Woman applies moisturizing cream

Ενυδάτωση Σώματος στο Σπίτι Τώρα που το Δέρμα «διψάει»

Η ανάγκη για ενυδάτωση είναι πάντα παρούσα στον «χάρτη» μιας επιδερμίδας. Όμως, ειδικά την περίοδο αυτή, που οι καιρικές συνθήκες λειτουργούν επιβαρυντικά για το δέρμα, προκαλώντας ξηρότητα, το να έχουμε μία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα σε όλη την επιφάνεια του σώματος έχει ακόμα πιο μεγάλη αξία. Ας μην ξεχνάμε ότι η καλή ενυδάτωση αυτή τη σεζόν, θα εξυπηρετήσει πέρα από λειτουργικούς και αισθητικούς σκοπούς, αφού είναι η περίοδος που αποκαλύπτουμε μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας με την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα μας. Επειδή όμως σωστή ενυδάτωση σώματος στο σπίτι δεν σημαίνει απλώς εφαρμόζω ένα ενυδατικό προϊόν στην επιδερμίδα, αξίζει να σταθούμε και στις παραμέτρους που μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα μιας ενυδατικής ρουτίνας περιποίησης.

Καταρρίπτουμε τους μύθους που μας αποθαρρύνουν από το να ενυδατώσουμε το δέρμα μας

Ένας από αυτούς τους μύθους είναι πως «ιδρώνω σημαίνει δεν έχω ανάγκη για ενυδάτωση, άρα δεν χρειάζομαι body moisturizing skincare την πιο ζεστή σεζόν του χρόνου». Η εφίδρωση ναι μεν αυξάνει τη λιπαρότητα στο δέρμα μας αλλά δεν το αφήνει ενυδατωμένο, το αντίθετο μάλιστα! Στην πραγματικότητα, η εφίδρωση δίνει απλώς μία προσωρινή ψευδαίσθηση επαρκούς υγρασίας και στη συνέχεια στεγνώνει και αφυδατώνεται το δέρμα, αποκτώντας μεγαλύτερη ανάγκη για ενυδάτωση.  Άρα, το δέρμα μας χρειάζεται φροντίδα ενυδάτωσης και την εποχή που ανεβαίνει ο υδράργυρος, όχι μόνο τον χειμώνα.

 

Κατανοούμε ότι η αποτελεσματικότητα θέλει επαναληψιμότητα 

Θα λέγαμε ποτέ ότι επειδή κοιμηθήκαμε σήμερα δεν χρειάζεται να κοιμηθούμε αύριο και μεθαύριο; Η ίδια λογική ισχύει για την ενυδάτωση του σώματός μας. Για να δώσει ορατά και αισθητά αποτελέσματα ελαστικότητας στο δέρμα, η ενυδατική φροντίδα σώματος χρειάζεται να είναι καθημερινή και συστηματική. Συνήθως, θυμόμαστε να απλώσουμε μια κρέμα ή ένα γαλάκτωμα σώματος το σαββατοκύριακο που έχουμε πιο πολύ χρόνο στη διάθεσή μας ή θέλουμε λαμπερό δέρμα γιατί έχουμε μία έξοδο, όμως αυτή η «αποσπασματική προσέγγιση» δεν μας δίνει το μέγιστο ενυδατικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε και εμείς και το δέρμα μας.

Κάνουμε την κίνηση τη σωστή στιγμή

Δηλαδή αμέσως μετά το ντους που το δέρμα είναι ακόμα νωπό και μπορεί να απορροφήσει καλύτερα τα δραστικά του προϊόντος περιποίησης, μεγιστοποιώντας τα οφέλη του. Αν, μάλιστα, πριν από το ντους χρησιμοποιήσουμε σε στεγνό δέρμα ένα σφουγγάρι απολέπισης για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, θα διευκολύνουμε την απορρόφηση του ενυδατικού προϊόντος που θα χρησιμοποιηθεί μετά. Για την ενυδάτωσή μας, επιλέγουμε ιδανικά μία σύνθεση αρκετά λεπτόρρευστη, ώστε να απορροφάται άμεσα και ταυτόχρονα αρκετά πλούσια ώστε να χαρίζει δυναμική ενυδάτωση στο δέρμα για περιποίηση και θρέψη του. Με το ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος Christialen Emulsion έχουμε και τα δύο. Περιέχει ειδικά μελετημένη σύνθεση με Πανθενόλη και Υαλουρονικό Νάτριο για αποκατάσταση του υδατικού ισοζυγίου και αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος κατά 28% την πρώτη μισή ώρα μετά την εφαρμογή*. Και όλα αυτά, με δροσερή λεπτόρρευστη και μη λιπαρή υφή που επιτρέπει να ντυθούμε αμέσως μετά το ντους. Το εφαρμόζουμε σε όλο το σώμα και το απλώνουμε με κυκλικές κινήσεις. Ειδικά για το δέρμα στην περιοχή του λαιμού που δεν υποστηρίζεται επαρκώς από  συνδετικό ιστό, θυμόμαστε να κάνουμε μόνο ανοδικές κινήσεις (όχι κυκλικές) και τραβώντας μαλακά το δέρμα προς τα πάνω, οδηγούμε το προϊόν ως την κορυφή του αυχένα.

 

Διαβάζουμε ποια σημεία του σώματός μας θέλουν έξτρα ενυδάτωση   

Θα σου αρέσει σίγουρα:

woman legs with slides
Περιποίηση Ποδιών Βήμα – Βήμα!

Δέρμα με δέρμα διαφέρει. Μπορεί για κάποιες επιδερμίδες να αρκεί η εφαρμογή του ενυδατικού γαλακτώματος 1 φορά τη μέρα σε όλη την επιφάνειά του, ενώ αλλά δέρματα να χρειάζονται λίγη επιμονή στα πιο ξηρά σημεία, με επανάληψη της επάλειψης όσες φορές χρειαστεί. Είναι οι αγκώνες μας; Οι γάμπες μας; Τα γόνατα; Αποκωδικοποιούμε ποιες περιοχές μας θέλουν λίγο πιο εντατική ενυδατική φροντίδα και τους την προσφέρουμε απλόχερα.

 

Με τις παραπάνω πληροφορίες κατά νου, μπορούμε να απολαύσουμε μία πλούσια ενυδάτωση σώματος από την άνεση του σπιτιού μας και να αποκαταστήσουμε την ελαστικότητα της επιδερμίδας μας δίνοντάς της όψη ζωντάνιας και ευεξίας. Με αλλά λόγια «η συνταγή της επιτυχίας» για περιποιημένο δέρμα κάτω από τα κοντομάνικα και τα σορτς!

 

*Αυτοεκτίμηση εθελοντών ‑ Technical data.