fit young woman

Χαλάρωση σώματος & λαιμού μετά την απώλεια βάρους

Δέρμα με… «καθοδική πορεία», που έχασε τη σφριγηλότητά του; Μπορεί να συμβεί. Για την ακρίβεια, είναι φυσιολογικό να συμβεί, αν δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα το επιτρέψουν. Κατ’ αρχάς, το ίδιο το πέρασμα του χρόνου, αναπόφευκτα «γράφει» στην ελαστικότητα της επιδερμίδας μας. Καθώς μεγαλώνουμε και τα αποθέματα κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνονται αισθητά, το δέρμα χάνει τη σφικτή του όψη, ειδικά μάλιστα αν υπάρχει και κληρονομική προδιάθεση. Απώλεια ελαστικότητας όμως μπορεί να προκαλέσει και η συνεχής έκθεση στον ήλιο, στο πλαίσιο της φωτογήρανσης. Η καθιστική ζωή που «κλειδώνει» τον μεταβολισμό και εμποδίζει τους μυς να σφίξουν, είναι ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας της χαλάρωσης του δέρματος. Ας μην ξεχνάμε φυσικά και την κακή διατροφή, το κάπνισμα και το αλκοόλ που είναι επίσης «εχθροί» της σφριγηλής επιδερμίδας. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων όμως, τα εμφανή σημάδια χαλάρωσης εμφανίζονται στο δέρμα μετά από μεγάλη ή απότομη απώλεια βάρους. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να αποκτήσουμε το αποτέλεσμα σύσφιγξης & ανόρθωσης που επιθυμούμε.

Fitness πρόγραμμα

Αν ακολουθείς ένα πρόγραμμα γυμναστικής, τότε έχεις ήδη κάνει ένα τέλειο ξεκίνημα στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος και να αποκτήσεις ένα σμιλεμένο και σφικτό σώμα. Βεβαιώσου όμως ότι ακολουθείς ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες και αντοχές, στον δικό σου σωματότυπο και φυσικά στον δικό σου στόχο. Αν για παράδειγμα, επιθυμείς «κάψιμο λίπους» ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης δεν είναι η ιδανική επιλογή για σένα και αντίστροφα.  Αν πάλι, η αυστηρή γυμναστική δεν είναι η ιδανική λύση για εσένα αλλά θέλεις να αποκτήσεις ένα σφριγηλό σώμα, είναι σημαντικό να βάλεις τουλάχιστον στη ζωή σου την κίνηση, έστω και αν πρόκειται για 20 λεπτά περπάτημα τη μέρα.

Νeck yoga για σφικτό λαιμό

Η περιοχή του λαιμού είναι από τα πρώτα σημεία που χαλαρώνουν μετά από απώλεια βάρους. Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο δημοφιλείς οι ασκήσεις λαιμού που συσφίγγουν τους μυς στο σημείο για πιο σφικτό, ανορθωμένο δέρμα. Οι παρακάτω τεχνικές της Danielle Collins, παγκοσμίου φήμης face yoga instructor, θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις σφικτό λαιμό και επαναπροσδιορισμένο περίγραμμα. Σε περίπτωση όμως που νιώσεις δυσφορία ή πόνο πραγματοποιώντας τες, καλό είναι να σταματήσεις άμεσα.

Άσκηση 1

  • Γείρε το κεφάλι πίσω με το πηγούνι να «κοιτάζει» στο ταβάνι.
  • Βάλε το χέρι σου κάτω από το σαγόνι και επανάλαβε για 1 λεπτό σιωπηρά τη λέξη «yum» με το χέρι να συγκρατεί την περιοχή κάτω από το σαγόνι.

Άσκηση 2

  • Στήριξε την περιοχή κάτω από το πηγούνι με το χέρι σου τοποθετημένο κάθετα σαν γροθιά.
  • Ανοιγόκλεισε το στόμα σου επαναλαμβανόμενα για 1 λεπτό με τη γροθιά να ασκεί πίεση προς τα πάνω.

Άσκηση 3

  • Γείρε το κεφάλι πίσω με το πηγούνι προς το ταβάνι.
  • Σήκωσε τη γλώσσα σου ώστε να ακουμπήσει τον ουρανίσκο για 20 επαναλαμβανόμενες φορές.

