woman touches her legs wearing red shoes

Πρησμένα Πόδια Λίγο Πριν το Καλοκαίρι: 3 Λύσεις

«Σήκωσε για λίγο τα πόδια σου ψηλά», «απόφυγε την πολύωρη ορθοστασία», «κάνε μασάζ»… αυτές είναι συμβουλές που ξέρετε ήδη, αν εμφανίζετε συχνά πρησμένα πόδια. Υπάρχουν όμως και 3 ακόμα κινήσεις στην καθημερινότητα που θα σας ανακουφίσουν αισθητά, εν όψει μάλιστα καλοκαιριού, που σανδάλια, πέδιλα και γενικά καλοκαιρινά, ελαφριά παπούτσια έχουν την τιμητική τους και δεν συμβαδίζουν με την εικόνα βαριών, κουρασμένων ποδιών.

 

  1. Κοιμηθείτε στο πλάι, στα αριστερά. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζετε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος από την καρδιά στα άκρα και μειώνετε το οίδημα στα πόδια.

 

  1. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε κάλιο. Η ανεπάρκειά του συχνά είναι μία αιτία για αύξηση αρτηριακής πίεσης και κατακράτηση υγρών που πιθανόν να επιδεινώσει το οίδημα στα άκρα. Εάν δεν έχετε ιατρικούς περιορισμούς και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας, ίσως βοηθούσε να εντάξετε στο μενού σας τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως κολοκύθες, μπανάνες, πεπόνια, αμυλούχα λαχανικά (κυρίως πατάτες και γλυκοπατάτες) λευκά φασόλια, μπρόκολο, σπανάκι, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά, χυμό πορτοκάλι.

 

  1. Αντί για φλατ, φορέστε παπούτσι με λίγο τακούνι. Σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν οι περισσότεροι, το χαμηλό τακούνι όχι απλώς δεν επιβαρύνει τα πόδια αλλά τα ξεκουράζει κιόλας. Τα 2,5 με 3 εκατοστά είναι το ιδανικό ύψος, ώστε να μην πιέζεται η αχίλλειος πτέρνα και να νιώθετε άνεση στο πόδι. Αντίθετα, αποφύγετε τα μυτερά, ψηλοτάκουνα παπούτσια που «εγκλωβίζουν» και κουράζουν το πόδι.

 

  1. Αξιοποιήστε την κατάλληλη εξωτερική ενισχυτική βοήθεια. Συνδυαστικά με όλα τα υπόλοιπα βήματα ανακούφισης, κάποιες μικρές, απλές καθημερινές συνήθειες μπορούν να βάλουν ένα μεγάλο «λιθαράκι» στην ανακούφισή σας. Η κρέμα εντατικής φροντίδας Frezyfeet Heavy Legs σχεδιάστηκε ειδικά για τα βαριά, κουρασμένα, πρησμένα πόδια (λόγω ορθοστασίας, κόπωσης, κακής κυκλοφορίας). Εμπλουτισμένη με έναν προσεκτικά επιλεγμένο συνδυασμό φλεβοτονωτικών παραγόντων με αποσυμφορητικά, ενυδατικά και μαλακτικά ενεργά, ενισχύει τη μικροκυκλοφορία των φλεβών και αυξάνει την ελαστικότητα των φλεβικών τοιχωμάτων, αποσυμφορώντας το οίδημα στα πόδια. Εφαρμόστε τη με ελαφρύ μασάζ σε πέλματα, αστραγάλους, γάμπες, με μικρές πιέσειςκαι ανοδική κατεύθυνση και ανακουφίστε καθημερινά τα πόδια σας.

 

  1. Αποφύγετε το κάπνισμα. Πέρα από το ότι βλάπτει συνολικά την υγεία, δρα επιβαρυντικά και στο οίδημα των ποδιών, αφού επιδεινώνει την κακή κυκλοφορία του αίματος στο σημείο.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

feet
Διαβητικό Πόδι: Περιποίηση & Συμβουλές

 

Αν το οίδημα εντείνεται, επιμένει ή αν συνδέεται με ιατρικούς λόγους, χρειάζεται να απευθυνθείτε οπωσδήποτε στον γιατρό σας.

Ακολουθώντας τις γνωστές αλλά κυρίως τις όχι και τόσο γνωστές συμβουλές ανακούφισης των πρησμένων ποδιών, θα είστε έτοιμοι για τα καλοκαιρινά σας υποδήματα και… ξεκούραστα, χαλαρά βήματα.