stop the sniffles

Συνάχι: Αντιμετώπιση με 5 Χρήσιμα Tips

Μπουκωμένη μύτη, δυσκολία στην αναπνοή, βήχας και διακοπτόμενος ύπνος. Σας θυμίζουν κάτι;

 

Το συνάχι είναι ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα τους κρύους μήνες του χειμώνα. Με τις θερμοκρασίες να παραμένουν χαμηλές, τα παιδιά και τα βρέφη τείνουν να είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε κρυολογήματα και ιώσεις που, με τη σειρά τους, συνοδεύονται από περισσότερες ρινικές εκκρίσεις.
Παρά το γεγονός ότι οι εκκρίσεις της μύτης αποτελούν σημαντικό κομμάτι της φυσικής άμυνας του οργανισμού απέναντι σε μικρόβια, όταν αυτές γίνονται πιο έντονες, λειτουργούν ως φραγμός στη ρινική κοιλότητα, παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της αναπνοής και επηρεάζουν, κατά προέκταση,  τον ύπνο, την πρόσληψη τροφής και την ποιότητα ζωής του παιδιού σας.

 

Δείτε λοιπόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, για να βοηθήσετε το μωρό σας να αναπνεύσει ξανά ελεύθερα!

Ρινικές πλύσεις – το Α και το Ω
Η πρώτη και κύρια κίνηση για να απαλλάξετε το μωρό σας από το δυσάρεστο αίσθημα του “μπουκώματος” είναι οι ρινικές πλύσεις με Ανεξάρτητα με οποιοδήποτε άλλο μέτρο ή αγωγή λάβετε, αυτή είναι η πρακτική με την οποία ξεκινάτε και στην οποία επιστρέφετε – και για αυτό θα σας διαβεβαιώσει και ο γιατρός σας. Οι πλύσεις με φυσιολογικό ορό είναι καθοριστικές για την υγιεινή της μύτης του παιδιού σας, αφού ρευστοποιούν τις βλέννες, απομακρύνουν σκόνες και μικρόβια, απελευθερώνουν την αναπνοή και προλαμβάνουν από μελλοντικές παθήσεις της μύτης.

 

Εάν είστε γονείς βρεφών, μην πανικοβάλλεστε! Έχετε στη διάθεσή σας μεγάλη ποικιλία από ειδικές συσκευές αναρρόφησης που θα σας διευκολύνουν και θα κάνουν την απαραίτητη αυτή διαδικασία παιχνιδάκι!


Άφθονα υγρά

Φροντίστε να καταναλώνονται άφθονα υγρά τόσο από το παιδί σας, όσο και από εσάς! Εκτός του ότι προλαμβάνουν την αφυδάτωση, συμβάλλουν στη ρευστοποίηση των εκκρίσεων και διευκολύνουν τη ρινική αποσυμφόρηση.

Εκτός από νερό – και ιδιαίτερα εάν το παιδί σας δεν το θεωρεί και τόσο ελκυστικό – μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης χαμομήλι, φυσικούς χυμούς ή να πειραματιστείτε με συνταγές για smoothies και άλλα φρουτώδη ροφήματα. Θετικά αποτελέσματα επίσης αποφέρει και η ζεστή σούπα, η οποία έχει υψηλή θρεπτική αξία και ανακουφίζει τα συμπτώματα του συναχιού. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν θέλετε να προσφέρετε στο παιδί σας ροφήματα από βότανα, όπως το τσάι.

 

Σωστή στάση στον ύπνο

Η ρινική συμφόρηση συνήθως επιδεινώνεται όταν είμαστε ξαπλωμένοι, γι’ αυτό φροντίζουμε να ανασηκώνουμε το κεφάλι, τοποθετώντας ένα μαξιλάρι ή μια πετσέτα  διπλωμένη κάτω από το στρώμα. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργούμε μια μικρή κλίση στο κεφάλι που βοηθάει στην καλύτερη αναπνοή.

 

Πείτε όχι στην ξηρή ατμόσφαιρα
Μπορεί η υγρασία να είναι συνήθως ο “εχθρός”, στη περίπτωση του συναχιού όμως στρέφουμε την προσοχή μας στην ξηρασία της ατμόσφαιρας, η οποία ευνοεί τη ρινική συμφόρηση και οξύνει τα συμπτώματα του συναχιού. Τι να κάνετε λοιπόν;

Θα σου αρέσει σίγουρα:

sick girl
Συνάχι: Φυσική Αντιμετώπιση με Χρήσιμα Tips

 

Αρχικά, είναι σημαντικό να αερίζετε επαρκώς τους χώρους του σπιτιού σας. Κατά της διάρκεια της ημέρας, αρκεί να αφήσετε το παράθυρο ελαφρώς ανοιχτό για λίγο, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας. Εάν διαθέτετε αφυγραντήρα, βάλτε τον πίσω στο κουτί του και φυλάξτε τον στην αποθήκη, αφού θα έχει την ακριβώς αντίθετη επίδραση από αυτήν που θέλουμε! Μάλιστα, για να μειώσετε ακόμη περισσότερο την ξηρή ατμόσφαιρα, μπορείτε να τοποθετήσετε πάνω στο καλοριφέρ σας ένα ποτήρι νερό.

 

Ιδιαίτερα  ευεργετικές ιδιότητες έχει, επίσης, το ζεστό ντους, καθώς οι υδρατμοί που σχηματίζονται συντελούν θετικά στην ελεύθερη αναπνοή. Απολαύστε ένα ζεστό μπάνιο μαζί με το παιδί σας, ιδανικά 15 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα ύπνου του παιδιού και θα δείτε τη διαφορά στον ύπνο του!

 

Προτιμήστε αποσυμφορητικά Spray με 100% Θαλασσινό νερό!

Τα εξειδικευμένα προϊόντα της Frezymar απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, από τα βρέφη 6 μηνών έως τους ενήλικες και δίνουν τη λύση για τη διατήρηση της σωστής ρινικής υγιεινής και την αποφυγή της ρινικής συμφόρησης. Να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή τους και πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας – όπως και με κάθε προϊόν που χρησιμοποιείτε για το παιδί σας, αλλά και για εσάς.

 

Από την ηλικία των 6 μηνών με το Frezymar Baby, το οποίο προτείνεται επίσης για τον καθαρισμό βλεφάρων και αυτιών, σε παιδιά που έχουν ολοκληρώσει το πρώτο έτος ηλικίας και ενήλικες με το Frezymar Cleaner Medium ή ακόμα και για  πιο περίπλοκες περιπτώσεις έντονης ρινικής συμφόρησης με παχύρρευστες εκκρίσεις, η σειρά της FREZYDERM έρχεται να σας λύσει τα χέρια.. και τη μύτη!

 

Έξυπνη πρόταση: μαλακώστε τον ξηρό βλεννογόνο της μύτης και βοηθήστε την αναπνοή με Frezyderm Nasal Ointment και πείτε αντίο στο κρυολόγημα!