mom with kid brushing their teeth

Οδοντόκρεμα Χωρίς Φθόριο: Είναι Αποτελεσματική;

Οι περισσότερες οδοντόκρεμες περιέχουν φθόριο, το μεγάλο “μαχητή” κατά της φθοράς των δοντιών, όπως το αποκαλούν.

Ωστόσο όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δείχνουν προτίμηση σε μη συμβατικές οδοντόκρεμες, πάστες δηλαδή, που δεν περιέχουν τη συγκεκριμένη, αλλά και άλλες ουσίες.

Ο βασικότερος λόγος είναι, ότι ακολουθούν κάποια ομοιοπαθητική θεραπεία, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που προτιμούν ομοιοπαθητικές οδοντόπαστες επειδή παρουσιάζουν αλλεργία ή δυσανεξία σε ορισμένα συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα περιποίησης του στόματος.

Οι εξειδικευμένες ομοιοπαθητικές οδοντόκρεμες δεν υστερούν σε αποτελεσματικότητα όσον αφορά την προστασία της στοματικής μας υγιεινής. Αντίθετα διαθέτουν ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση, που προλαμβάνει την οδοντική πλάκα και μειώνει την ουλίτιδα.

Η κατάλληλη οδοντόκρεμα που είναι συμβατή με οποιαδήποτε ομοιοπαθητική αγωγή, δεν πρέπει να περιέχει φθόριο, αιθέρια έλαια, σακχαρίνη, μέντα, αιθυλική αλκοόλη και παράγωγα μινθόλης. Αντίθετα πρέπει να περιέχει ουσίες που εμπλουτίζουν τη στοματική κοιλότητα με ασβέστιο και φωσφορικά άλατα, προσφέρουν λεύκανση και επιταχύνουν την ομαλή επισμάλτωση των δοντιών. Προτιμούμε εκείνες που περιέχουν φυσικό αμινοξύ, το οποίο συμβάλει στην αντιμετώπιση της ξηροστομίας, και ξυλιτόλη που προστατεύει από την τερηδόνα. Ιδανικά επιλέγουμε οδοντόκρεμα που επιπλέον περιέχει στα συστατικά της και ρόδο των Άλπεων, μια ουσία πλούσια σε φλαβονοειδή, κατεχίνη, επικατεχίνη και χλωρογενικό οξύ που επιτυγχάνει:

• ενίσχυση των κυτταρικών μεμβρανών

• βελτίωση της μικροκυκλοφορίας,

• μείωση της φλεγμονής,

• αντιοξειδωτική δράση

Θα σου αρέσει σίγουρα:

holistic toothbrush
Στοματική υγιεινή & ομοιοπαθητική: Ποια συστατικά να αποφεύγω;

• αντιμικροβιακή και αντιική δράση

‘Ενα επιπλέον πλεονέκτημα της ομοιοπαθητικής οδοντόκρεμας είναι, ότι χάρη στα προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά και την απαλή δράση της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από μικρά παιδιά. Είναι αρκετά αξιόπιστη για να καλύψει τις ανάγκες των αναπτυσσόμενων δοντιών στη συγκεκριμένη ηλικία και ταυτόχρονα, είναι εντελώς ακίνδυνη σε περίπτωση τυχαίας κατάποσης.

Και επειδή η οδοντόκρεμα από μόνη της δεν αρκεί, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το στοματικό διάλυμα, που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει ομοίως να έχει σύνθεση απαλλαγμένη από ουσίες που αντιδοτούν την ομοιοπαθητική μας αγωγή, χωρίς όμως να κάνει εκπτώσεις στην αντιβακτηριακή και αντιμικροβιακή δράση. Επιλέγουμε το σωστό προϊόν που επιπλέον καταπολεμά την τερηδόνα, μειώνει την αιμορραγία των ούλων, προστατεύει από την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα ενώ ταυτόχρονα προσφέρει δροσερή αναπνοή.

Για ολοκληρωμένη φροντίδα, συνιστάται και η λήψη συμπληρώματος διατροφής με προβιοτικό και βιταμίνη D3 για τη διατήρηση και επαναφορά της φυσιολογικής μικροβιακής χλωρίδας του στόματος και τη διατήρηση της φυσιολογικής οδοντοστοιχίας.

Δείτε τα προϊόντα για την Στοματική Υγιεινή των Ομοιοπαθητικών από τη FREZYDERM