woman doing her eye care

Γυναικεία ομορφιά: Μυστικά για ξεκούραστο βλέμμα

Τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής αλλά και… της ξεκούραστης, ανανεωμένης, νεανική όψης. Τι θα σας βοηθήσει λοιπόν να επαναφέρετε το λαμπερό σας βλέμμα και τι ρόλο παίζει το σωστό και «έξυπνο» μακιγιάζ στην ανάδειξη ενός φρέσκου eye look;

Φτιάξτε… ατμόσφαιρα  

Κυριολεκτικά! Φτιάξτε την ατμόσφαιρα στον εσωτερικό σας χώρο έτσι ώστε να μην είναι ξηρή γιατί έτσι ξηραίνονται και τα μάτια και θα τα νιώθετε πιο κουρασμένα και ερεθισμένα ενώ μπορεί και να κοκκινήσουν. Ένας υγραντήρας στο σπίτι θα βοηθήσει διατηρώντας το επίπεδο υγρασίας τουλάχιστον στο 45%.

Οπτική… «γυμναστική»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν δύο χρήσιμες ασκήσεις που μπορούν να ξεκουράσουν τα ξηρά μάτια σας: 1) ανοιγοκλείνοντάς τα πολλές φορές, τα βοηθάτε να κατανείμουν ομοιόμορφα τα δάκρυα (άρα την υγρασία) και 2) κάθε φορά που νιώθετε τα μάτια σας κουρασμένα, δοκιμάστε να τα καλύπτετε (κλειστά) με τις παλάμες σας, χωρίς να τα πιέζετε, για περίπου 1΄.

Σωστό κονσίλερ: Ναι στον κύκλο (αλλά όχι τον μαύρο!)

Ο γνωστός χρωματικός κύκλος της ζωγραφικής με τα βασικά και τα συμπληρωματικά χρώματα είναι ο οδηγός σας για να καλύψετε σωστά τους μαύρους κύκλους και να ανακτήσετε το φρέσκο σας βλέμμα. Θυμηθείτε πως τα χρώματα που βρίσκονται απέναντι στον κύκλο αλληλοεξουδετερώνονται. Έτσι, αν η περιοχή κάτω από τα μάτια σας έχει κόκκινο χρώμα, χρειάζεστε πράσινο για να εξαλείψετε την ερυθρότητα, αν έχει μπλε χρώμα, χρειάζεστε πορτοκαλί «διόρθωση» κ.ο.κ. Θυμηθείτε πως το πολύ ανοιχτό κονσίλερ δεν θα καλύψει τους μαύρους κύκλους αλλά θα τους γκριζάρει, αφού λευκό και μαύρο δημιουργούν γκρι.  Εφαρμόστε πρώτα στην περιοχή έναν κορέκτορα για να «ακυρώσετε» το χρώμα κάτω από τα μάτια (βλ. χρωματικό κύκλο για την επιλογή χρώματος κορέκτορα) και μετά απλώστε το κονσίλερ (ένα δυο τόνους πιο ανοιχτό από το δέρμα σας). Αν πάντως χρειάζεστε απλώς μία ελαφριά χρωματική κάλυψη για να φρεσκάρετε το κουρασμένο σας βλέμμα παράλληλα με καλλυντική φροντίδα, δεν έχετε παρά να εμπιστευθείτε το Color Eye Balm, την απαλή έγχρωμη κρέμα που καταπολεμά τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες και τη θαμπή όψη της επιδερμίδας στην περιοχή γύρω από τα μάτια και διαθέτει ελαφρύ χρώμα που προσαρμόζεται στον τόνο κάθε επιδερμίδας για φυσική κάλυψη και ομοιόμορφο, φωτεινό αποτέλεσμα.

Φωτεινό «καπάκι»

Δεν είναι μόνο οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια που μπορούν να δείξουν το βλέμμα κουρασμένο αλλά και ο σκούρος τόνος (από δυσχρωμίες, ευρειαγγείες κ.λπ.) στο «καπάκι» του ματιού μας. Δεν ξεχνάμε λοιπόν να το αποχρωματίσουμε και αυτό με μία έγχρωμη βάση ή ένα έγχρωμο primer ματιών.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

womman applying foundation
Πώς Χρησιμοποιώ το Foundation Πλήρους Κάλυψης

Το μπεζ της λάμψης

Αν χρησιμοποιείτε μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου, θυμηθείτε πως το μαύρο ή το καφέ χρώμα συνήθως δείχνουν το βλέμμα πιο κουρασμένο. Αντίθετα, λίγο μπεζ μολύβι στη υγρή γραμμή του βλεφάρου θα δώσει ένα εφέ φωτεινότητας στα μάτια.

Ύπνος κατά παραγγελία

Η κλασική συμβουλή «κοιμήσου για να δείχνεις ξεκούραστη» δεν είναι τυχαία κλασική. Όντως ο ύπνος ξεκουράζει νου, πνεύμα, σώμα αλλά και δέρμα και χαρίζει αναζωογονημένη όψη. Ωστόσο οι σημερινοί έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας (πολλές υποχρεώσεις ως αργά, στρες κ.λπ.) συχνά δεν μας αφήνουν να ακολουθήσουμε τη σωστή ρουτίνα ύπνου. Ευτυχώς, υπάρχουν τα έξυπνα κινητά μας με τις εξίσου έξυπνες εφαρμογές ύπνου  που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε, να διατηρήσουμε τον ύπνο μας και να ελέγξουμε τα μοτίβα του. Για να επωφεληθείτε από μάξιμουμ αναζωογόνηση στο βλέμμα σας, πριν τον ύπνο θυμηθείτε να εφαρμόσετε γύρω από τα μάτια το Eye Area Hydrogel Bright Patch που προσφέρει εντατική φροντίδα στους μαύρους κύκλους ενισχύοντας την επαναφορά της φωτεινότητας και τη βελτίωση του χρωματικού τόνου και ενυδατώνει το κουρασμένο δέρμα στην περιοχή. Αφήστε τη μάσκα υδρογέλης να δράσει για 8 ώρες (όσο κοιμάστε) ώστε να απορροφήσει η επιδερμίδα σας κάτω από τα μάτια πλήρως και συνεχόμενα τα δραστικά συστατικά της.

Με τις παραπάνω λύσεις για το κεφάλαιο «Γυναικεία ομορφιά: μυστικά καθημερινής φροντίδας για ξεκούραστο βλέμμα», έχετε κάθε λόγο να  κοιτάζετε τον καθρέφτη με … άλλη ματιά: πιο φρέσκια, πιο λαμπερή, πιο ξεκούραστη κλείνοντάς του το μάτι όλο νόημα.