toothbrushes and flowers

Οδοντόκρεμα και Ομοιοπαθητική. Φίλοι ή αντίπαλοι;

Η ομοιοπαθητική έχει πάνω από 200 χρόνια ιστορίας. Από όλες τις διαδεδομένες εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας διαφόρων ασθενειών, η ομοιοπαθητική είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής και μάλλον και η πιο ασφαλής.

Αυτό ισχύει διότι για την κατασκευή των ομοιοπαθητικών παρασκευασμάτων χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά συστατικά και οι θεραπευτικές δόσεις είναι εξαιρετικά μικρές.

Αυτά τα χαρακτηριστικά της ομοιοπαθητικής θεραπείας την καθιστούν αρκετά ευάλωτη σε εξωτερικούς παράγοντες. Απαιτούνται λοιπόν κάποιοι περιορισμοί όσον αφορά στη χρήση ορισμένων τροφίμων και καλλυντικών.

Για να μην καταστείλετε τη δράση της ομοιοπαθητικής αγωγής που ακολουθείτε, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι και η οδοντόκρεμά σας είναι απολύτως συμβατή με τη φιλοσοφία της θεραπείας σας.

Πλήρης συμβατότητα με τις αρχές της ομοιοπαθητικής

Καταρχάς, η ομοιοπαθητική οδοντόκρεμα είναι το καταλληλότερο μέσο για τη διατήρηση της στοματικής υγείας των ατόμων που υποβάλλονται σε ομοιοπαθητική θεραπεία. Δεδομένου ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χρησιμοποιούνται σε εξαιρετικά μικρή ποσότητα, οποιοδήποτε επιθετικό συστατικό που υπάρχει στα καλλυντικά προϊόντα μπορεί να καταστείλει τη δράση τους.

Είναι επομένως προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ειδική οδοντόκρεμα με προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά, σύμφωνα με τις αρχές της ομοιοπαθητικής, έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει ή να ενεργεί ως τυχόν αντίδοτο στα ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Συνιστάται οδοντόπαστα με φλαβονοειδή που ενισχύουν τις κυτταρικές μεμβράνες, βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία, και μειώνουν τους όποιους ερεθισμούς.

Η κατεχίνη και η επικατεχίνη έχουν αντιοξειδωτική δράση, και το χλωρογενικό οξύ έχει αντιμικροβιακή και αντιϊική δράση. Όλες παραπάνω ουσίες είναι παρούσες σε μία σωστή ομοιοπαθητική οδοντόκρεμα.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

young woman checking her teeth
Ομοιοπαθητική οδοντιατρική: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ιδανικά, συνδυάζουμε το βούρτσισμα με πλύσεις με στοματικό διάλυμα χωρίς φθόριο, αιθέρια έλαια, σακχαρίνη, μέντα, παράγωγα μινθόλης ή αιθυλική αλκοόλη.

Δείτε εδώ την ομοιοπαθητική οδοντόκρεμα της FREZYDERM.

Απόλυτη ασφάλεια για τα παιδιά

Χάρη στα προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά και την απαλή δράση της, η ομοιοπαθητική οδοντόκρεμα είναι κατάλληλη για παιδία άνω των 6 ετών. Είναι πολύ αξιόπιστη για να καλύψει τις ανάγκες των αναπτυσσόμενων δοντιών των παιδιών και ταυτοχρόνως είναι εντελώς ακίνδυνη σε περίπτωση τυχαίας κατάποσης.

Με τη σωστή φροντίδα λοιπόν, καθώς και με την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων, η ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να συνυπάρξει απολύτως αρμονικά με τη στοματική υγιεινή.