dry skin

3+1 Πληροφορίες για το Ξηρό Δέρμα που δεν Γνωρίζουν Πολλοί

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα ή επιθυμείτε να είστε διαρκώς ενημερωμένοι σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία του δέρματος, δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω. Ακολουθούν λιγότερο γνωστές πληροφορίες που θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε πριν από όλους.

 

  1. Δεν γεννιέσαι απαραίτητα με ξηρό δέρμα. Ο τύπος του δέρματός μας μπορεί μεν να καθοριστεί από μικρή ηλικία και μπορεί να έχει ακόμα και κληρονομικές καταβολές. Όμως η επιρροή που δέχεται από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι τόσο μεγάλη που είναι ικανή να προκαλέσει ξηρότητα ακόμα και σε ένα δέρμα χωρίς αυτήν την προδιάθεση: το έντονο κρύο, οι υψηλές θερμοκρασίες, η απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας, η ηλιακή ακτινοβολία και το μπλε φως των οθονών, οι συσκευές θέρμανσης και ψύξης στους εσωτερικούς χώρους, η έκθεση στους περιβαλλοντικούς ρύπους, η πλημμελής φροντίδα του δέρματος στους ταχείς ρυθμούς που κινούμαστε, είναι όλοι λόγοι που συνδέονται με την εμφάνιση ξηροδερμίας ανά διαστήματα. Βέβαια, η ξηρότητα της επιδερμίδας μπορεί να προκληθεί και λόγω βιολογικής γήρανσης, εξαιτίας των αλλαγών των παραμέτρων της λειτουργίας του δέρματος. Καθώς μειώνεται το κολλαγόνο και ο δερματικός φραγμός αδυνατεί να συγκρατήσει την υγρασία στο δέρμα το ίδιο αποτελεσματικά, δημιουργείται ξηρότητα ακόμα και σε δέρμα που ενδεχομένως να ήταν λιπαρό την περίοδο της νεανικότητάς του.

 

  1. Ξηρότητα και αφυδάτωση δεν είναι το ίδιο. Μία ξηρή επιδερμίδα έχει από τη φύση της λιγότερα ποσοστά λιπιδίων και φυσικών ελαίων ενώ μία αφυδατωμένη διαθέτει λιπίδια σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά όχι και τα απαραίτητα ποσοστά νερού στα κύτταρά της. Με απλά λόγια, το ξηρό δέρμα μπορεί να αφυδατωθεί ενώ το αφυδατωμένο δέρμα δεν είναι κατ’ ανάγκη ξηρό. Ακόμα και ένα λιπαρό δέρμα θα μπορούσε να αφυδατωθεί.

 

  1. Η ξηρότητα δεν αφορά μόνο την όψη και την υφή του δέρματος. Μία ξηρή επιδερμίδα δεν έχει απλώς τραχύτητα στο άγγιγμα, σημάδια «σκασίματος» και θαμπάδα. Είναι, επιπλέον, και ένα δέρμα με δυσλειτουργικό δερματικό φραγμό. Αυτό σημαίνει πως χάνει τα φυσιολογικά αποθέματα υγρασίας του, άρα είναι ευάλωτο σε αφυδάτωση αλλά και επιρρεπές σε ερεθισμούς και μολύνσεις, αφού ο δερματικός φραγμός προστατεύει το δέρμα και από την εισχώρηση παθογόνων μικροοργανισμών.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

saggy after loss weight
Απώλεια Βάρους: Τι θα Συμβεί Μετά;
  1. Ειδικά στα χέρια, η ξηροδερμία μπορεί να γεννήσει περισσότερη ξηροδερμία. Πολύ συχνά, από φόβο μην αποκτήσουμε έξτρα λιπαρότητα στα χέρια που θα δυσκολέψει τις χειρωνακτικές μας εργασίες, αποφεύγουμε εσκεμμένα να χρησιμοποιήσουμε μία ενυδατική κρέμα χεριών, παρ’ ότι το δέρμα μας «διψά» για την εφαρμογή της. Έτσι όμως, διαιωνίζουμε και εντείνουμε την ξηροδερμία αφήνοντας τα χέρια μας εκτεθειμένα σε ερεθισμούς. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα λύνεται αν επιλέξουμε την κατάλληλη υφή κρέμας. Η προστατευτική κρέμα χεριών Dermofilia Barrier Hand Cream απλώνεται και απορροφάται εύκολα έχοντας μη λιπαρή σύνθεση και είναι η ιδανική λύση για τα ξηρά χέρια, αφού τα ενυδατώνει σε βάθος και αναπλάθει την επιδερμίδα προσφέροντας μοναδική δερματική άνεση. Χάρη στην καινοτόμο διπλή δράση που διαθέτει α) προστατεύει τον δερματικό φραγμό και προστατεύει από δυσμενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες και β) ενυδατώνει και αποκαθιστά την κεράτινη στιβάδα του δέρματος, για αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων. Προσφέρει άμεση αίσθηση προστασίας και αποκατάστασης που διαρκεί έως και 4 ώρες και συνιστάται για τα χέρια που ταλαιπωρούνται από: τα συχνά πλυσίματα, το κρύο, τη χρήση απορρυπαντικών ή διαλυτικών, την εκτεταμένη χρήση αντισηπτικού και τα χέρια εμφανίζουν χρόνιο έκζεμα, τραχύτητα, αφυδάτωση και δερματίτιδα εξ επαφής που συνήθως προκαλείται από faux bijoux και κέρματα.

 

Αξιοποιώντας τη γνώση που ήδη έχουμε και αυτή που κατακτάμε μέσα από άγνωστα facts, μαθαίνουμε καλύτερα πώς λειτουργεί και τι ανάγκες έχει η ξηρή επιδερμίδα, ώστε να μπορέσουμε να την περιποιηθούμε αποτελεσματικά και να προλάβουμε τυχόν νέα σημάδια ξηρότητας στο μέλλον.