hands

Περιποίηση χεριών: Πώς θα αποκτήσω νεανικά και απαλά χέρια;

Τα χέρια είναι από τα πρώτα σημεία στο σώμα που μαρτυρούν την ηλικία μας. Για να τα διατηρήσουμε ενυδατωμένα, βελούδινα και νεανικά χρειάζονται μικρές καθημερινές συνήθειες που αθροιστικά, θα μας προσφέρουν την όψη που προσδοκάμε.

Φροντίδα κατά των ρυτίδων/κηλίδων

Φωτογήρανση. Η πρώτη και κύρια αιτία των ταλαιπωρημένων χεριών. Όχι μόνο γιατί εκτίθενται στον ήλιο χειμώνα-καλοκαίρι όταν είμαστε έξω-ειδικά αν πρόκειται για τη ζωή σε μία μεσογειακή χώρα που «λούζεται» από ήλιο 365 μέρες τον χρόνο- αλλά και γιατί είναι το μοναδικό σημείο του σώματος όπου αμελούμε να εφαρμόσουμε αντηλιακό.

 

  • Κι όμως, η καθημερινή χρήση αντηλιακού πίσω από την παλάμη είναι το Nο1 «όπλο» μας κατά των κηλίδων και των δυσχρωμιών αλλά και κατά των ρυτίδων γήρανσης που προκαλεί η συνεχής έκθεση στον ήλιο. Φτάνει απλώς να επιλέξουμε το αντηλιακό που ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες φωτότυπου και προτιμήσεις υφής και να θυμόμαστε να το ανανεώνουμε μετά τα συχνά πλυσίματα.
  • Παράλληλα, αν περνάμε πολλές ώρες μπροστά στο τιμόνι, καλό είναι να φοράμε τα ειδικά αντηλιακά γάντια οδήγησης που θα προφυλάξουν τα χέρια μας από την υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Τέλος, για να προλάβουμε ή να διορθώσουμε τις καφέ κηλίδες στα χέρια που προκαλεί η παρατεταμένη ηλιοέκθεση υπάρχει πάντα η αποτελεσματική λύση της λευκαντικής κρέμας. Η Spot End SPF 15 είναι ειδικά σχεδιασμένη να δρα στοχευμένα κατά των δυσχρωμιών, επαναφέροντας τον ομοιόμορφο τόνο και επιπλέον περιέχει αντηλιακή προστασία για τις μέρες με χαμηλή ηλιοφάνεια.

Προστασία με γάντια

Το πολύ ζεστό νερό και τα συχνά πλυσίματα μπορεί να αφυδατώσουν τα χέρια μας ή ακόμη και να τους δημιουργήσουν έκζεμα. Ειδικά όσοι εργάζονται στην καθαριότητα, σε κομμωτήρια, στον τομέα της υγείας και σε μηχανικές εργασίες αλλά και όσοι ασχολούνται με οικιακές εργασίες (έκζεμα νοικοκυράς) είναι ευάλωτοι στα ξηρά, «σκασμένα» τραχιά χέρια. Η χρήση γαντιών στις εργασίες που το επιτρέπουν (π.χ. πλύσιμο πιάτων, κηπουρική κ.λπ.) είναι ιδιαίτερα πρακτική επιλογή, για να προστατεύσουμε τα χέρια μας.

Αποφυγή ερεθιστικών παραγόντων

Αν γνωρίζουμε ότι κάτι προκαλεί έκζεμα στα χέρια μας, προτιμάμε να το αποφεύγουμε. Διάφορα χημικά, διαλυτικά, απορρυπαντικά, σκόνες είναι συχνοί «ένοχοι» για την ερεθισμένη μας επιδερμίδα. Το ίδιο ισχύει και για κάποια υλικά, όπως π.χ. το νικέλιο που βρίσκεται σε ορισμένα faux bijoux και μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδα εξ επαφής (π.χ. σε δαχτυλίδια).

Ενυδατική, επανορθωτική φροντίδα

Το συχνό πλύσιμο και η εκτεταμένη χρήση αντισηπτικού ταλαιπωρούν τα χέρια, γι’ αυτό χρειάζονται βαθιά ενυδατική φροντίδα. Η ειδικά σχεδιασμένη Dermοfilia Barrier Hand Cream είναι η ιδανική επιλογή, για να διατηρήσουμε τα χέρια μας απαλά και μεταξένια. Εμπλουτισμένη με την τεχνολογία ειδικών υγρών πολυμερών, δημιουργεί έναν αποτελεσματικό φραγμό προστασίας του δέρματος χωρίς να κλείνει τους πόρους ενώ παράλληλα αναπλάθει την επιδερμίδα των χεριών προσφέροντας μοναδική δερματική άνεση. Έχει μη λιπαρή σύνθεση

Θα σου αρέσει σίγουρα:

dry skin
3+1 Πληροφορίες για το Ξηρό Δέρμα που δεν Γνωρίζουν Πολλοί

και προσφέρει άμεση αίσθηση προστασίας και αποκατάστασης που διαρκεί έως και 4 ώρες.

Και κάπως έτσι, έχετε τη γνώση που χρειάζεστε στο κεφάλαιο «Περιποίηση χεριών. Πώς θα αποκτήσω νεανικά και απαλά χέρια;». Αξιοποιώντας τη στην καθημερινότητα, θα μπορέσετε να διατηρήσετε την επιδερμίδα των χεριών σας στην ιδανική κατάσταση τώρα και σε βάθος χρόνου.