woman applies foundation in her face

Λιπαρή επιδερμίδα: Πώς επηρεάζεται από το μακιγιάζ;

Αψεγάδιαστο φινίρισμα, ομοιόμορφη κάλυψη και χρώμα που παραμένει σταθερό και αναλλοίωτο για πολλές ώρες, είναι ούτως ή άλλως σταθερές «οικουμενικές επιθυμίες» όσων αγαπούν το μακιγιάζ, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας τους. Ωστόσο, ειδικά η λιπαρή επιδερμίδα, έχει περισσότερα check στη λίστα με τις ιδανικές «αρετές» ενός make-up, αφού η ίδια της η φυσιολογία προστάζει μια ιδιαίτερη μεταχείριση.

Πώς αντιδρά η λιπαρή επιδερμίδα γενικά;

Το βασικό της χαρακτηριστικό είναι αυτοεπεξηγηματικό: λέγεται λιπαρή γιατί εκκρίνει από τη φύση της περισσότερη λιπαρότητα απ’ ό,τι μια κανονική ή μια ξηρή επιδερμίδα. Οι σμηγματογόνοι αδένες μιας λιπαρής επιδερμίδας παράγουν υπερβολικό σμήγμα το οποίο συνδυαστικά με τα νεκρά κύτταρα αλλά και τους ρύπους ή τα υπολείμματα μακιγιάζ που συσσωρεύονται στην επιφάνειά της, οδηγεί συχνά σε φραγμένους πόρους, μαύρα στίγματα, σπυράκια, ερεθισμούς και ατέλειες. Για να «χωρέσουν» μέσα τους όλα τα παραπάνω (σμήγμα κ.λπ.) οι πόροι της επιδερμίδας διαστέλλονται, γι’ αυτό βλέπουμε πολύ συχνά τα λιπαρά δέρματα να έχουν ορατά μεγάλους πόρους.

Πώς συμπεριφέρεται το λιπαρό δέρμα κάτω από ένα makeup ακατάλληλο γι’ αυτόν τον τύπο επιδερμίδας;

Η εξήγηση στο κεφάλαιο «λιπαρή επιδερμίδα: πώς επηρεάζεται από το μακιγιάζ;» είναι συγκεκριμένη: η τάση ενός λιπαρού δέρματος είναι να εκκρίνει περισσότερο σμήγμα πάντα και παντού, κάθε στιγμή και λεπτό της μέρας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και κάτω από το make-up, η έξτρα λιπαρότητα θα βρει «δίοδο» και θα ανέβει στην εξωτερική στιβάδα του δέρματος δημιουργώντας μία ενοχλητική γυαλάδα (κυρίως στην περιοχή του Τ) που δίνει την εικόνα ιδρωμένης επιδερμίδας. Επιπλέον, αν το δέρμα διαθέτει ήδη φραγμένους πόρους, η αναπνοή του δυσχεραίνεται περισσότερο κάτω από ένα βαρύ προϊόν χρωματικής κάλυψης που το «μπουκώνει» και ένα δέρμα που ασφυκτικά δεν είναι ποτέ ένα χαρούμενο δέρμα. Φυσικά, σε ένα τέτοιο περιβάλλον «εγκλωβιστικής συνθήκης» είναι λογικό να δημιουργηθούν ατέλειες στην επιδερμίδα ή να επιδεινωθούν οι υπάρχουσες (αν μάλιστα, δεν τηρηθεί και η αναγκαία υγιεινή στη χρήση των πινέλων/σφουγγαριών). Όμως τίποτα από όλα δεν χρειάζεται να συμβεί, αν για το μακιγιάζ του συγκεκριμένου τύπου επιδερμίδας επιλεγεί ένα make-up που, ήδη από τον σχεδιασμό του, «έλαβε υπόψη» όλες τις ιδιαιτερότητες ενός λιπαρού δέρματος.

Το νέο σου μοναδικό makeup είναι όλα όσα περίμενε η λιπαρή επιδερμίδα σου (και ακόμα περισσότερα)

