Κολύμπι & Προστασία από τον Ήλιο

Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ και μαζί του ήρθαν και οι πρώτες βουτιές. Ωστόσο, το κολύμπι, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας.

Με κάποιες προφυλάξεις και φροντίδα όμως, το δέρμα σας μπορεί να παραμείνει υγιές όσο διασκεδάζετε και ασκείστε στο νερό.

 

Πριν το κολύμπι

Πολλοί νομίζουν πως η φροντίδα του δέρματος αρχίζει αφού κολυμπήσουμε και σκουπιστούμε, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η φροντίδα του δέρματος θα πρέπει να ξεκινά πριν καν φορέσουμε το μαγιό μας ή ετοιμάσουμε την τσάντα της παραλίας.

Αν κολυμπάτε σε εξωτερικό χώρο, είναι πολύ σημαντικό να φορέσετε αντηλιακό πριν φύγετε από το σπίτι. Με αυτό τον τρόπο, θα είστε ήσυχοι πως το αντηλιακό θα έχει απορροφηθεί από το δέρμα σας μέχρι να εκτεθείτε στην υπεριώδη UV ηλιακή ακτινοβολία.

Το χλώριο της πισίνας ή το αλμυρό νερό της θάλασσας ενδέχεται να ερεθίσουν το δέρμα σας, ειδικά αν είναι ευαίσθητο. Ενισχύστε την προστασία του δέρματός σας από ερεθιστικούς παράγοντες χρησιμοποιώντας τη μαλακτική κρέμα Atoprel Emollient Cream η οποία αναπλάθει τον λιπιδικό δερματικό φραγμό του δέρματός σας ώστε να σας προστατεύει από δερματικές αντιδράσεις και ερεθισμούς.

 

Όσο κολυμπάτε

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Ζέστη: Πως να την Αντιμετωπίσετε

Όσο και αν μοιάζει αγγαρεία, χρειάζεται να εφαρμόζετε αντηλιακό εκ νέου κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό, ειδικά αν βρίσκεστε για διακοπές σε κάποιον ζεστό προορισμό.

Είτε κολυμπάτε είτε όχι, είτε απολαμβάνετε την παραλία, σιγουρευτείτε πως εφαρμόζετε αντηλιακό τακτικά – maximum ανά δύο ώρες. Και αν ιδρώσετε όσο εξασκείτε το αγαπημένο σας άθλημα, χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό που να είναι ανθεκτικό στον ιδρώτα για μέγιστο αποτέλεσμα. Το αντηλιακό Sun Screen Sport Lotion SPF 20 είναι ανθεκτικό στον ιδρώτα και σας κρατάει ασφαλείς όσο ξεδιπλώνετε το ταλέντο σας στις ρακέτες!

Όσο στεγνώνετε το σώμα σας για να πέσετε στο νερό και πάλι, μην τρίβετε δυνατά το δέρμα σας με την πετσέτα αλλά απομακρύνεται το νερό με απαλές κινήσεις ταμποναριστά. Το υπερβολικό τρίψιμο αφαιρεί τα προστατευτικά έλαια του δέρματος καθώς και την ανώτερη στοιβάδα των δερματικών κυττάρων αυξάνοντας την ευαισθησία του δέρματος.

 

Μετά το κολύμπι

Αφού ολοκληρώσετε το μπάνιο σας, ξεπλυθείτε με φρέσκο δροσερό νερό. Το χλώριο και το θαλασσινό νερό μπορούν να ξηράνουν και να ερεθίσουν το δέρμα σας αν δεν ξεβγαλθούν σωστά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείστε ένα γαλάκτωμα σώματος όπως το Anti-Ageing Body Milk για να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να καταπολεμήσετε τα πρώτα σημάδια της γήρανσης.