frappe coffee

Τροφές που Καταστρέφουν τα Λευκά σου Δόντια

Και φέτος το καλοκαίρι, όλα όσα θα γεμίσουν το μενού σας θα είναι τόσο λαχταριστά που θα αφήσουν το στίγμα τους στις αναμνήσεις σας. Όχι όμως μόνο εκεί! Για να αποφύγετε τους λεκέδες στα δόντια και να χαρείτε άφοβα χαμογελαστές σέλφι, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα «ένοχα ποτήρια και πιάτα» και τις επιλογές σας, ώστε να αποφύγετε/διορθώσετε τον αποχρωματισμό της οδοντοστοιχίας σας.

 

Μια γρανίτα, παρακαλώ 

Το θερμόμετρο δείχνει 38 βαθμούς και όλες σας οι ελπίδες για δροσιά εναποτέθηκαν στη γρανίτα που μόλις παραγγείλατε απ’ το καφέ της παραλίας. Μπορεί στην αναζωογόνησή σας να τα καταφέρνει περίφημα, όμως η γρανίτα έχει την τάση να λεκιάζει τα δόντια, αφού είτε περιέχει χρώμα ζαχαροπλαστικής που βάφει τα δόντια είτε παρασκευάζεται από σκουρόχρωμα φρούτα γεμάτα χρωστικές που έχουν την τάση να αποχρωματίζουν τα δόντια. Γι’ αυτό, προτιμήστε καλύτερα ανοιχτόχρωμες γρανίτες (π.χ. λεμόνι).

 

Το αναζωογονητικό φσσσσς

Κάθε παγωμένη γουλιά και ένα ταξίδι στον παράδεισο της φρεσκάδας. Έτσι νιώθετε πίνοντας την αγαπημένη σας λεμονίτα ή το αναψυκτικό τύπου κόλα. Όμως θυμηθείτε πως τα ροφήματα αυτά «βάφουν» τα δόντια σας λόγω των χρωστικών ουσιών που περιέχουν. Όσο πιο σκούρο το χρώμα τους, τόσο πιο έντονος ο «λεκές» στην οδοντοστοιχία σας.

 

Freddo ή τσάι όλη η παραλία ζητάει  

Το σκούρο χρώμα του καφέ και η όξινη φύση του αφήνουν στίγματα στα δόντια. Το ίδιο και το τσάι επειδή περιέχει τανίνες αλλά και επειδή είναι συνήθως σκουρόχρωμο. Μπορείτε όμως να απαρνηθείτε τις πιο αγαπημένες σας συνήθειες στην παραλία; Δύσκολο. Ευτυχώς, μπορείτε να ρίξετε λίγο γάλα στον καφέ σας (για να μειώσετε το σκούρο χρώμα) και να επιλέξετε πράσινες ή λευκές ποικιλίες τσαγιού.

 

Κεράσια να κεράσω;

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman on the carpet with christmas decorations
Τα Λευκά Χριστούγεννα Θέλουν Και Λευκά Δόντια!

Ένα από τα πιο αγαπημένα και συνηθισμένα φρούτα που παίρνουμε μαζί μας στην παραλία, γιατί μεταφέρονται εύκολα, είναι τα κεράσια. Είναι δροσερά, νόστιμα και θρεπτικά και έχουν λίγες θερμίδες. Το μόνο τους μειονέκτημα είναι πως, ως κόκκινα φρούτα διαθέτουν έντονες χρωστικές ουσίες που αποχρωματίζουν τα δόντια μας.

 

Ντρέσινγκ αλλά τι ντρέσιγνκ;   

Μια δροσερή, φρεσκοκομμένη σαλάτα γεμάτη με τα πεντανόστιμα λαχανικά του καλοκαιριού σας περιμένει στο τραπέζι. Όμως για έξτρα νοστιμιά, η «πρασινάδα» χρειάζεται και τη γαρνιτούρα της. Πριν βιαστείτε να πιάσετε το μπουκάλι με το  μπαλσάμικο που ως σκούρο και όξινο υγρό αφήνει λεκέδες στα δόντια, σκεφτείτε την εναλλακτική σας: το κλασικά αγαπημένο ελαιόλαδο που δίνει μεστή γεύση και άρωμα σε κάθε πιάτο, χωρίς να λεκιάζει τα δόντια.

 

Το λευκό θα θριαμβεύσει  

Κανένας λεκές δεν θα καταστρέψει το πιο λαμπερό, φυσικό, καλοκαιρινό σας χαμόγελο.

  • Ελέγξτε τη γλώσσα σας. Αν «χρωματίστηκε» από κάποια τροφή, σίγουρα η τροφή αυτή επηρεάζει και το χρώμα των δοντιών σας.
  • Ξεπλύνετε με νερό. Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι, για να καθαρίζετε το στόμα σας από τις τροφές που γεμίζουν τα δόντια σας με χρωστικές ουσίες.
  • Βάλτε στο νεσεσέρ των διακοπών λευκαντική οδοντόκρεμα και θυμηθείτε να βουρτσίζετε με αυτή τα δόντια σας 2-3 φορές τη μέρα. Η Whitening Toothpaste σβήνει τις ενοχλητικές κηλίδες και τις δυσχρωμίες που αφήνουν στα δόντια οι καλοκαιρινές λιχουδιές, για κατάλευκη οδοντοστοιχία, χωρίς να διαβρώνεται το σμάλτο.Αν πάλι θέλετε λύση εξπρές πριν πείτε “cheese”, εύκολο και αυτό. Η ειδική μπλε χρωστική και οι κόκκοι πυριτίου της Instant Whitening Blue Toothpaste προσφέρουν άμεση και ορατή λεύκανση, διατηρώντας αναλλοίωτο το σμάλτο. Επειδή όμως τα λευκά δόντια πρέπει να είναι και καλογυαλισμένα, λαμπερά δόντια, η Black & Polish Toothpaste αναλαμβάνει πέρα από τη λεύκανση, τη στίλβωση και τον καθαρισμό της οδοντοστοιχίας σας, επίσης χωρίς να καταστρέφει το σμάλτο.

 

Χορτάστε καλοκαιρινές λιχουδιές, χορτάστε καθημερινή φροντίδα λεύκανσης και να είστε βέβαιοι πως θα χορτάσετε και κομπλιμέντα για το αστραφτερό σας χαμόγελο!