Η FREZYDERM δημιούργησε τα νέα VELVET COLORS, τα πρωτοποριακά ματ make-up βελούδινης και ανάλαφρης υφής για αψεγάδιαστη όψη που είναι κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος και διαθέτουν ειδικά μελετημένη σύνθεση, ιδανική και για τις λιπαρές, με τάση ακμής επιδερμίδες. Κατ’ αρχάς, διαθέτουν τον πρώτο και σημαντικό αναγκαίο συνδυασμό για ένα make-up: προσφέρουν αποτελεσματική κάλυψη διαρκείας με ενιαίο, ομοιόμορφο χρώμα που δεν «σπάει» κατά τόπους, δίνοντας φυσικό αποτέλεσμα χωρίς «εφέ μάσκας» και χωρίς να «μπλοκάρονται» οι εκφράσεις του προσώπου. Περιλαμβάνουν ειδική τεχνολογία ενσωμάτωσης χρωμάτων που συνδυάζεται άψογα με τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας και, καθώς βασίζονται στην αγαπημένη τεχνολογία Velvet Second Skin Technology, συγκεντρώνουν όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένα make-up, για να «συνυπάρξει αρμονικά» και με τη λιπαρή με τάση ακμής επιδερμίδα:

  • έχουν βελούδινη, ανάλαφρη υφή και αίσθηση που δεν βαραίνει το δέρμα και δεν αφήνει αίσθηση λιπαρότητας, χαρίζοντας άνεση και ευχαρίστηση στη χρήση
  • προσφέρουν ματ αποτέλεσμα με 20% απορρόφηση σμήγματος¹ (άρα δεν δημιουργούν γυαλάδες και έτσι δεν χρειάζονται πούδρα μετά τη εφαρμογή τους)
  • επιτρέπουν την ελεύθερη αναπνοή του δέρματος (Masking Breathable Effect)
  • παραμένουν παρατεταμένα στο δέρμα (πάνω από 6 ώρες) και το χρώμα τους είναι αναλλοίωτο και σταθερό επί της επιδερμίδας και δεν μεταφέρεται στα ρούχα
  • διαθέτουν μη φαγεσωρογόνο σύνθεση (δεν φράσσουν τους πόρους)
  • δεν ευαισθητοποιούν το δέρμα και δεν ενεργοποιούν αλλεργίες
  • λειτουργούν και ως primer που δημιουργεί τον τέλειο «καμβά»: δεν επιτρέπει στο χρώμα να «ολισθαίνει» και λειαίνει τους πόρους, ώστε να δείχνουν λιγότερο ορατοί.
  • προσφέρουν εκπληκτικό εφέ απαλής εστίασης (Optical Blurring Effect) βελτιώνοντας άμεσα την εικόνα των ατελειών με αποτέλεσμα εφάμιλλο των digital φίλτρων ρετουσαρίσματος
  • «καμουφλάρουν» έξυπνα τα σημάδια αναγλυφότητας στην επιδερμίδα (λόγω ατελειών) με ένα εφέ flu εστίασης που «επιδιορθώνει στο μάτι» το δερματικό ανάγλυφο
  • δημιουργούν την τελειότητα μιας τρισδιάστατης εικόνας προσώπου (3D Image Perfection)
  • λειαίνουν οπτικά τις ρυτίδες κατά 84%2 (Wrinkle Masking Effect)

Επιπλέον!

  • Παρέχουν ενισχυμένη προστασία ενάντια σε φωτογήρανση, ηλιακή ακτινοβολία, μπλε φως & περιβαλλοντικούς ρύπους, παράγοντες που αυξάνουν το οξειδωτικό στρες το οποίο επιβαρύνει τη λιπαρή αλλά και κάθε τύπο επιδερμίδας.

Επίλεξε την κάλυψη που ταιριάζει στη δική σου επιδερμίδα

Θα σου αρέσει σίγουρα:

Woman applying cream on her shoulder
Ατοπική Δερματίτιδα: Αντιμετώπιση & Ανακούφιση από τα Συμπτώματα

Αν αναζητάς ομοιόμορφη, φυσική κάλυψη διαρκείας, μία από τις τρεις αποχρώσεις των VELVET COLORS θα «κουμπώσει» στον τόνο της επιδερμίδας σου ενώ αν έχεις έντονες δερματικές δυσχρωμίες (ευρυαγγείες, ερυθρότητα, λεύκη, ουλές κ.λπ.) ή θέλεις να καλύψεις τατουάζ, το VELVET COLORS HIGH COVER που καλύπτει 100% τις ατέλειες3 και διαθέτει και πολύ υψηλό δείκτη ηλιοπροστασίας, είναι εδώ για σένα.

Θυμήσου πως ακόμα και η λιπαρή επιδερμίδα έχει «δικαίωμα» στο αψεγάδιαστο μακιγιάζ. Και ευτυχώς, από σήμερα, μπορεί να το απολαύσει χωρίς εμπόδια και χωρίς περικοπές στα «θέλω» της (και σου!).

 

Βιβλιογραφία

1,2. DC 9701-Technical Data.

3. Active Ιngredients – Technical Data.