woman in the beach with hat in her face

Πώς να Αντιμετωπίσετε το Έγκαυμα από τον Ήλιο

Θα πρέπει πάντοτε να ακολουθούμε κάθε απαραίτητο βήμα για την προστασία του δέρματός μας από τον ήλιο. Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία UV αποτελεί μία από τους βασικούς υπεύθυνους για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Μάλιστα, αρκεί μόνο ένα σοβαρό ηλιακό έγκαυμα ανά δύο χρόνια για να τριπλασιαστούν οι πιθανότητες μελανώματος.
Η άμεση συνέπεια του ηλιακού εγκαύματος είναι το κόκκινο και ευαίσθητο δέρμα που ξεφλουδίζει τις επόμενες ημέρες. Ακολουθούν τρόποι για να καταπραΰνετε το δέρμα σας σε περίπτωση εγκαύματος.

1. Να χρησιμοποιείτε πάντοτε προϊόν για μετά τον ήλιο
Πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε αμέσως πως έχουμε καεί. Μπορεί να χρειαστεί ακόμα και μια ολόκληρη μέρα μέχρι το δέρμα να κοκκινίσει και να αποκτήσει δυσάρεστη αίσθηση. Ανεξάρτητα του εγκαύματος, η χρήση προϊόντος για μετά τον ήλιο θα ανακουφίσει το δέρμα σας μετά από μια μέρα έκθεσης στην άμμο, το αλάτι, το χλώριο και το ηλιακό φως. Ο ενυδατικός αφρός After Sun Mousse καταπραΰνει τους ερεθισμούς, ενυδατώνει το δέρμα και αποτρέπει τη φωτογήρανση.

2. Αλόη
Η Aloe Vera είναι γνωστή για τις ανακουφιστικές της ιδιότητες σε περίπτωση εγκαύματος. Τοποθετήστε στην περιοχή που υποφέρει ένα φύλλο αλόης κομμένο στα δύο, τζελ ή το χυμό της για να απαλύνετε τον πόνο, να ενυδατώσετε το δέρμα που ξεφλουδίζει και να προσφέρετε αντιβακτηριακή δράση.

3. Κρύα επιθέματα
Το δέρμα έχει ζεστή και δυσάρεστη αίσθηση μετά το έγκαυμα. Αυτό οφείλεται στη φθορά που προκάλεσε η υπεριώδης ακτινοβολία στο δέρμα καθώς διαστέλλονται τα επιφανειακά αιμοφόρα αγγεία. Η επιπλέον ροή αίματος παράγει περισσότερη θερμότητα από ό,τι συνήθως. Ένα κρύο επίθεμα θα διατηρήσει την περιοχή δροσερή, θα μειώσει τη φλεγμονή και θα καταπραΰνει τον πόνο.

4. Επιλέξτε τη σκιά
Αν έχετε υποστεί ηλιακό έγκαυμα, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τον ήλιο τις επόμενες ημέρες. Θα ήταν προτιμότερο να τον αποφύγετε τελείως και οπωσδήποτε να καλύψετε την πάσχουσα περιοχή όταν βρίσκεστε έξω.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

grass and sunshine
Δείκτης UV: Προστατέψτε το Δέρμα σας

5. Γυρίστε το χρόνο πίσω
Εννοείται πως το ιδανικό θα ήταν να μην είχατε υποστεί έγκαυμα εξαρχής. Γυρίστε το χρόνο πίσω και αυτή τη φορά φορέστε το αντηλιακό σας 30 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο και αμέσως πριν φύγετε για την παραλία.

Χάρη στις μη λιπαρές, αντηλιακές κρέμες της FREZYDERM που απορροφώνται άμεσα, το έγκαυμα δεν δικαιολογείται πια!
Ανακαλύψτε τα επαναστατικά και βραβευμένα αντηλιακά μας προϊόντα σήμερα.