cocooning stay home

Μένω στο σπίτι και φροντίζω τον εαυτό μου

Όταν η παραμονή στο σπίτι δημιουργήσει στιγμές μονοτονίας, είναι στο χέρι μας να «γυρίσουμε τον διακόπτη» γεμίζοντας τον χρόνο μας όχι απλώς με ευχάριστες δραστηριότητες αλλά και με κινήσεις που θα μας προσφέρουν τη συνολική αυτο-φροντίδα που την περίοδο αυτή, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

 

Φροντίζω τη διάθεσή μου

Θυμάστε εκείνη την ανάλαφρη κομεντί που κάποτε θεωρούσατε λίγο γλυκανάλατη; Ή εκείνη την εκπομπή stand comedy που δεν βρίσκατε πάντα τόσο αστεία; Ή ακόμη και εκείνη τη σειρά που σίγουρα δεν φτιάχτηκε για να… προβληματίσει; Μάλλον τώρα, είναι η ώρα να τους δώσετε μία ακόμη ευκαιρία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε περιόδους ανησυχίας και στρες, το να χαλαρώνουμε με ευχάριστες εικόνες είναι «βάλσαμο» για τον εγκέφαλο και τη διάθεσή μας. Αντίθετα, όταν παρακολουθούμε ταινίες και σειρές με σκηνές βίας ή σκληρό περιεχόμενο το σώμα μας εκκρίνει σε υψηλότερα επίπεδα την «ορμόνη του στρες» μπαίνοντας σε ρυθμούς «έκτακτης ανάγκης», κάτι που φυσικά έχει αντίκτυπο και στην ψυχολογία μας. Χαλαρώστε λοιπόν με ξεκούραστες εικόνες και πλοκές που θα σας κάνουν να γελάσετε και να αποδράσετε για λίγες ώρες μέσα στη μέρα. Και πού ξέρετε; Μπορεί τελικά και να «κολλήσετε» στα happy endings και να ξενυχτήσετε μπροστά στην οθόνη. Μην ξεχάσετε μόνο πριν κοιμηθείτε, να τοποθετήσετε την αναζωογονητική μάσκα υδρογέλης που θα καταπολεμήσει τους μαύρους κύκλους και να την αφήσετε κάτω απ΄ τα μάτια σας όλη νύχτα, για να ξυπνήσετε με βλέμμα φωτεινό.

 

Φροντίζω το πνεύμα μου

Διάβασμα. Η τροφή της ψυχής ή αλλιώς μία από τις αγαπημένες σας δραστηριότητες για όσο θα χρειαστεί να μείνετε στο σπίτι. Και σε αυτήν την περίπτωση, τα ανάλαφρα αναγνώσματα θα σας χαλαρώσουν περισσότερο και θα ανεβάσουν την καλή σας διάθεση αλλά και πάλι, είναι θέμα προτιμήσεων.  Ό,τι βιβλίο και αν επιλέξετε πάντως, μία καλή ιδέα είναι να μοιραστείτε τις σκέψεις σας γι’ αυτό, αυτό με τις φίλες/συναδέλφους σας ή όποιους μοιράζονται την ίδια αγάπη με εσάς για την ανάγνωση. Επιλέξτε από κοινού το βιβλίο που σας φαίνεται ενδιαφέρον να διαβάσετε και φτιάξτε μία «λέσχη ανάγνωσης εξ αποστάσεως». Κάντε την κριτική σας για το βιβλίο με βιντεοκλήσεις και περάστε ευχάριστα και παραγωγικά.

 

Φροντίζω το σώμα μου

Χαλάρωση στο σπίτι χωρίς μποτέ δεν γίνεται αλλά εσείς, που ξέρετε να φροντίζετε τον εαυτό σας μοναδικά, θα το πάτε ένα βήμα παραπέρα. Τώρα, που έχετε τον χρόνο να εντρυφήσετε στο θέμα, μπορείτε να «ξεψαχνίσετε» κάθε εγχειρίδιο ομορφιάς στο ίντερνετ, κάθε οδηγό περιποίησης από τους αγαπημένους σας make-up artists,  αισθητικούς και δερματολόγους αλλά και να ακολουθήσετε ρουτίνες ομορφιάς που απαιτούν λίγο περισσότερο χρόνο.  Τώρα, για παράδειγμα, είναι η ευκαιρία να χαρίσετε στο δέρμα σας την ανανέωση που χρειάζεται μετά από την καταπόνηση του χειμώνα με Volpaderm AHA Milk, το απολεπιστικό και ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος με οξέα φρούτων που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αφήνει την επιδερμίδα μεταξένια, μαλακή και λαμπερή. Αν βγείτε όμως στο μπαλκόνι ή τον κήπο την επόμενη μέρα, μην ξεχάσετε να βάλετε αντηλιακό.

Θα σου αρέσει σίγουρα:

blonde hair woman applies cream under her eyes
Έξυπνες Συμβουλές για τη Φροντίδα Ματιών

 

Φροντίζω τα μαλλιά μου

Όσο για τη φροντίδα των μαλλιών σας και πάλι είναι η ευκαιρία να πάρετε τον χρόνο σας, για να τους προσφέρετε τη βαθιά ενυδατική φροντίδα και θρέψη που χρειάζονται. Απλώστε μετά το λούσιμο την πλούσια μάσκα και αφήστε τα μαλλιά τυλιγμένα με μία ζεστή πετσέτα για 30 λεπτά, ώστε να εισχωρήσουν σε βάθος στην τρίχα τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας.

 

Πάνω απ’ όλα, θυμηθείτε! Όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια να περιποιηθείτε τον εαυτό σας όπως του αξίζει και να κάνετε κάτι καλό για σας όσο παραμένετε στο σπίτι αλλά είναι και απόλυτη αναγκαιότητα για να διατηρήσετε την ψυχραιμία, τη θετική στάση και την αισιοδοξία σας.