woman sleeps on a hammock

Κουνούπια: Αντιμετώπιση με τις Σωστές Οδηγίες

Το καλοκαίρι είναι γνωστό ότι είναι η εποχή των κουνουπιών και όλοι, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, υποφέρουμε από τις επιθέσεις τους. Ειδικά από το σούρουπο ως το χάραμα που τα κουνούπια είναι στο… φόρτε τους μπορούν να γίνουν επικίνδυνα αν δεν λάβουμε σωστά τα μέτρα μας!

Αντίθετα με αυτό που μπορεί να πιστεύατε, έπειτα από αναρίθμητα βράδια που κάποιο φασαριόζο κουνούπι σας στέρησε τον ύπνο σας, τα κουνούπια δεν κυκλοφορούν μόνο τη νύχτα αλλά και την ημέρα, ακόμη κι αν δεν τα βλέπουμε ή δεν τα ακούμε.

Το τσίμπημα ενός κουνουπιού είναι δυσάρεστο, προκαλώντας κοκκινίλες, κνησμό, οίδημα και ερεθισμό. Ο κίνδυνος όμως που προκύπτει από αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερος, εάν σκεφτείτε ότι, πολλές φορές, τα κουνούπια είναι φορείς ιών και μικροβίων – κάτι που μπορεί να προκαλέσει αρκετά σοβαρότερο “πονοκέφαλο” από ένα δερματικό πρόβλημα.

Όταν όμως υπάρχει ενημέρωση, σωστή προετοιμασία και πρόληψη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε από τα κουνούπια τόσο τον εαυτό σας, όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

6+1 συμβουλές για να κρατήσουμε μακριά τα κουνούπια

  1. Μην χρησιμοποιείτε αρωματισμένα σαπούνια, αρώματα και σπρέι μαλλιών στα παιδιά σας, καθώς έχουν την τάση να προσελκύουν τα έντομα.
  2. Αποφύγετε τα ρούχα με έντονα χρώματα ή «λουλουδάτα σχέδια» και προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ρούχα.
  3. Χρησιμοποιείτε άοσμα εντομοαπωθητικά όλο το 24ωρο, αφήνοντας ανοιχτά παράθυρα και πόρτες, ώστε να αερίζεται ο χώρος.
  4. Οι σίτες σε παράθυρα, πόρτες αεραγωγούς και τζάκια, αποτρέπουν την είσοδο των εντόμων στο σπίτι σας.
  5. Τοποθετήστε ανεμιστήρες δαπέδου ή οροφής, καθώς ο αέρας απομακρύνει τα κουνούπια.
  6. Ποτίζετε μόνο τις πρωινές ώρες και φροντίστε να κουρεύετε πάντα το γρασίδι σας, γιατί εκεί βρίσκουν καταφύγιο τα έντομα.
  7. Απωθήστε τα κουνούπια με τη χρήση ενυδατικών προϊόντων και με εντομοπαθωτική δράση Crilen, ανακουφιστείτε από το τσίμπημα των εντόμων, αλλά και από όποια άλλη αιτία μπορεί να σας προκαλέσει ερεθισμό με το Crilen After Nip που προσφέρει αντιφλεγμονώδη προστασία και καταπραΰνουν τον ερεθισμό άμεσα.

Πώς θα προστατεύσουμε το μωρό μας από τα κουνούπια

Για να προστατεύσετε το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας από τις δυσάρεστες συνέπειες των τσιμπημάτων από κουνούπια, το Α και το Ω είναι να τα προλάβετε. Η πρώτη γραμμή άμυνας που μπορείτε να δημιουργήσετε, είναι η κουνουπιέρα. Τοποθετήστε ένα διάφανο, αδιαπέραστο από κουνούπια ύφασμα πάνω από την κούνια του μωρού σας και περάστε το κάτω από το στρωματάκι του, ώστε να αποκλείσετε την είσοδο κουνουπιών και άλλων.. παρείσακτων επισκεπτών.

Για προστασία κατά τις ώρες που το μωρό σας δεν βρίσκεται στην κούνια του, αλλά και σε περίπτωση που η πρώτη γραμμή άμυνας αποτύχει, θωρακίστε το μωράκι σας ακόμη πιο αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας κατάλληλα προϊόντα, εξειδικευμένα για νεογέννητα και βρέφη.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman running
Σωστή Περιποίηση Δέρματος όταν Ασκείστε στο Ύπαιθρο!

Η Frezyderm έχει τη λύση, με τα υγρά μαντηλάκια Crilen Wipes, τα οποία έχουν μοναδική προστατευτική σύνθεση και εντομοαπωθητική δράση, χωρίς να βλάπτουν την υγεία του μωρού σας. Αρκεί μόνο να τα τοποθετήστε τα δίπλα στην κούνια ή στο σημείο που βρίσκεται το μωρό σας, για να μείνουν μακριά κουνούπια και έντομα!

Απωθήστε τους ενοχλητικούς καλεσμένους του καλοκαιριού και ζήστε ξέγνοιαστες βραδιές με τη σειρά Crilen της FREZYDERM!