toothbrush

Στοματική Υγεία & Ομοιοπαθητική: 2 Μύθοι Καταρρίπτονται

Εάν ακολουθείτε ή θα ακολουθήσετε ομοιοπαθητική αγωγή και θέλετε να συνεχίσετε να φροντίζετε τη στοματική σας υγιεινή όπως κάνετε τόσα χρόνια, δεν πρέπει να σας σταματήσει τίποτα. Σίγουρα όχι οι δύο ανακρίβειες που συχνά  αναφέρονται για την ομοιοπαθητική και την οδοντόπαστα.

 

Μύθος 1: Δεν κάνει να χρησιμοποιήσεις οδοντόπαστα, εάν κάνεις ομοιοπαθητική 

«Και πώς θα πλύνουμε τα δόντια μας;» είναι η εύλογη απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Σίγουρα όχι με απλό τρεχούμενο νεράκι και την οδοντόβουρτσά μας γιατί έτσι, μόνο σωστό καθαρισμό των δοντιών μας δεν κάνουμε. Αυτό που εννοούν οι υποστηρικτές αυτής της άποψης είναι ότι οι συμβατικές οδοντόπαστες συνήθως περιέχουν μη φιλικά συστατικά προς την ομοιοπαθητική αγωγή, δηλαδή ουσίες που ακυρώνουν τη δράση της αγωγής. Αυτό είναι γεγονός. Όμως από το επιλέγω μία οδοντόπαστα με «λάθος» σύνθεση μέχρι το «ξεχνάω τη στοματική υγιεινή» υπάρχει μεγάλη διαδρομή να διανύσει κανείς. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα έχει λυθεί με έναν απλό τρόπο: με τις συμβατές με ομοιοπαθητική αγωγή οδοντόπαστες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Για την παρασκευή μιας τέτοιας οδοντόπαστας, χρησιμοποιείται ένα ευρύ φάσμα από βότανα τα οποία δεν αναστέλλουν ή εξουδετερώνουν τη δράση της ομοιοπαθητικής (άρα δεν χρησιμοποιείται μέντα, αιθέρια έλαια και παράγωγα μινθόλης) αλλά ούτε και φθόριο, γλουτένη σακχαρίνη, τεχνητά χρώματα ή αρώματα. Έτσι, δεν θυσιάζει κανείς τη στοματική του υγιεινή και υγεία στον βωμό της ομοιοπαθητικής. Και οι δυο τους, άλλωστε, είναι γρανάζια της ίδιας αλυσίδας που λέγεται «φροντίζω το όλον».

 

 

Μύθος 2: οι ομοιοπαθητικές οδοντόπαστες δεν κάνουν δουλειά  

Θα σου αρέσει σίγουρα:

young woman checking her teeth
Ομοιοπαθητική οδοντιατρική: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Άλλη μια παραπληροφόρηση σχετικά με την ομοιοπαθητική οδοντόπαστα που βασίζεται στο επιχείρημα πως «χωρίς φθόριο» δεν γίνεται να έχουμε γερά, ανθεκτικά και αστραφτερά δόντια και χωρίς μέντα δεν γίνεται να έχουμε υγιή ούλα και δροσερή αναπνοή. Στην πραγματικότητα όμως, οι εξειδικευμένες ομοιοπαθητικές οδοντόκρεμες όχι μόνο δεν υστερούν σε αποτελεσματικότητα όσον αφορά την προστασία της στοματικής μας υγιεινής αλλά αντίθετα προσφέρουν σωστή μικροβιακή προστασία και δράση κατά της οδοντικής πλάκας και της ουλίτιδας. Όσο για τα συστατικά που τους λείπουν, αναπληρώνουν τη δράση τους με άλλα «φιλικά» προς την ομοιοπαθητική δραστικά με αποδεδειγμένη απόδοση, όπως ξυλιτόλη που καταπολεμά τη τερηδόνα, ρόδο των Άλπεων με αντιφλεγμονώδη δράση κ.λπ.

 

Η αλήθεια για την ομοιοπαθητική και τη στοματική υγεία…

…είναι ότι η μία δεν ακυρώνει την άλλη. Συνυπάρχουν αρμονικά στην καθημερινότητά σας και εντάσσονται πλήρως στην ολιστική εναλλακτική φιλοσοφία ζωής που ακολουθείτε.  Γι’ αυτό, ξεχάστε τους συμβιβασμούς. Επιλέξτε σήμερα μια συμβατή με ομοιοπαθητική οδοντόπαστα, όπως η Homeopathy Toothpaste που δημιουργήθηκε με βάση όλα τα κριτήρια μιας φιλικής προς την ομοιοπαθητική οδοντόκρεμας όπως αναφέρθηκαν παραπάνω.  Για πιο ενισχυμένη δράση, συνδυάστε τη με το αντίστοιχο στοματικό διάλυμα της σειράς και χαρείτε μία γερή και υγιή στοματική κοιλότητα και μια αποτελεσματική ομοιοπαθητική αγωγή. Φροντίδα στον όλον της: η φροντίδα που σας εκφράζει.