woman shows her back while smiling

Τι Είναι και Πώς Φεύγουν οι Πανάδες;

Το καλοκαίρι μπορεί να οδεύει προς το τέλος του, όμως έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες στον κόσμο! Εκτός όμως από τα αποθέματα βιταμίνης D που μας χαρίζει, μαζί με τις υπόλοιπες θετικές του επιδράσεις, τα σημάδια που αφήνει ο ήλιος στην επιδερμίδα μας είναι ορατά – και διαρκούν όλο το έτος. Ο λόγος για τις ενοχλητικές πανάδες που κάνουν την εμφάνιση ή την επανεμφάνισή τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Τι είναι οι πανάδες και πώς προκαλούνται;

Κατά τη διάρκεια της έκθεσής μας στον ήλιο, αυξάνεται η παραγωγή των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα, γνωστά και ως μελανοκύτταρα. Αυτό μπορεί κάποιες φορές να οδηγήσει σε υπερέκκριση μελανίνης, γεγονός που εκφράζεται στο δέρμα με την καφέ κηλίδα σε διάφορα μεγέθη, από μικρές κουκίδες έως μεγάλης έκτασης δερματικές δυσχρωμίες.

Η κυριότερη αιτία των δερματικών κηλίδων λοιπόν είναι η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου, ιδιαιτέρως εάν  απουσιάζει  η  αντηλιακή προστασία. Ωστόσο οι παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία τους περιλαμβάνουν και άλλες αιτίες, όπως είναι η γενετική προδιάθεση, οι ορμονικές διαταραχές, η εγκυμοσύνη, η λήψη φαρμάκων, αλλά και η λανθασμένη χρήση καλλυντικών και φαρμάκων.

Πού εμφανίζονται;

Οι πανάδες τείνουν να εμφανίζονται σε περιοχές του σώματός μας που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον ήλιο, όπως είναι το πρόσωπο, η πλάτη, ο λαιμός, το στήθος, οι ώμοι και τα χέρια μας, ενώ με το πέρασμα του χρόνου τείνουν να πολλαπλασιάζονται ή ακόμα και να μεγαλώνουν. Χωρίς την κατάλληλη εφαρμογή θεραπείας, οι πανάδες τείνουν να εξαφανίζονται και να επανεμφανίζονται, ακολουθώντας υφέσεις και εξάρσεις μέσα στον χρόνο.

 

Στατιστικά εμφανίζονται πιο συχνά στον γυναικείο πληθυσμό, ενώ εάν έχετε σκουρόχρωμο δέρμα (φωτότυποι 3 και 4), θα έχετε περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης δερματικών δυσχρωμιών.

Το ευχάριστο νέο όμως είναι ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα των πανάδων!

 

woman with hat gif

Θα σου αρέσει σίγουρα:

prevent razor burn
Ερεθισμένο Δέρμα μετά το Ξύρισμα; Ιδού η Λύση!

 

Πώς θα απαλλαγείτε από τις καφέ κηλίδες στο δέρμα; 

Η πρόληψη, όπως πάντα, είναι η καλύτερη θεραπεία, όμως έχουμε στη διάθεσή μας προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα ώστε να αποκαθιστούν τις χρωματικές βλάβες στο δέρμα, ακόμη δηλαδή και μετά την εμφάνιση των πανάδων.

Η κατάλληλη προστασία του δέρματός μας είναι στο χέρι μας, φροντίζοντας πάντα να κάνουμε σωστή χρήση αντηλιακών προϊόντων για το πρόσωπο και το σώμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους – και όχι μόνο το καλοκαίρι – και προλαμβάνοντας έτσι την εμφάνιση των δυσάρεστων καφέ κηλίδων. Επιπλέον, κατάλληλα λευκαντικά προϊόντα καθημερινής φροντίδας μπορούν να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε τις υπάρχουσες πανάδες.

Επιλέγoντας την κατάλληλη θεραπεία

Το ολοκληρωμένο σύστημα λεύκανσης Spot End της FREZYDERM προλαμβάνει την εμφάνιση των δερματικών κηλίδων και αντιμετωπίζει τις υπάρχουσες δυσχρωμίες αποκαθιστώντας τη χρωματική ομοιομορφία του δέρματος σας. Με την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που αποτελείται από την κρέμα ημέρας, την κρέμα νύχτας, το gel αποχρωματισμού και κρέμα  εντατικής  λεύκανσης  για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, μπορείτε να προλάβετε την επανεμφάνιση των πανάδων και να χαρίσετε στο δέρμα σας φωτεινή και λαμπερή όψη!

Σε ειδικές περιπτώσεις, προτείνεται και θεραπεία αποχρωματισμού, η μορφή της οποίας εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος. Ανάλογα πάντα με το είδος των πανάδων, χρειάζεται πολύμηνη, συνδυαστική εφαρμογή θεραπευτικών επιλογών, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι ειδικές αγωγές, τα ιατρικά peelings, και η μικροδερμοαπόξεση είναι κάποιοι από τους κύριους τρόπους αντιμετώπισης, ενώ εξειδικευμένα LASER μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε κάποιες περιπτώσεις. Δεδομένου ότι οι πανάδες αποτελούν ένα χρόνιο πρόβλημα, απαιτείται οργανωμένο και υπεύθυνο συστηματικό πλάνο αντιμετώπισης. Ο δερματολόγος σας θα σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία, για να βρείτε τη λύση που ταιριάζει στο δέρμα σας και να απαλλαγείτε μια για πάντα.

Απαλλαγείτε από τις πανάδες και αποκτήστε τη λαμπερή επιδερμίδα που σας αξίζει, με την εξειδικευμένη σειρά προϊόντων της FREZYDERM!