woman puts cream on her face

Καθημερινή Περιποίηση Προσώπου: Εμπνευστικές Ιδέες

Εμπνευστικές ιδέες για την καθημερινή περιποίηση προσώπου και express ValentinesDay beauty tip

Γίνεται ενώ γνωρίζεις πως κάτι είναι σημαντικό να το παραλείπεις συχνά; Στη περίπτωση της ρουτίνας ομορφιάς, γίνεται. Κι αυτό γιατί η σύγχρονη καθημερινότητα με τους απαιτητικούς ρυθμούς της και τους αμέτρητους περισπασμούς της που στρέφουν την προσοχή μας σε χίλιες δύο κατευθύνσεις, δεν μας επιτρέπει πάντα να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας συστηματικά πρωί και βράδυ, κάθε μέρα, όλο τον χρόνο. Υπάρχουν όμως 4 σκέψεις που μπορούν να μας ενθαρρύνουν ξανά να είμαστε συνεπείς με το «beauty πλάνο μας», όταν αυτό… «ολισθαίνει».

 

1.«Δεν φροντίζω απλώς σήμερα το δέρμα μου. Επενδύω στο δέρμα μου» 

Το να εστιάζουμε στο μακροπρόθεσμο όφελος μιας κατάστασης πάντα μας βοηθά να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Ειδικά στο θέμα της περιποίησης της επιδερμίδας μας που τα οφέλη δεν είναι τις περισσότερες φορές ορατά από τη μία στιγμή στην άλλη, αυτή η στοχοπροσήλωση έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Κάθε φορά λοιπόν που από κούραση ή αμέλεια ή γιατί το ξεχάσαμε ή για άλλον λόγο, κάνουμε skip στην πρωινή ή βραδινή φροντίδα του δέρματός μας, μπορούμε να «προγραμματίσουμε το μυαλό μας» να σκεφτεί αυτόματα τη χαρά και την ανταμοιβή που θα νιώσουμε όταν πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα μιας λαμπερής, με ζωντάνια επιδερμίδας. Και αυτό, θα είναι το δυνατότερο κίνητρο για να συνεχίσουμε.

 

2.Η φράση «το ένα χέρι νίβει το άλλο» αφορά και τη φροντίδα του δέρματος   

Μπορεί η φύση να έχει «δρομολογήσει» τι πρέπει να κάνει από μόνη της η επιδερμίδα μας καθημερινά, για να διατηρεί τη λειτουργικότητα και τη υγιή της όψη, όμως χρειάζεται και η δική μας εξωτερική βοήθεια. Σκεφτείτε απλώς ότι όσο εμείς αμελούμε κάποια πρωινά ή βράδια την περιποίηση του δέρματός μας, εκείνο «δεν πατάει pause στις εργασίες του». Συνεχίζει να χάνει καθημερινά εκατομμύρια νεκρά κύτταρα, να αδυνατεί να διατηρήσει στο 100% τα φυσιολογικά επίπεδα της υγρασίας του (ειδικά τους χειμερινούς ή καλοκαιρινούς μήνες), να χάνει μέρα με τη μέρα λίγο παραπάνω κολλαγόνο (απώλεια που αρχίζει πρώιμα,  ήδη από τα 25 μας χρόνια!) άρα να στερείται τη ελαστική του υφή και να «σπάει» και τέλος συνεχίζει να «βάλλεται» στην καθημερινότητα από όσα αυξάνουν τις ελεύθερες ρίζες του (ήλιο, μπλε φως οθονών, πρόχειρο φαγητό, έλλειψη ύπνου κ.λπ.). Η σκέψη όλων αυτών μπορεί να μας βάλει ξανά σε beauty εγρήγορση. Και τότε, η βοήθεια της βαθιά ενυδατικής Moisturizing Plus θα είναι καταλυτική, για να «υποστηρίξουμε» το δέρμα μας και να βελτιώσουμε την όψη και την υφή του. Θα μας βοηθήσει να θωρακίσουμε την υγρασία στο εσωτερικό του και να τη διατηρήσουμε παρατεταμένα, να αυξήσουμε τα επίπεδα κολλαγόνου του, διατηρώντας το σταθερά πυκνό, να λειάνουμε τις λεπτές γραμμές και να χαρίσουμε στην επιδερμίδα μας πολύτιμη αντιοξειδωτική δράση.

 

3.«Είναι καλύτερα να προλαμβάνεις από το να διορθώνεις»

Ένα μότο που ισχύει, άλλωστε, για τα πάντα στη ζωή. Είναι πιο εύκολο και πιο επιθυμητό το να μεριμνάμε λίγο-λόγο, κάθε μέρα, για να έχουμε πάντα μια επιδερμίδα σε καλή κατάσταση από το να «ποντάρουμε» στο ότι απλώς θα επιδιορθώσουμε τα σημάδια φθοράς της, όταν και αν εμφανιστούν. Αξίζει να θυμόμαστε πως δεν είναι όλες οι φθορές ίδιες ούτε όλες πλήρως ή άμεσα αναστρέψιμες.

 

Θα σου αρέσει σίγουρα:

youtube video screenshot
Tips για τη φροντίδα του δέρματος & ενίσχυση της ψυχολογίας σου!

4.«Δεύτερο πρόσωπο δεν έχω. Ούτε θα έχω».

Δεν είναι φυσικά κάτι που περιμένουμε να ακούσουμε για πρώτη φορά εδώ αλλά η διαρκής υπενθύμιση (στον εαυτό μας!)  πως η επιδερμίδα του προσώπου μας θα είναι πάντα μία, μας κρατάει σε εγρήγορση ώστε να μην αφήσουμε χωρίς τη φροντίδα που του αξίζει το ένα και μοναδικό απόκτημά μας που είναι η πρώτη εικόνα που βλέπουν οι άλλοι από εμάς.

 

5.«Για τις μέρες που μετράει ακόμα πιο πολύ να με φροντίζω, με φροντίζω ακόμα πιο πολύ»

Η φροντίδα της επιδερμίδας μας γενικά μας χαρίζει μεγαλύτερη σιγουριά και ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας. Ειδικά τις μέρες που χρειαζόμαστε μια μεγαλύτερη τόνωση στην ψυχολογία μας ή τις μέρες που θέλουμε να λάμψουμε περισσότερο, έχει ιδιαίτερη σημασία να είμαστε επιμελείς με το beauty routine μας. Και επειδή η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια «ανάσα μακριά», ας εμπνευστούμε για να κάνουμε στην επιδερμίδα γύρω από τα μάτια ένα μοναδικό εξπρές «δώρο» αγάπης και ανανέωσης: εφαρμόζοντας στην περιοχή την αναζωογονητική μάσκα ματιών υδρογέλης σε μορφή patches που ενυδατώνει το δέρμα, λειαίνει πρώτες ρυτίδες & λεπτές γραμμές και θα δείξει το βλέμμα πιο φωτεινό και ξεκούραστο.

 

Κρατάμε τις παραπάνω φράσεις ως «τροφή για beauty σκέψη», ώστε να  πραγματοποιούμε πιστά την καθημερινή περιποίηση προσώπου, θυμόμαστε να φροντίζουμε επιμελώς το δέρμα μας πάντα αλλά και στις ειδικές περιστάσεις και έχουμε μπροστά μας 365 μέρες χαρούμενης επιδερμίδας.