Κατάλληλο μενού

Παράλληλα με τη γυμναστική αλλά και στη συνέχεια, αφού καταφέρεις να αποκτήσεις το βάρος που επιθυμείς, έχει αξία να ακολουθήσεις ένα διατροφικό πλάνο που θα σε βοηθήσει και να διατηρήσεις σταθερή τη ζυγαριά και να αντιμετωπίσεις τη χαλάρωση που τυχόν προκλήθηκε από την απότομη απώλεια βάρους. Εδώ, υπάρχουν δυο σημεία-κλειδιά που χρειάζεται να προσέξεις:

  • Καλή ενυδάτωση: μπορεί να ακούγεται κλισέ το «πίνε νερό για να αδυνατίσεις» αλλά είναι ίσως από τις σημαντικότερες συμβουλές. Κατ’ αρχάς το ίδιο μας το σώμα αποτελείται κυρίως από νερό άρα είναι η ίδια φύση του που κλίνει προς την ενυδάτωση. Το νερό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό βοηθώντας στην καύση θερμίδων και τη διαδικασία της πέψης και μειώνει το φούσκωμα. Και το πιο σημαντικό: ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, ευνοώντας ένα δέρμα πιο ελαστικό, σφριγηλό και σμιλεμένο.
  • Λιπαρά για σφριγηλό σώμα; Κι όμως!: μπορεί να δυσκολεύεσαι να ταιριάξεις τις λέξεις «λιπαρά» και «σφριγηλότητα» στην ίδια πρόταση, όμως στην πραγματικότητα τα λιπαρά που βλάπτουν την υγεία και τη σιλουέτα είναι μόνο τα «κακά» λιπαρά. Αντίθετα, τροφές πλούσιες σε ωφέλιμα λιπαρά, όπως αυτά που περιέχουν τα λιπαρά ψάρια (σολομός, σκουμπρί), το αβοκάντο, οι ξηροί καρποί (κυρίως καρύδια), το ελαιόλαδο, ο λιναρόσπορος κ.λπ. βοηθούν στην απώλεια βάρους. Έρευνες* έδειξαν πως μία διατροφή πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οδήγησε σε απώλεια βάρους παρόμοια με αυτή που προσφέρει μία διατροφή χαμηλών λιπαρών, όταν η πρόσληψη θερμίδων παρέμεινε η ίδια.

Παράλληλη δερμοκαλλυντική συσφιγκτική φροντίδα

Συνδυαστικά με την άσκηση και τη σωστή διατροφή, είναι σημαντικό να μην ξεχνάς και την ενισχυτική καθημερινή φροντίδα μέσα από τα κατάλληλα προϊόντα κατά της χαλάρωσης σώματος, στήθους και λαιμού. Στην τριπλή εξειδικευμένη συσφιγκτική φροντίδα της FREZYDERM, θα βρεις την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική λύση που θα σε βοηθήσεις να αποκτήσεις ένα σφικτό δέρμα.. Η Neck Contour Cream με φυσικό παράγοντα lifting φυτικής προέλευσης είναι ειδικά σχεδιασμένη να ανορθώνει τον λαιμό και να μειώνει το διπλοσάγονο, επαναπροσδιορίζοντας το περίγραμμα. Είναι ιδανική ως εναλλακτική των ενέσιμων αισθητικών θεραπειών. Όσο για την περιοχή του στήθους που συχνά ακολουθεί πτωτική πορεία όταν αλλάζει ραγδαία η ζυγαριά, εμπιστεύσου την Confidence Up CreamGel που ανορθώνει και «γεμίζει» το στήθος αυξάνοντας τα λιποκύτταρά του και αυξάνει τη σύσφιγξη κατά 18,5%** για το σφριγηλό αποτέλεσμα που αναζητάς. Τέλος, για τα «δύσκολα» σημεία όπως η κοιλιά, οι γλουτοί και τα μπράτσα, αναλαμβάνει δράση η Reform Abdomen Care Cream με τιτλοποιημένα και πιστοποιημένα ενεργά συστατικά που διεισδύουν σε βάθος στην επιδερμίδα για αναδόμηση του δέρματος και σμίλευση της σιλουέτας. Μόλις σε 28 ημέρες προσφέρει 26% πιο ελαστικό δέρμα*** και μόλις σε 42 ημέρες 20% πιο σφικτό δέρμα****

Θα σου αρέσει σίγουρα:

saggy after loss weight
Απώλεια Βάρους: Τι θα Συμβεί Μετά;

Και κάπως έτσι, με υπομονή, αποφασιστικότητα και προσήλωση στον στόχο σου αλλά και με ρεαλιστικές προσδοκίες, θα καταφέρεις να απαλλαγείς από τη χαλάρωση σώματος, στήθους και λαιμού και να αποκτήσεις την εικόνα ανόρθωσης που θα δώσει πόντους στην εμφάνιση και τη διάθεσή σου. Μπορείς να το καταφέρεις!  It’s Up to You!

  1. *https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7555486/
  2. *https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11673773/
  3. ** Lipopeptide-Technical Data
  4. *** Lipopeptide-Technical Data
  5. **** LS 9120Technical Data