά μπορεί και να είναι ιδέα μου»… φράσεις γνώριμες για πολλούς από εμάς, όταν βρισκόμαστε στην αρχή ενός κρυολογήματος που όμως μας κάνουν να μη δίνουμε στην κατάσταση τη βαρύτητα που χρειάζεται ή να μην ακολουθούμε την κατάλληλη οδό ανακούφισης. Η μπουκωμένη μύτη, για παράδειγμα, χρειάζεται αποτελεσματικές λύσεις αποσυμφόρησης και καθαρισμού της ρινικής κοιλότητας ενώ για τον ερεθισμένο λαιμό εμπιστευόμαστε το Propolis Oral Spray1 με συνδυαστική δράση Πρόπολης, Μελιού, Θυμαριού και Βιταμίνης C που συμβάλλει στην καταπράυνση και ανακούφιση. Τέλος, αν ο βήχας μας ταλαιπωρεί μέρα νύχτα,  μπορούμε να τον καταπραΰνουμε και να προστατεύσουμε τον βλεννογόνο, επιλέγοντας το Cough Syrup Adults με δραστικά συστατικά 100% φυσικής προέλευσης2.

3.Υπερβαίνουμε εαυτόν, για να «νικήσουμε» τα συμπτώματά μας   

Θέλοντας να μην αφήσουμε το κρύωμα να μας καταβάλλει, συχνά κάνουμε υπερπροσπάθεια να υλοποιήσουμε όλα όσα περιλαμβάνει το 24ωρο πρόγραμμά μας. Με τον τρόπο αυτό όμως, αποδυναμώνουμε κι άλλο τον οργανισμό μας και οδηγούμαστε σε μεγαλύτερο αίσθημα εξουθένωσης από αυτό που μας προκαλεί ήδη το κρύωμα.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman scratches her arm
Πώς Σταματάει η Φαγούρα από Τσίμπημα & Επαφή με Φυτά το Καλοκαίρι;

Όσο και αν η καθημερινότητά μας «τρέχει» και θέλουμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις απαιτητικές μας υποχρεώσεις, το κρύωμα χρειάζεται μία «οικονομία δυνάμεων» είτε αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να λείψουμε από την εργασία μας για λίγες μέρες είτε ότι θα «ρίξουμε λιγάκι τις μηχανές», μέχρι να επανέλθει ο οργανισμός μας.

4.Δεν κοιμόμαστε αρκετά

Ο ύπνος δρα ευεργετικά στην περίπτωση του κρυολογήματος και μάλιστα σε διπλό άξονα: και μας βοηθά να ανακάμψουμε γρήγορα και να ενισχύσουμε τις άμυνές μας ενάντια στο κρυολόγημα με τα ευρήματα επιστημονικής έρευνας να βεβαιώνουν τη σύνδεση του επαρκούς και ποιοτικού ύπνου με τη θωράκισή μας απέναντι στο κοινό κρυολόγημα3. Πέρα από το να κοιμόμαστε καλά, μπορούμε να ενδυναμώνουμε την άμυνα του οργανισμού μας και με άλλους τρόπους. Τo FREZYDERM Immuno, είναι το Συμπλήρωμα Διατροφής4 για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος με Βιταμίνη D3 2000 IU – Echinacea 100mg – Σελήνιο 55μg  και Ψευδάργυρο 10mg, με την καινοτομία Efycaps® ελεγχόμενης τοπικά και χρονικά απελευθέρωσης των συστατικών, για μάξιμουμ οφέλη στον οργανισμό.

Δίνουμε προσοχή σε όσα μπορούν να καθυστερήσουν την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και επισπεύδουμε την πορεία μας προς μία καθημερινότητα με ευρωστία και ευεξία.

1. Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ποικίλης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή γαλουχίας, συνιστάται να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας. Να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος μακριά από το φως. Μη χρησιμοποιείτε μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο κουτί. Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ 46381/08.05.2023. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας. Υπεύθυνος κυκλοφορίας: FREZYDERM ΑΒΕΕ, Μενάνδρου 75, 104 37, Αθήνα, 210 5246900.
2. Ιατροτεχνολογικό προϊόν. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες για το προϊόν πριν από τη χρήση. Συμβουλευθείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.
3. Sleep Habits and Susceptibility to the Common Cold Sheldon Cohen, PhD, William J. Doyle, PhD, Cuneyt M. Alper, MD, Denise Janicki-Deverts, PhD, and Ronald B. Turner, MD, National Library of Medicine.
4. Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσια δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένη δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 12 ετών. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Δεν χρησιμοποιείται μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας. Aρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ 115400/01.11.2022. Δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας. Υπεύθυνος κυκλοφορίας: FREZYDERM ABEE, Μενάνδρου 75, 104 37, Αθήνα, 210 5246900.